Форум >
>
Друго >
Тема: Смесване на фунгицид с инсектицид?
Публикувано на 01-07-2011 10:26 | Смесване на фунгицид с инсектицид?
ba6ticata
Потребител

Понякога ми се налага да пръскам срещу листна въшка по зеленчуците,като след това пръскам с/у мана два часа след първото.Допустимо ли е да смесвам бордолезов разтвор с ВАЗТАК или БИ-8 за да съкратя процедурите?

Редактирано от ba6ticata на 01-07-2011 10:27
Публикувано на 01-07-2011 10:29 | RE: Смесване на фунгицид с инсектицид?
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Сигурно някое търсене за зеленчуци в google те е докарало тук, обаче в този форум не е точно тази тематиката. laugh

Успех иначе де...

Публикувано на 01-07-2011 12:34 | RE: Смесване на фунгицид с инсектицид?
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Допустимо ли е да смесвам бордолезов разтвор с ВАЗТАК или БИ-8 за да съкратя процедурите?

Не е препоръчително да се добавя инсектицид към бордолезов разтвор поради детоксикация на инсектицида (няма да действа).
Не е желателно фунгицидите да се смесват с продукти с алкална реакция.

Публикувано на 01-07-2011 13:37 | RE: Смесване на фунгицид с инсектицид?
andreevin
Потребител

Виж сега Бащице ! Елементарно е да прочетеш всичко за препаратите и след това да пръскаш с тях ! И не проумявам защо ти е да пръскаш сега с бордолезов разтвор ? С него се пръскат ( 2 % разтвор )през октомври овощните градини след като им окапе шумата и февруари (1% разтвор ) преди да започне разлистването . За зеленчуците се препоръчва пръскане , когато са засадени много рано за забавяне на разтежа и украпване на кореновата система . Желателно е там където на пролет ще се сеят зеленчуци преди есенната оран да се разхвърли м/у 500 и 600 кг. на дка варова пепелина . При съединяването си с влагата варта изпуска гас , която унищожава гъби , плесени , нематоди и най-различни ларви в почвата . Талкова за сега ! Успех !
Публикувано на 01-07-2011 15:15 | RE: Смесване на фунгицид с инсектицид?
ba6ticata
Потребител

По принцип пръсках само с купроцин против мана лозето и зеленчуците(само домати и краставици),но няколко години по ред маната ми унищожава част от насажденията.Например - при домата изгаря цялата листна структура до средата на стеблото като при лозите поражението е същото,но само на външните лози от към оградата.От две години пръскам с бордолезов разтвор (през 21 дни) и съм много доволен.Някъде дори четох,че с купроцин може да се пръска докато са млади стеблата, защото след това се изтънявала ципата на плода,докато бордолезовия разтвор я заздравява.Нали човек се учи докато е жив.Благодаря на Fairy
за отговора,защото това ме интересуваше най-много.Нямам нищо против да разнищим темата макар,че не съм улучил раздела та дори и форума.
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 50 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти