Форум >
>
Друго >
Тема: Банкноти в Шотландия

страница 1 от 3

1 2 3 >
Публикувано на 23-02-2011 02:15 | Банкноти в Шотландия
tulencho
Потребител

Здравейте, може ли някои да помогне с малко информация отностно въпроса с шотландските паундове и англиските паундове. Намирам много различна информация отностно този въпрос. Ако някои се е сблъскал вече с това моля да сподели мнение.

Публикувано на 23-02-2011 09:45 | RE: Банкноти в Шотландия
jorkata85
Потребител

Здравей! Основната разлика между шотландски и английски паунди ще я намериш, когато се прибереш в България..В Бг може да намериш едно единствено място в София ,където е възможно да ти обменят шотландски паунди и то на много нисък курс... Докато във Великобритания няма голяма разлика, на мен лично досега не ми се е случвало в Англия да не ми приемат шотландски паунди.. Затова гледай, когато се прибираш да са ти всички в английски : )
Публикувано на 23-02-2011 13:52 | RE: Банкноти в Шотландия
baiviganio
Потребител

интересна тема но ако работиш в Шотландия и накрая си вземеш парите от банката те ше са шотландски паундове.Какво правиш от тук нататак отиваш в англииска банка и ги заменяш за англииски паундове ли и възможно ли е? тук шом не ги искат
Публикувано на 23-02-2011 14:08 | RE: Банкноти в Шотландия
Venelinaa
Потребител

Няма ли някой, който да е имал опит с шотландските паундове.
Публикувано на 23-02-2011 14:44 | RE: Банкноти в Шотландия
blueberry
Потребител

Относно темата, в България ги обменят на много по-евтин курс... а, дали е курс или измислица на бюрата е отделен въпрос. Парите (паундите) трябва да се сменят за английски още в Шотландия. Паундите трябва да са нови и не надраскани, защото само нашите дравници правят проблем от цял ЕС !!! Ако отидете в някоя банка, трябва да сте член за да ви сменят. Ако работодателят ви издаде карти, някой от банкоматите на Tesko и ASDA работят с английски паунди.
Публикувано на 23-02-2011 14:47 | RE: Банкноти в Шотландия
veriito
Потребител

Моят опит е следния:
Нашият фермер ни плащаше в шотландски паундове, когато искахме определена сума за седмицата, повечето хора си държаха парите в него, както и аз. Но накрая като ни излати спестените пари, ни ги изплати в британски паундове. Но аз мисля че по change-овете по летищата може да си обърнете парите, или още в Шотландия, в банка може да стане смяната. Аз по-скоро имах проблеми с една банкнота скъсана на нишката, която не можах да я обменя тук имах и известни затруднения с някои по-леко скъсани или надраскани ама тях ги приеха.
Публикувано на 23-02-2011 14:52 | RE: Банкноти в Шотландия
deni_latino
Потребител

банките в Шотландия също сменят шотландските паунди с англииски.ние така направихме, но трябва да заявите на банката няколко дена преди това каква сума ще обменяте,за да си ги набавят ако нямат.
Публикувано на 25-02-2011 12:44 | RE: Банкноти в Шотландия
Elektra
Модератор

Първата година в Шотландия нямахме сметки и шефа ни плащаше кеш, но всеки път даваше английски паундове. Друг е въпросът, че като отидеш с 20 английски паунда да купуваш нещо те гледат все едно носиш 20 лева....
Сега вече всичко се превежда по сметки и като теглиш от банкомат пуска шотландски.
Най-удачният вариант е малко преди да напуснеш обменяш шотландските в английски, ако са ти плащали кеш или ако теглиш от сметка, предупреждаваш банката, че ще си ги искаш английски wink

Публикувано на 15-04-2011 14:13 | RE: Банкноти в Шотландия
freeforall
Потребител

А я кажете дали има някаква разлика между шотландския и английския паунд или цената им е една и съща? В смисъл каквото изкарам в шотлд.паун дали е едно и също с англ.паунд? Края на май ми предстои за първи път да отида в Шотландия в Barnsmuir farm,ако има някой които е ходил,няма да откажа няколко съвета
Публикувано на 15-04-2011 14:22 | RE: Банкноти в Шотландия
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

На няколко места в темата е споменато, че цената в България е по-ниска в сравнение с английския!!!

страница 1 от 3

1 2 3 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23902 | Форумни мнения 29910 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 31 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: jhb66
Бригадири в момента или преди малко във форума:
zazz2 Ternence Ephraim jhb66 Jacubov JeansKeyzhu Lilidala Adrianayng koreandr Rodrigo Taylorlly MirabelConnell Ivo Hartmann846 luissuraez798 enyar Andrew736 Damnmy Seraphinang Kongyawen nataliana plitvinko BennieDe Theodore219 FranklinMyer

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2026 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти