Форум >
>
Работа в Англия >
Тема: Какво смятате, че може да работите в Англия?

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 17-01-2014 14:02 | Какво смятате, че може да работите в Англия?
Ivo
Админ
Аватар на потребителя
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Мнения: 2,635
Регистриран на: 05.09.08
Някои казват "Стига с тия ферми, вече може да работим нормална работа в Англия!".
Да коментираме каква би могла да бъде тази работа и какви са възможностите ни?
https://brigadiri.bg - ако искаш да заминеш на бригада.
Следвай ни в Instagram
Публикувано на 17-01-2014 14:27 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
Mr-Tokamori
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 168
Регистриран на: 15.12.11
За онези с образование и добра специалност (занаят) ще бъде удобно, но за други само със 'средно образование' едва ли. Но нека се спрем на няколко примера. За целта не си мислете, че НЯМА да Ви трябват документи. Например за следните специалности се изисква сертификати (документи) като: NIN/UTR/BANK ACC/SELF EMPLOYED/CSCS ... и това е предостатъчно. Това което отпадна като документ след 01.01.2014 е работната карта, но останалото Ви е нужно и ваденето на едни такива документи, отнема както време, така и ще имате нужда от търпение и пари. Другото на което трябва да се обърне внимание, освен 'какво може да работим в Англия' са както 'намирането на квартира' - така и нивото ни на Английски език, но това са други теми. Задължителен Английски език за повечето дейности.
Но да започнем така:

Автомивки:
Масово работят Български граждани (младежи предимно), разбира се това не е най престижната работа, но е някакъв старт докато се извадят нужните сертификати, също така и се припечелва колкото да се преживява. Много са онези които са били излъгани, както с пари, така и с работно време, оувъртайм. Обикновенно този бизнес се държи от Албанци, Косовци или дори може да се срещнат Българи. Също така се изисква и опит за миене на коли, да знаеш в даден момент какъв препарат да ползваш и т.н. Четох някъде и за такива Автомивки - подвижните, например при повечето маркети като Асда, Лидл, Теско и Сейнсбъри, където с подвижна техника миенето на коли става мобилно.
Заработват се по 30 или 40 лири в зависимост от сръчността и уменията в миенето на коли, плащането е обикновено седмично, cash.

Строителство:
За да работите в строителството първо трябва да имате всички необходими документи (NIN, UTR, SELF, BANK ACC) и тогава идва ред на така наречената CSCS карта. Държите двуседмичен курс, който се заплаща, но в момента не се сещам колко беше, има изпит а нещата които учите са общи неща в строителството. След като издържите изпита, плучавате CSCS карта и лиценз за работа в строителството. Без тази CSCS карта вие нямате право да работите дори и като общ работник по строежи, в случай че нямате тази карта, работите на черно и е възможно да ви отстранят. Изкарва се колкото за да се живее нормално, но не е престижна работа в Англия.
Съветвам всеки, който смята да започне работа в строителството да се подготви още от България за изпита. Не е трудно да си запазите час за изпита. Знайте, че в момента без такава карта не можете да работите по строителните обекти.
Ако търсите друг вид работа не забравяйте, че без да имате NI Number и UTR няма да може да започнете никаква законна работа в Лондон, освен на черно. Но и за работата на черно- лифлети или автомивки до 2-3 седмици ще Ви поискат документи.

Лейбър в Лондон:
При заплащане от 6 лири на час и 8-часов работенден той заработва средно по 48 лири на ден или 240 на седмица. След CIS удръжките за самонает строител получава чисто 192 лири. Останалите 48 лири ще ги получи евентуално догодина с Tax Returna си. От тези пари тепърва трябва да се бръкне за квартирни разходи (60 лири), транспорт (20 лири), храна (30 лири), цигари(10 лири) и останалите къде предвидени, къде непредвидени разходи.

Остават 72 лири, измъкнати с пот от джоба на английския капитализъм. 72 лири по днешния курс 2.30 прави 166 лева чиста печалба на седмица. Евентуално, ако имате работа.

Един общ работник строител в София за по-малко от 40 лева не си обува обувките сутрин, за да отиде на работа до обекта,който е на разстояние колкото до резиденция „Бояна“. Сметките показват, че в джоба на същия този общ работник ще влезнат 200 лева цели-целенички лева седмично в петък, а в нашия ‘лондонски джоб„-166 лева.

Та да се запитам и аз като един поляк: „Какво всъщност правя в Лондон?“ И оти рупахме жабетата?

Разнасяне на Лифлети:
Това е друг вид работа на черно, която може да ви осигурява до около 30 лири на ден кеш, като се изисква бързо ориентиране в различни квартали на Лондон и работа по карта. Ще Ви трябват здрави крака, здрави маратонки и добра ориентация, като тръгването сутрин е от сборен пункт в 5 часа, закарват Ви с бус до определен район на Лондон, там Ви оставят да разнасяте под контрола на супервайзор, който Ви следи изкъсо какво правите и за колко време покривате района си. Плаща се кеш всеки петък.

Работа в перални:
Това е вид работа, която е разпространена сред жените, като там се започва за около 6 лири/час и не се изискват документи. Работата се състои в зареждане на пералните машини с дрехи, подреждането им след изпирането, като може да имате и гладене, в зависимост от пералнята. Добра работа за здрави жени, които искат сигурен кеш в джобовете си всяка седмица. Плаща се кеш всеки петък.

Това е като цяло, но има и много други дейности, едни от които не споменах е така наречените 'Cleaners' чистачи/ки една от най разпространената професия в Англия сред всички кандидат емигранти, след бригадите ествествено. Предимно работят млади момичета а и се срещат момчета. Друга дейност като за начало може да се срещне и 'хамали' или както е известно в Англия 'Removal Porters' - изнасяне и пренасяне на всякакъв вид мебел и покъщина, заплатата там е твърда около 270 до 300 паунда на седмица, но се работи доста часове от нормалното.
Толкова от мен, нека и други се включат wink cool

Редактирано от Mr-Tokamori на 17-01-2014 15:02
Публикувано на 17-01-2014 14:38 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
Ivo
Админ
Аватар на потребителя
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Мнения: 2,635
Регистриран на: 05.09.08
Ехее, Токамори, егати анализа направи! )
Направо си е работоводител извън английските ферми.
Със сигурност е полезно за много хора, дано четат.

clap

https://brigadiri.bg - ако искаш да заминеш на бригада.
Следвай ни в Instagram
Публикувано на 17-01-2014 15:01 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
helzo
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 30.01.13
Ясно е че работа ще има. Въпросът е откъде да я намерим? Има ли сайтове, които да помогнат, или да влезем направо в английските и немските сайтове за работа? Оттук засега намирам само временна работа с агенции sadsadsadsad .
Публикувано на 17-01-2014 15:04 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
Mr-Tokamori
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 168
Регистриран на: 15.12.11
Има но, темата не е точно за това. Ще си позволя да дам един 'Tips' малко подсказка: Има 3 Български вестника в Англия.

Редактирано от Mr-Tokamori на 17-01-2014 15:06
Публикувано на 17-01-2014 16:15 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
HarmonyConsult
Потребител
Аватар на потребителя
rosiharmony https://www.facebook.com/profile.php?id=554515835

Мнения: 146
Регистриран на: 10.09.12

www.bghelp.co.uk
Публикувано на 17-01-2014 18:26 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
Mr-Tokamori
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 168
Регистриран на: 15.12.11
Gladiator13 писа:
Разбира се ,че има и работа , която англичаните не се наемат да работят , защото са разглезена и мързелива нация. Имам идея , къде и какво да търся, а и си има трудови агенции в Англия, които също помагат при търсенето на работа. Това с българските вестници в Англия , едва ли някой сериозно си вярва , че може да си намери така работа по обява. В България по обяви , така с години не можеш да си намериш работа, та в Англия ли. Оставете тия глупости.


До преди смятах, че си умен пасторе - но сега видях колко глупости изръси в няколко изречения.
А относно вестниците не си прав и не го слушайте - Пастора е грешник ! Хай сега бягай да четеш вечерната си молитва, като бивш тон оператор: http://youtu.be/6VaqvRkg-xY (Действа успокояващо) music

Редактирано от Mr-Tokamori на 17-01-2014 18:26
Публикувано на 17-01-2014 21:14 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
Brigadir4e
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 54
Регистриран на: 15.11.12
Може да се работи всичко стига да се знае английски на добро ниво. Един познат работи в банката HSBC, друг е като помощник счетоводител, една позната е в кол център. Един друг пък е шофьор на камион. Но за всичко се иска английски. По-скоро трябва да се вложат пари и време в България да се научи езика добре, да имаш поне някакви умения и с ходене на доста инервюта все ще си намериш работа. Да не забравяме Макдоналдс, КФЦ и други laugh
Публикувано на 24-01-2014 20:02 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
Brigadir4e
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 54
Регистриран на: 15.11.12
Jobs? Говориш за Jobs center plus ли ? Или за нашият джобс? Именно отиването на бригади е идеалното време в момента човек да си намери работа, докато работиш във фермата никой и нищо не те спират да си търсиш постоянна работа! А в крайна сметка навсякъде се иска някаква инвестиция. Дори и да се започне там работа ще е нискоквалифицирана пак трябва да се дават пари за техни курсове, колежи и т.н. НО пак се говори за някакви си агенции.. извинявам се, но има и други начини човек да си намери работа! Не ти да седиш , като един търтей в квартирата и да чакаш на агенцията да ти се обади. Взимаш си телефон, отваряш ако щеш някой вестник и почваш да звъниш. Пак е нещо, знае ли се. С трици ловим маймуни. Хем с 200 паунда да тръгнем, хем да си намерим работа за 10 000 паунда на месец. НЕ СТАВА!
Публикувано на 24-01-2014 21:21 | RE: Какво смятате, че може да работите в Англия?
anastasiys
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 56
Регистриран на: 02.11.10
Разликата между България и по-специално Лондон е голяма.Аз пристигнах миналата година със 500 паунда които събирах в България в продължение на 1 година.Никой не познавах и никой не ме чакаше на гарата.Език знаех колкото да се оправям с обикновен разговори и да питам за работа.На четвъртият ден имах няколко предложения но като чуеха че нямам НИН и директно ми казваха-обади се след нова година.Предимно обикалях по пъбовете и питах за работа.Регнах се във агенции за персонал.Избягвах конакти с нашенци.С един българин се запознах случайно който и предложи февруари да почна при него във строителството ако изкарам cscs карта.Парите бързо свършиха и се върнах във България.Разликата е огромна и там ако ти се работи-има работа.Ако си плужек тук и там ще си такъв.Сега драпам със зъби и нокти да намера работа да заделя малко пари и да се върна.Тука само на почивка.Мизерията е огромна дори в София.Там получих повече оферти за работа за 2 седмици отколкото тука за 5 години.
Темата е какво смятате че може да работите в Англия-отговорът е ако знаете език и изкарате курс по дадената професия която искате-ВСИЧКО...Ако знаеш какво искаш и си направиш план неможе да те спре и кралицата да живееш добре.
Там африканците от социални помощи живееха по-добре от повечето българи тук....

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23840 | Форумни мнения 29802 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 63 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: tsveti023
Бригадири в момента или преди малко във форума:
miro75 deni_kost tsveti023 Ivo gesha1912 D_silva papazov_ivailo emo-ivanov mihailova80 Iskra Rusanova ioioana jasminstanev Kras74 Hasanski Zt batko87 mitko55 Mechoo DS Cecoboro Dok kobra80 Stan923 Korteza12 Zelenotooo

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2021 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти