Форум >
Друго >
Публикувано на 12-12-2011 21:17 | Международен паспорт
Добър ден, вероятно е задаван този въпрос, но не можах да открия отговор.... та знам,че от една две години има някаква промяна при издаването на международен паспорт? въпросът ми е,дали искат снимка или на място правят снимка по "специален" начин / така ми казаха,че нз дали е вярно/, а в сайта на Министерство на вътрешните работи не открих никъде нищо написано за снимка при подаване на паспорт...
Още какво могат да ми поискат за изваждането на паспорт? Ще си нося стария с мен, за да им го върна, той е изтекъл преди 6 месеца.
Благодаря предварително!
Още какво могат да ми поискат за изваждането на паспорт? Ще си нося стария с мен, за да им го върна, той е изтекъл преди 6 месеца.
Благодаря предварително!

Публикувано на 12-12-2011 21:22 | RE: Международен паспорт
Правят ти снимка на място. Нищо не ти искат освен 43 кинта, може би личната карта си вземи за всеки случай. 

Публикувано на 12-12-2011 21:30 | RE: Международен паспорт
43лв. и до 30 дни излиза,иначе другата,която е за до 3 дни е 86лв. 

Публикувано на 14-12-2011 20:54 | RE: Международен паспорт
https://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification тук може да се провери дали даден личен документ е готов.

Редактирано от Elektra на 15-12-2011 00:04
Публикувано на 14-12-2011 23:50 | RE: Международен паспорт
Еее, мерси много за линка, доста е полезен и спестява разкарване. Извода е че паспорта ми е готов 

Публикувано на 04-04-2012 00:32 | RE: Международен паспорт
В документа ми от Айлънд за "Права и задължение" прочетох следното: При влизане в Обединеното кралство трябва да покажете Вашия международен паспорт или националната си лична карта.(ако личната ви карта е издадена преди 2007 година е възможно да ви поискат паспорт).
Въпросът ми е, трябва ли да си вадя международен паспорт, тьй като личната ми карта е издадена на 20.10.2006г. ... какво ще стане ако ми ми поискат паспорт и аз нямам? Ще си имам ли проблеми?
Въпросът ми е, трябва ли да си вадя международен паспорт, тьй като личната ми карта е издадена на 20.10.2006г. ... какво ще стане ако ми ми поискат паспорт и аз нямам? Ще си имам ли проблеми?

Публикувано на 04-04-2012 09:40 | RE: Международен паспорт
Но ако ще вадиш документи ще ти търсят паспорта.
Публикувано на 04-04-2012 10:07 | RE: Международен паспорт
Относно само пътуването из Европа с лична карта - предишната ми карта беше от 2001 година и не съм имал проблем никъде.
Иначе за документи да - както каза lik79 - трябва ти паспорт.
Иначе за документи да - както каза lik79 - трябва ти паспорт.
Редактирано от Ivo на 04-04-2012 10:08
Публикувано на 04-04-2012 11:56 | RE: Международен паспорт
Как така ако ще вадиш документи, ще ти търсят паспорта? Интересува ме дали ще мога да се индентифирицам навсякъде в Англия с личната си карта, която е издадена 2006г? Тоест целта ми е да не давам 40лв за паспорт. 
Извинявам се , че темта е за САЩ, а аз пиша за Англия, но тази намерих и бързах да питам!

Извинявам се , че темта е за САЩ, а аз пиша за Англия, но тази намерих и бързах да питам!
Редактирано от van4etoo на 04-04-2012 12:15
Публикувано на 04-04-2012 12:18 | RE: Международен паспорт
Можеш навсякъде да се индентифицираш с лична карта тя си е пълноправен документ за цяла европа дори новите лични карти са с отличителен знаk EU и бяха променени изрично заради изискванията на EU.Лично аз бях само с лична карта преди 2 години и нямах проблеми като моята карта беше издадена 2002ра.Що се отнася до документите аз също сам вадил такива там и не съм имал проблеми.Може би имат предвид под вадене на документи при края на престоя ти ако ходиш до местното бюро по труда и си вадиш разни документи по престоя ти които ще ти трябват после в бг да удостовериш че си се осигурявала че си работила и т.н.евентуално за да ти ги признаят тук и като стаж и като осигуряване и т.н.Лично аз не съм имал проблеми всичко сам си извадил международен паспорт не бях взимал.По принцип е хубаво да имаш такова нещо в случай че се наложи с рейс да се прибираш и минаваш през държави които не са в EU като Сърбия но от скоро вече и това е възможно без международен да си минаваш от там има такова споразумение мисля че от 1 година или 2 не съм сигурен така че може и без паспорт излишни 40 кинта ако имаш вади си ако не минаваш и без него
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД