Форум >
Друго >
Публикувано на 02-02-2011 19:16 | RE: Онлайн преброяване на населението
Ами цялата работа е че сегашните преброители са хора без работа записани в бюрата по труда хора като нашите майки и бащи и там също както в някои фирми уреждащи заминаване за UK също е имало списаци резервни в случай че някои от преброителите се откаже.То незнам хората да се радват ли че са станали анкетьори или да реват че с тия 300 лева заплата за 1 месец да обикалят от дом на дом не е лесна и тяхната.Просто едно нормално преброяване като пуснете хората в кухнята на никoй няма да му видят плазмите в хола или там които каквото има.Факт обаче е че предни години много хора скриха за тия земеделски стопанства и сега реват-Нямало субсидии за тютюна нямало субсидии за млекопроизводството за кравите им за незнам си какво-ами що ми викаха на мене тогава-аааа баба аз нямам крави баба какви крави?пиши там че нищо нямам......Викам и бабо ама тука имам някви данни и там пише че имаш нещо кажи бройката....Не-казва ми тя нищо нямам отдавна заминаха,пиши че нищо нямам и земи нямам нищо нямам.Еми хубаво,писах и после дайте пари казват.......еми от къде като ти нямаш нищо или после си ги купи а? 

Публикувано на 02-02-2011 19:49 | RE: Онлайн преброяване на населението
andreevin писа:
Ами не се оставяйте да ви манипулират ! Управляващите се ,,хранят,, от нашето бездушие ! И не всички българи гледат на другия да му е зле ! Много е просто - направи дори и на непознат добро , ако можеш , ако ли не - не му причинявай зло ! И нещата ще се променят , макар и бавно !
Ами не се оставяйте да ви манипулират ! Управляващите се ,,хранят,, от нашето бездушие ! И не всички българи гледат на другия да му е зле ! Много е просто - направи дори и на непознат добро , ако можеш , ако ли не - не му причинявай зло ! И нещата ще се променят , макар и бавно !
само да кажа,че говоря за хората около мен,аз бих казала за себе си че сам прекалено добра и затова после все си бия главата.обичам да правя добро и го правя независимо познат,непознат,циганин,българин исках да кажа,че народа няма доверие на никой.спирам доя тук все го разбира както си иска.и никой неможе да ме убеди че бг не е студен народ.където и да съмн ходила в чужбина се забелязва
Публикувано на 05-02-2011 08:19 | RE: Онлайн преброяване на населението
Мними преброители плъзнаха още преди да е стартирало същинското преброяване. Получихме сигнали от няколко възрастни семейства от Казанлък, че наистина са ги посетили преброители, съобщи вчера Рада Гоцкова, секретар на казанлъшката община.
Измамниците не са искали пари, но са записали личните данни на хората, с които могат да злоупотребят. Това е накарало общинарите да уведомят полицията и да разпространят спешно обръщение по местните медии - кабелна телевизия и частно радио. В него те припомнят, че до 10 февруари, докато трае електронното преброяване, никакви преброители не могат да ни посещават в дома ни, пише Монитор.
Измамниците не са искали пари, но са записали личните данни на хората, с които могат да злоупотребят. Това е накарало общинарите да уведомят полицията и да разпространят спешно обръщение по местните медии - кабелна телевизия и частно радио. В него те припомнят, че до 10 февруари, докато трае електронното преброяване, никакви преброители не могат да ни посещават в дома ни, пише Монитор.
Публикувано на 05-02-2011 11:39 | RE: Онлайн преброяване на населението
Хм.. това ми се струва като начин да накарат хората да се преброят онлайн, че да не допускат хора у дома си.
По този начин ще се спестят пари за преброителите.
Ако наистина тези пари се пестят, а не отиват в нечий друг джоб е хубаво.
По този начин ще се спестят пари за преброителите.
Ако наистина тези пари се пестят, а не отиват в нечий друг джоб е хубаво.

Публикувано на 05-02-2011 12:24 | RE: Онлайн преброяване на населението
наистина се пестят пари-знам го от хора,които ще участват като преброители.Така,че давайте-аз го направих-лесно е!!!
Публикувано на 05-02-2011 12:27 | RE: Онлайн преброяване на населението
Пестят се по 60 стинки на човек, обаче като е семейство да речем от 3-ма - се спестяват 3,40. 
Поясниение за горната математика:
На домакинство, което се е преброило онлайн се взима 80 стотинки. Иначе за всеки преброен член 1,40 мисля, че беше.
Аз имах предвид дали тези "спестени" пари ще отидат за нещо полезно, а не в нечий общински джоб.
То е ясно, че парите са взети вече от данъкоплатците. Ние нищо не сме спестили.

Поясниение за горната математика:
На домакинство, което се е преброило онлайн се взима 80 стотинки. Иначе за всеки преброен член 1,40 мисля, че беше.
Аз имах предвид дали тези "спестени" пари ще отидат за нещо полезно, а не в нечий общински джоб.

То е ясно, че парите са взети вече от данъкоплатците. Ние нищо не сме спестили.

Редактирано от Ivo на 05-02-2011 12:31
Публикувано на 05-02-2011 12:32 | RE: Онлайн преброяване на населението
връщат се в Републиканския бюджет на усмотрение на фин.министър.Когато приключи всичко и се видят резултатите щели да умуват как да ги разпределят.Това знам от близки в НСИ
Публикувано на 05-02-2011 12:42 | RE: Онлайн преброяване на населението
Е поне си спестяваме усилието да се правим на полицаи да следим доколко е легитимен преброителя и притесненията за злоупотреба. Щото реално не се знае дали човека дето работи за 300 лв няма да се изкуши да продаде малко данни, дори да го прави само 1 от 1000 си е риск. То в повечето случаи си е чиста параноя, ама все пак...Иначе ясно, че от спестените пари ние няма да видим.
Редакция:
Хубаво, че се връщат, дано не се загубят по трасето и наистина отидат за нещо полезно!
Редакция:
Хубаво, че се връщат, дано не се загубят по трасето и наистина отидат за нещо полезно!
Редактирано от rositka на 05-02-2011 12:44
Публикувано на 09-02-2011 19:15 | RE: Онлайн преброяване на населението
Ей, тва българите сме големи "предприемачи". 
Са казаха, че някви вървяли и събирали по 7 кинта на човек такса за преброяване.... по-лошото е, че има хора, които са доста неинформирани и си дават.
п.п. Остават по-малко от 5 часа до края на онлайн преброяването.

Са казаха, че някви вървяли и събирали по 7 кинта на човек такса за преброяване.... по-лошото е, че има хора, които са доста неинформирани и си дават.

Публикувано на 09-02-2011 20:45 | RE: Онлайн преброяване на населението
Ivo писа:
Ей, тва българите сме големи "предприемачи".
Това с таксата са само хора на онова менте Георги Кондов ли беше как беше хахахах само той е способен на такива вземания на парички хаха брутален е просто Ей, тва българите сме големи "предприемачи".

Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители