Форум >
>
Друго >
Тема: Придружаване до летището за който иска .
Публикувано на 28-01-2014 22:39 | Придружаване до летището за който иска .
bloodyroot
Потребител

Който за пръв път ще пътува от летище София Терминал 1 или 2 за чужбина и не познава градът (София), но няма да ползва такси а иска с градският транспорт да пътува дотам но не е сигурен за маршрута и т.н. нека ми пише , ще се радвам да помагам ако нямам ангажименти за даденият ден .Това по-горното е само ако никой няма да ви изпраща на летището ваш роднина или близък човек и ще пътувате от автогара София,Централна ЖП гара или някой софийски квартал до летището терминалите .

П.С.: Темата е цел символична помощ придружаване от точка А до точка Б за да бъдете по-спокойни примерно . Предварителна уговорка е нужна за да съм сигурен ,че ще мога да дойда и да придружа човека на който му се налага да лети .Знам ,че темата ми е "излишна", но нека Иво да прецени .

Mr-Tokamori писа:
Защо да е излишна, хубаво си се сетил дори, напиши и цена на услугата clap защото аз за 15 кинта се возих в такси до летището 3-ма човека бяхме и делихме, това бе миналата година. Освен, ако не си решил гратис да вземаш багажи и пътници.
- Става дума само за който му се налага да ползва градският транспорт в София до летището (надали са много хората по този начин де).Нямам кола и книжка иначе може би това щеше да е като предложение .

http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=2254 - За всеки начинаещ човек интересуващ се от бригади !
Редактирано от bloodyroot на 28-01-2014 23:02
Публикувано на 28-01-2014 22:50 | RE: Придружаване до летището за който иска .
Mr-Tokamori
Потребител

Защо да е излишна, хубаво си се сетил дори, напиши и цена на услугата clap защото аз за 15 кинта се возих в такси до летището 3-ма човека бяхме и делихме, това бе миналата година. Освен, ако не си решил гратис да вземаш багажи и пътници.

Редактирано от Mr-Tokamori на 28-01-2014 22:53
Публикувано на 29-01-2014 09:22 | RE: Придружаване до летището за който иска .
Elektra
Модератор

Много добре даже.
При мен много пъти са ма карали директно до летището. Една година ме посрещна приятел от София на гарата и ме закара (иначе голяма лудница за човек, който не познава София).
Бях проучила вариантите, ако ми се наложи с автобус от гарата до летището...то хвани този автобус, слез еди къде си, там се прехвърли на друг автобус...че се плащало билет и за куфара laugh Та доста е объркващо и стресиращо, ако на човек му е за първи път. Та евала за инициативата ти. Също така може да напишеш и кратко упътване "Как да стигнем до летището" с възможните му варианти. Знам, че май сега има и някаква опция за метрото...поне до някъде

Публикувано на 29-01-2014 10:26 | RE: Придружаване до летището за който иска .
bloodyroot
Потребител

http://www.sofia-airport.bg/pages/content.aspx?lm01=120&lm02=118 - Мисля ,че с градският е само с тия 2 рейса като аз лично съм ползвал само 84 (от окръжна си го хващам локалното платно а не на самото ЦАРИГРАДСКО при другите) досега и преди години имаше някакъв друг номер който явно не ходи вече там.Маршрутки търсих търсих май никоя компания маршрутна не минава официално през терминалите . Само градският транспорт и такси , по натам и метро може би до самите терминали някъде както е по други държави .А за да стигне човек от Централна Жп Гара или Централна Автогара до терминалите с градският отива на спирката на рейсовете пред Централна Гара и там чака един от многото рейсове в посока Младост които минават през бул.Цариградско Шосе и от спирка Св.Анна (Окръжна Болница) се слиза и се отива във локалното платно на квартала няколко метра зад спирката на Цариградско дето се слиза и там минават и тролеи до колкото видях и 84 .

http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=2254 - За всеки начинаещ човек интересуващ се от бригади !
Редактирано от bloodyroot на 29-01-2014 10:31
Публикувано на 29-01-2014 10:47 | RE: Придружаване до летището за който иска .
Mr-Tokamori
Потребител

Моя грешка bloodyroot, извини ме, мислех си че говориш да возиш нуждаещи се. Иначе идеята е добра

Публикувано на 29-01-2014 13:13 | RE: Придружаване до летището за който иска .
bloodyroot
Потребител

Първо който идва от Централна ЖП Гара София или Централна Автогара (една до други са и 2-те) отива пред централната жп гара там е спирката на рейсовете в посока Младост 213 и 305 (за други не се сещам които вършат работа).

После лично аз слизам на бул.Цариградско Шосе спирката се казва УМБАЛ "Св.Анна" тя е точно спирката преди рейсовете да завият за Младост (на снимката е кръгчето с черен Х и червено малко кръгче, а стрелката показва леко по диагонал отзад другото вътрешно платно е за рейс 84 и се гледа на спирката да не сбъркате посоките wink ) .

И накрая вече като рейс 84 наближи терминалите няма начин да ги сбъркате новият ТЕРМИНАЛ 2 е по-голям и първо през него мисля ,че минава рейса а после минава и пред ТЕРМИНАЛ 1(тук май са по-ниско тарифните компании) по-старият и малък такъв.

П.С.: Надявам се да не съм обяснил объркващо и после някой да ме храни ,че си е изпуснал самолета или е сбъркал посоката
А за рейс 384 не ми се говори според сайта на градският транспорт вижте му разписанието ... разликата с 84 е огромна .

Редактирано от bloodyroot на 29-01-2014 13:38
Публикувано на 29-01-2014 13:25 | RE: Придружаване до летището за който иска .
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

А някога.. дай боже и до летището с метро.

Иначе обратния път:

Линия 1 на метрото ще достигне и до терминалите на летище София, но едва след няколко години. До тогава две линии на Софийския градски транспорт могат да се ползват за достигане на метрото.

Автобус 384 е най-бързият начин за достигане до метрото. Автобусът спира последователно на Терминал 1 и Терминал 2 и след няколко междинни спирки спира до метростанция "Младост 1".

Автобус 84 свързва летище София с центъра на града, като отново спира на двата терминала и след много междинни спирки по Цариградско шосе има спирки близо до станциите "Софийски уинверситет" и "Национален стадион" на Линия 1.

Трябва да използвате 2 индивидуални билета, един за автобус и един за метро. Дневните и месечните карти важат за метрото и автобуса.

От metrosofia.com

Редактирано от Ivo на 29-01-2014 13:26
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 11 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти