Форум >
Друго >
Публикувано на 07-10-2008 13:36 | Здравни осигуровки?
Някой досега възползвал ли се е от това да не плащаш здравни осигуровки тук, докато сте в чужбина?
И какво трябва да се представи, за да докажеш, че не си бил в България?
И какво трябва да се представи, за да докажеш, че не си бил в България?
Публикувано на 07-10-2008 15:07 | RE: Здравни осигуровки?
Ami,trqbva da se vzeme E101,az popitah v BG predi da tragna za UK,ala ni6to pove4e ne sam pravila..
Публикувано на 07-10-2008 16:29 | RE: Здравни осигуровки?
Значи няма да стане...аз нищо не съм взимал. :|
Публикувано на 16-10-2008 20:00 | RE: Здравни осигуровки?
Такам, значи днес ходих до Паспортна служба на М.Луиза. Там на гише №18 попълних една молба да ми бъде издадена декларация за времето, което съм бил извън България за последните две години. Един познат, който е бил 3 години в САЩ ме светна за това нещо. С тази декларация се отива в общината и оттам вече те се оправяли с НОИ, относно неплатените осигуровки (поне така той ми каза)
Направи ми впечатление, че в тази молба, която попълвах имаше една забележка, че след 01.01.2007 - когато се присъединихме към ЕС и гражданите на държави членки се движат свободно в страните от европейския съюз ...граничните служби не могат да гарантират със сигурност, че имат пълен архив от данни....
И това ме притесни, защото аз нямам спомен някой да ме е въвеждал някъде по компютри, че излизам и влизам от и в България. Само поглеждаха паспорта и ме пускаха.
Та възможно ли е да се окаже, че нямат данни да съм излизал от страната, или те си имат данните по друг начин?
Сега ще чакам 10 дни да видим какво ще стане. Платих 10 кинта за цялата работа,.. дано стане...
Някой да е по-запознат с това?
Направи ми впечатление, че в тази молба, която попълвах имаше една забележка, че след 01.01.2007 - когато се присъединихме към ЕС и гражданите на държави членки се движат свободно в страните от европейския съюз ...граничните служби не могат да гарантират със сигурност, че имат пълен архив от данни....
И това ме притесни, защото аз нямам спомен някой да ме е въвеждал някъде по компютри, че излизам и влизам от и в България. Само поглеждаха паспорта и ме пускаха.
Та възможно ли е да се окаже, че нямат данни да съм излизал от страната, или те си имат данните по друг начин?
Сега ще чакам 10 дни да видим какво ще стане. Платих 10 кинта за цялата работа,.. дано стане...
Някой да е по-запознат с това?
Публикувано на 19-10-2008 21:02 | RE: Здравни осигуровки?
Ami ne 4estno da ti kaja.Nie sy6to si imame problem s tova.Li4no az zasega ne ,za6toto na men mi izliza 4e zdravnite mi prava ne sa prekysnati,koeto mi e stranno.No Marina nqma,Adi i Kocaka sy6to,a bratov4ed im Gergi ima.I tova mi se struva super stranno,4estno da ti kaja.Ama da vidim kakvo 6te stane.NAdqvam se da nqmam problemi
Публикувано на 20-10-2008 00:07 | RE: Здравни осигуровки?
Ами на вас ви ги плащат университетите.
Публикувано на 20-10-2008 15:02 | RE: Здравни осигуровки?
Универстите плащат само на редовните студенти,така че за да нямате проблеми най-добре е да ви ги плащат някой от роднините ви докато ви няма,както направих аз
Публикувано на 31-10-2008 18:21 | RE: Здравни осигуровки?
Такааам,
значи цялата работа се оказа загуба на време (за мен)
Тази декларация щяла да ми върши работа ако имам Е форма от Англия, която аз не съм си взел...
Върши работа за хората, които са били в чужбина между 1999 и 2007 година.
В случая мога да си върна парите от ЗО, които съм дал миналата година, ноо се оказа, че трябва освен тази декларация да представя и Е формата, както и вносните бележки. Обаче на мен ми ги беше платила фирмата, където работех тогава (бях в неплатен), и тия пари ми ги удържаха от заплатата и дефакто не мога да си върна нищо, щом са внесени от фирма.
Мислех да искам на мениджъра да ми прати Е101 за тази година, но ми се стори излишно да се занимавам за 20-30 лв.
И си платих като пич...
И това е...излишни разходки до Министерството на вътрешните работи ...и 10 лв.
Та общо взето, за да не плащаме тука здравни осигуровки...е хубаво да си взимаме предварително тези Е101
значи цялата работа се оказа загуба на време (за мен)
Тази декларация щяла да ми върши работа ако имам Е форма от Англия, която аз не съм си взел...
Върши работа за хората, които са били в чужбина между 1999 и 2007 година.
В случая мога да си върна парите от ЗО, които съм дал миналата година, ноо се оказа, че трябва освен тази декларация да представя и Е формата, както и вносните бележки. Обаче на мен ми ги беше платила фирмата, където работех тогава (бях в неплатен), и тия пари ми ги удържаха от заплатата и дефакто не мога да си върна нищо, щом са внесени от фирма.
Мислех да искам на мениджъра да ми прати Е101 за тази година, но ми се стори излишно да се занимавам за 20-30 лв.
И си платих като пич...
И това е...излишни разходки до Министерството на вътрешните работи ...и 10 лв.
Та общо взето, за да не плащаме тука здравни осигуровки...е хубаво да си взимаме предварително тези Е101
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители