Форум >
>
Друго >
Тема: Загубен куфар
Публикувано на 27-05-2016 23:46 | Загубен куфар
Heart
Потребител

Здравейте! Някой може ли да ми каже как се процедира при изгубен по време на полет куфар? Има ли вариант да бъде открит и как стоят нещата с обезщетението? Благодаря предварително!

Публикувано на 28-05-2016 10:18 | RE: Загубен куфар
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Здрасти,
Предполагам всяка авиокомпания си има своя политика, но са сходни. Виж в сайта им.
Не ми се се случвало и не знам процедурите, но знам, че трябва да се пускат жалби и т.н.

Публикувано на 28-05-2016 21:42 | RE: Загубен куфар
Heart
Потребител

Благодаря ти Иво, аз съм направила оплакване на място на летището, пуснала съм жалба в сайта на авиокомпанията, писах на няколко различни емайла, звънях на разни телефони, питах на летището в София и т.н. Пратиха ми емайл да им опиша какво е съдържанието и ако не могат да го открият щели да ми платят обезщетение. Пълен ужас.
Публикувано на 29-05-2016 14:13 | RE: Загубен куфар
Ivo
Админ

Ами дано го открият.
Ако можеш да споделиш как са се развили нещата, тъй като ще е от полза да се знае.

Публикувано на 29-05-2016 20:47 | RE: Загубен куфар
Heart
Потребител

Вече 20 дена и нищо
Публикувано на 02-06-2016 17:17 | RE: Загубен куфар
Elektra
Модератор

Ужас!
Къде ти е загубена куфара - на какъв полет и коя авиокомпания?
Хубаво е да се знае как се процедира....и евентуално как приключват такъв тип ситуации.
Жалко, че няма развитие по твоя случай.cry

Публикувано на 05-06-2016 23:27 | RE: Загубен куфар
Heart
Потребител

Wizz air - вече почти месец и нищо. На моите питания отговарят, че ще го търсят още няколко дена и после ще ми платят обезщетение. Поискаха ми опис на багажа. Изобщо не знам как изчисляват обезщетението. В първия емайл от тях ми бяха писали как процедират, че търсенето продължава 21 дена и после го обявяват за изчезнал и плащат обезщетение. Днес ми е 27 ден и нищо.
Публикувано на 07-06-2016 16:02 | RE: Загубен куфар
Elektra
Модератор

Пфф, ужасна история.
Май ще го прежалваш. Дано поне ти дадат хубаво обезщетение, въпреки че каквото и да ти дават не е същото вече.
Много добре те разбирам, мен на първата ми бригада ме накараха да си хвърля ръчния багаж за да вляза в автобуса...devil
Дано не си имала прекалено ценни неща за теб...

Публикувано на 10-06-2016 14:56 | RE: Загубен куфар
Heart
Потребител

Ivo писа:
Ами дано го открият.
Ако можеш да споделиш как са се развили нещата, тъй като ще е от полза да се знае.

Здравейте, ето какво ми писаха последно, цитирам:

Много съжаляваме за причинените неудобства, но до днешна дата ние не открихме Вашия багаж.Според Oбщите условия за превоз на Wizz Air.
14.3.2 Забранява се в Регистрирания багаж да се слагат следните предмети:
a) пари и ценни книжа;
cool бижута, благородни метали, скъпоценни или полускъпоценни камъни;
c) компютри, видеокамери, фотоапарати, мобилни телефони, други ценни електронни и технически уреди и аксесоари за тях;
d) фирмени или частни официални документи;
e) пътни и други документи за самоличност;
f) ключове;
g) течности;
h) лекарства;
i) нетрайни предмети;
j) ценни предмети и произведения на изкуството.
Ако Вашият Регистриран багаж съдържа някой от предметите, посочени в параграфи 14.3.1 и 14.3.2 по-горе, не поемаме отговорност за загубата, унищожаването, закъснението или повредата им.
Според КОНВЕНЦИЯ ЗА УЕДНАКВЯВАНЕ НА НЯКОИ ПРАВИЛА ЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ ВЪЗДУШЕН ПРЕВОЗ(Montreal Convention on unification of certain rules relation to International carriage by air)
(РАТИФИЦИРАНА СЪС ЗАКОН, ПРИЕТ ОТ XXXIX НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА 16 ЮЛИ 2003 Г. - ДВ, БР. 67 ОТ 2003 Г. В СИЛА ОТ 9 ЯНУАРИ 2004 Г.)
Член 22 - Лимити на отговорност по отношение на закъснение, багаж и товари
3. При превоз на товари отговорността на превозвача в случай на унищожаване, загуба, повреда или закъснение е ограничена до сумата от 19 специални права на тираж за всеки килограм, освен ако изпращачът е направил по време на предаване на пакета на превозвача специална декларация за интерес от доставка в местоназначението и е заплатил допълнителна сума, ако случаят го изисква. В този случай превозвачът е отговорен да заплати сума, непревишаваща декларираната сума, освен ако докаже, че сумата е по-голяма от действителния интерес на пътника от доставка в местоназначението.
Когато пътника няма специална декларация, ние изплащаме обезщетение според условията описани във Варшавската конвенция, която се позовава на теглото на откраднатите или изгубени вещи.Международната Авиотранспортна асоциация /IATA/има изготвена таблица, според която се изчислява теглото на багажа.
Въз основа на гореизложените данни и изчисления извършени според описа на вещи, който Вие ни изпратихте и теглото отразено на багажния етикет сумата която ще Ви изплатим е 756 евро за 32 кг багаж /608 SDR/ .Моля да посочите следните данни на банкова сметка.
1 Банка
2 IBAN
3 BIC/SWIFT
4 Валута
5 Име на титуляр с латински букви

Очаквайте сумата от 756 евро /1476,00лева/ на посочената банкова сметка в срок от 7 работни дни.

Дано съм била полезна на някй
Публикувано на 13-06-2016 15:51 | RE: Загубен куфар
Ivo
Админ

Да разбирам, че ако не друго то поне компенсацията е добра?

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 35 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти