Форум >
Друго >
Публикувано на 26-11-2009 11:55 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
i posle da gi prevarne6 v spomeni..........naburzo///////

Публикувано на 03-12-2009 23:47 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
.gif)
.gif)
.gif)
.gif)
Публикувано на 04-12-2009 11:58 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
Ако някой има добра професия в България мислиш ли, че изобщо ще му дойде на ум да замиине в Англия, още повече пък на ферма... На бригада масово ходят студенти, за каква професия говорим? Тук става въпрос по- скоро за облекчаване на семейните разходи. Да си студент е скъпо удоволствие в повечето уни-та в България. Аз лично предпочитам добра професия в Англия, ама трябва да мине малко повече време... .gif)
.gif)
Публикувано на 04-12-2009 14:58 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
e to za dobra profesiq kadeto i da e trqbva da se pou4i malko..............ama pove4eto vi marzi ,,,,,,,ne 4e tova ne vklu4*kitara**kitara**kitara*va i men.......
Публикувано на 04-12-2009 18:18 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
Гадно е, че и да не те мързи в Англия ( и не само ) не съм чула някой да е признал българска диплома за нещо си от който и да е университет. В България както и друг път съм казвала не се оценяват кадърните, а връзкарите. В Англия пък образованието е доста скъпо... имаче много ми се нрави идеята.
Публикувано на 04-12-2009 21:43 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
откакто сме в ЕС образованието в Шотландия е безплатно, а за английските и уелските университети може да се вземе заем от английската student loan company, който покрива таксата от 3200 лири годишно за английските университети и 1700 лири за уелските. тези заеми започват да се връщат след като завършите и си намерите работа с годишна заплата над 15 000лири ако работите в Англия и над 6000 лири, ако работите в БГ.
не съм чула за случай за неодобрен за заем бг студент, така че трябват пари само за общежитие и битови разходи. пак не са малко тези разходи, но има и университети, които дават стипендии за българи с успех над 5.50.
това е за бакалавърска степен се отнася само.
за магистратура не се отпускат заеми.
не съм чула за случай за неодобрен за заем бг студент, така че трябват пари само за общежитие и битови разходи. пак не са малко тези разходи, но има и университети, които дават стипендии за българи с успех над 5.50.
това е за бакалавърска степен се отнася само.
за магистратура не се отпускат заеми.
Публикувано на 06-12-2009 17:52 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
Е то по-голяма цигания от БГ има ли. Работата може в Англия да е циганска, но е важно след работа какво се случва. В БГ на работното ти място никакво уважение, в магазина никакво уважение, в автобуса никакво уважение, на фитболен мач да не говорим, по улиците селения и цигания до шия, а сега пак се замислете кое предпочитате.
Публикувано на 11-08-2010 17:00 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
Имам едно питане. Понеже ми омръзна да се гаврят в Булгаристан , ако замина ей така без да съм на работа във ферма с и имам издаден НИН , но нямам тая карта с номерче , не знам там ли се получава ,дали мога законно да си търся работа сам? В града ми бях си намерил една скапана работа за 400-500 лв уж , но не ми даваха договор и дойдоха проверяващи и работодателят ни кара да се крием , заради договорите.Не стига ,че 6 дни в седмицата работиш ,ами и без договор и осигуровки за някви смешни пари , и трябва да се надяваш на устна договорка ,че и толкова ще ти плати.И му теглих майната да си търси други баламурници.
И сега все повече се замислям , ако отида сам да си търся работа в Англия , но не в Лондон , дали има някакъв шанс.И без това и там е пренаселено с чежденци ..
И сега все повече се замислям , ако отида сам да си търся работа в Англия , но не в Лондон , дали има някакъв шанс.И без това и там е пренаселено с чежденци ..

Публикувано на 11-08-2010 21:28 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
Значи малко зор ще видиш... ако нямаш някой твой човек който да те поеме няма как да стане според мен... да речем тръгваш от тук за някои град, който си избереш и като пристигнеш - какво правиш... почва едно голямо лутане, дори и да говориш добре езика пак няма никаква гаранция. Законно работа не можеш да си търсиш, защото трудовия пазар за българите все още не е отворен... предполага се, че до края на 2011 ще го отворят или най-късно до 2014. Може някой нелегално да те вземе на работа, но ако го хванат става кофти... и за двамата глоба, рядко някой се навива така, но има и такива случаи... най-добре да си изкараш един self ама и там е сложно... голямо чакане пада и не се знае дали ще стане номера, по-добре така както си го замислил да се откажеш... нещо друго измисли...

Англия! Kакво е Англия? Кофти време, чай and Мери фак'ин Попинс :)
Редактирано от Unlimited на 23-08-2010 23:59
Публикувано на 23-08-2010 23:45 | RE: С добра професия в БГ или цигански живот в Англия...
ee ne se 6a6kai..........ima rabota za si4ki........

Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители