Форум >
>
Друго >
Тема: За връщащите се с коли ...

страница 7 от 13

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Публикувано на 10-04-2009 21:24 | RE: За връщащите се с коли ...
tarzio
Потребител

някой може ли да обясни по подробно за Insurance (застраховката) , колко пари струва , как се прави , има ли опция за 1 седмица , и ако няма след това ако се обадиш връщат ли ти парите защото разбрах че са доста скъпички застраховките.

Публикувано на 21-04-2009 18:31 | RE: За връщащите се с коли ...

Здравейте. Гледам доста разнообразни мнения и повечето може би са от хора, които са пътували само по 1 път. Значи ако решите да си купите кола от Англия и да я карате в България гледайте наистина да има MOT. За Road Tax Disc може да поспорим. Аз лично съм карал кола от Лондон до северо-западна Шотландия и обратно до Довър без такси. Много рядко може да те спре полицай. Ако случайно те спрат им казваш, че си купил колата наскоро, показваш им фериботния билет, че заминаваш за чужбина. Най-важното нещо, което трябва да направите е да попълните лилавата част от талона и да я изпратите на DVLA (Drivers and Vehicle Lecensing Agency). Тази част е за permanent export. Ако талона не е на ваше име би било добре да си направите един договор с продавача, защото няма да ми приемат документите в КАТ за да регистрирате колата. Може и фалшив да е, никой не обръща внимание на това. После влизате на http://www.directferries.co.uk/ и си купувате билет. Там ще откриете всички маршрути на фериботите, а ако не ви свидят парите може да минете и по тунела. Спестява време, но е 2 пъти по-скъп. Аз лично винаги пътувам по маршрута Довър-Кале. Дали ще е с P&O Ferries или Seafrance няма голяма разлика, важна е цената. Лично бих ви препоръчал P&O понеже имат по-голям Duty Free Shop на много добри цени. Пътувал съм и със Speed Ferries от Болон до Довър веднъж. Но за тези, които незнаят те фалираха миналата година. Тези дни започна нова компания на тяхно място, казва се LD Lines. Цените са същите горе-долу, пътуват много по-бързо, спестява се половин час. Недостатъците са, че тръгват от малко пристанище в Довър и Болон е доста на около 40 км по на юг от Кале и по този начин си губиш този половин час в път с колата. За мен е излишно. Правите си застраховка за 3 дена да речем, напълно достатъчни ако всичко е наред. Norwich Union предлагат добри цени, стига да сте над 21 години. Имат European Cover за ЕС. 3 дена излизат около 40-50 кинта. Засиви от колата и на колко сте години. Вече сте готови за път. Преди да тръгнете проверете колата дали е готова да пътува на дълго. Аз лично (да чукна на дърво) проблеми никога не съм имал по пътя, но съм чувал от приятели разни истории. Развалили ви се колата не дай си Боже, ще ви излезе много солено. Решете от къде искате да пътувате. Аз лично съм пробвал няколко маршрута, смятал съм най-късия, най-бързия и най-евтиния вариант. Вярно е, че в Люксембург е най-евтино горивото, а пак и на мен си ми е мечта да отида там от много отдавна, но като размислих малко установих, че това което ще спестиш като пари, ще го изгориш, понеже пътя се увеличава с 70-80 км. Моето лично мнение е ако имате 120 излишни евро ги дайте за застраховка в Сърбия и минете от там. Но до там най-добрия мршрут е следния - от Кале гоните Брюксле, Акен, Кюлн, Франкфурт, Вюрзбург, Нюмберг, Регензбург, Пасау, Линц, Виена, Будапеща, Зегед и там вече се отклонявате за Руминия, минавате през Зегед, карате още около 40 км по разбити горе-долу пътища и стигате до границата. Ако при Зегед си продължите направо по магистралате без да се отбивате стигате Сърбия. Това за мене си е най-добрият вариант. В Сърбия гоните Носи Сад, Белград, Ниш, Пирот, Димитровград и от там сте право на Калотина. Също така на 3 места се плащат магистрали, общо 23 евро. И си карате по хубав път. Забравих да спомена къде какво се плаща по пътя. Винетки само в Австрия и Унгария. Австрииците последно ги бяха направили по 7,60 мисля а в Унгария си е 7 евро. В Румъния не съм бил от октовмри 2008 и тогава винетката беше по 4 евро, но проблема е, че някога трудно се намират. Най-добрият маршрут през Румъния е да стигнете до Дунав мост. Пътя е малко по-дълъг, но е добър. До там се гонят Арад, Дева, Сибюл, Питещ, Букурещ, Гюргево. Внимавайте да не влезете в Букурещ, че намя излизане. Ще се радвате на румънската цигания 2 дена. Дунав мост последно струваше 5 евро. От там още 5 евро в България за винетка и добре дошли удома. Аз лично предпочитам да тръгна от Англия в събота следобед за да мога да избегна натовареното движение в почти цяла Европа. Ако сте двама човека и се сменяте и пътувате със спиране само за зареждане България ви е на 2500 км от Кале до Русе или Калотина. През Сърбия би трябвало да стигнете за 22-25 часа, а през Румъния за 30. Това поне са моите рекорди. Пожелавам ви леко и безавариино пътуване. Някой ако има въпроси да пита, ще се радвам да отговоря.
Редактирано от на 21-04-2009 18:35
Публикувано на 21-04-2009 21:41 | RE: За връщащите се с коли ...

а я даите някои саит подобен на мобиле.бг само че за uk освен този autotrader.co.uk
Публикувано на 22-04-2009 19:16 | RE: За връщащите се с коли ...
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Редактирано от Fairy на 22-04-2009 19:17
Публикувано на 23-04-2009 16:09 | RE: За връщащите се с коли ...
zorry_zz
Потребител

Eto 1 polezen sait http://www.gumtree.com/, ima vsi4ko , dori i prodajba na koli, a tova e saitat za short -term zastrahovki http://www.norwichunion.com/short-term-car-insurance
Публикувано на 23-04-2009 16:51 | RE: За връщащите се с коли ...
Cekata
Потребител

А случайно някой да знае куде продават коли с ляв волан?laugh
Публикувано на 23-04-2009 23:18 | RE: За връщащите се с коли ...
tarzio
Потребител

Cekata писа:
А случайно някой да знае куде продават коли с ляв волан?laugh

в България
Публикувано на 24-04-2009 08:41 | RE: За връщащите се с коли ...

еи много ви благодаря вие сте великиkiss
Публикувано на 24-04-2009 09:15 | RE: За връщащите се с коли ...
JIM
Потребител
mokooo89

в сяка друга държава освен Англия продават коли с ляв волан
Публикувано на 24-04-2009 11:18 | RE: За връщащите се с коли ...
petur_87
Потребител
beliq_zub

i v angliq ima da se prodavat koli s lqv volan.sno6ti gi gledah

страница 7 от 13

<< < 4 5 6 7 8 9 10 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23874 | Форумни мнения 29823 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 90 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: FrostWarden
Бригадири в момента или преди малко във форума:
FrostWarden Ivo RyujiSaeki Ternence Damakov stanislav91 AngelQnkov sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти