Форум >
>
Друго >
Тема: Неуспешен старт на инициативата за връщане на българите от чужбина .
Публикувано на 12-03-2014 22:52 | Неуспешен старт на инициативата за връщане на българите от чужбина .
bloodyroot
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 161
Регистриран на: 18.04.11
Почти нито един нашенец до този момент не е заявил желание да се върне в България след първата част на проекта на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и Агенцията по заетостта.

Става въпрос за „Информационни кампании сред българите в чужбина с цел популяризиране на инвестиционния климат и връщане на нашите емигранти и учещи в чужбина студенти в България". Проектът е на стойност до момента от близо 140 хил. лв.

Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на БАИ Светослав Младенов. Той посочи, че в рамките на 21 дни са обиколени 11 държави в Европа и Северна Америка и са проведени 13 срещи, на които са присъствали общо 750 човека.

Най-посещавани са срещите във Виена, Мадрид, Париж и Ню Йорк. Преобладаващата част от присъстващите са били на възраст от 18 до 35 години.

Младенов обясни, че хората които са в чужбина и учат или работят там не са на екскурзия и решението да се върнат у нас не е толкова лесно осъществимо.

Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов, заяви, че след срещите ежедневно в агенцията постъпват автобиографии и запитвания от нашенци в чужбина, които търсят съдействие за намиране на работа.

Ангелов посочи, че е започнал да провежда срещи с големи работодатели у нас, на които да им бъде представена инициативата. Директорът на АЗ посочи, че към този момент работодателите у нас са посочили нуждата си от добре квалифицирани и образовани кадри.


Народният представител от Коалиция за България Мартин Захариев също е участвал в американската част от турнето на проекта. Той посочи, че не очаква нашенците в САЩ да загърбят всичко зад Океана и да се върнат у нас - това е mission impossible (невъзможна задача), но вярва, че българите там могат да допринасят много за развитие на родната икономика.

Той допълни, че в последните години по официални данни над 1,8 млрд. евро изпращат чужденците у нас всяка година, а ако добавим и тези "на ръка" сумата се удвоява.

По време на пресконференцията стана ясно, че инициативата да се върнат българите в България ще продължи с нови 10 събития в няколко държави. Предвижда се също така и разработване на стратегия с цел насърчаване на нашенците да се върнат.

Източник : http://news.ibox.bg/news/id_460979290

П.С.: Хората да не са луди да се връщат и пак в тинята или бъркам ? Мнения ?
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=2254 - За всеки начинаещ човек интересуващ се от бригади !
Редактирано от bloodyroot на 12-03-2014 22:54
Публикувано на 13-03-2014 00:07 | RE: Неуспешен старт на инициативата за връщане на българите от чужбина .
John Doe
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 1
Регистриран на: 23.02.14
Цялата тази работа е да види гъз път no и да се похарчат не малко държавни парици ! Както се вика след дъжд качулка, от както 2,7 млн. българи напуснаха България се сетиха да ни баламосват с празни приказки да се връщаме в милата и родна татковина . Като ми осигурят работа по специалността за не по малко от 3000 лв. месечно може и да се замисля дали да се завърна в България.
Редактирано от John Doe на 13-03-2014 00:08
Публикувано на 13-03-2014 10:58 | RE: Неуспешен старт на инициативата за връщане на българите от чужбина .
army_8807
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 75
Регистриран на: 29.10.12
Всичко е някой да може да прибере някакви пари от тези ,които ги отпускат .Кой ще се върне тук доброволно да не е луд имам приятел ,който работи в Германия в областта на клетъчното молекулиране и там освен ,че е добре платен има най-съвременната техника и среда за работа тук ако се върне какво ще получи -едно голямо нищо .Цялата тази идея е няколко души да се разходят по света безплатна екскурзия да хапнат да пийнат и ако има как да краднат някой лев .Ако някой иска да се върне не е нужно разни емисари да му хлопат на вратата и да го убеждават.
Публикувано на 13-03-2014 16:45 | RE: Неуспешен старт на инициативата за връщане на българите от чужбина .
vlado
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 90
Регистриран на: 16.02.09
Кой е тоя лудия, дето ще се върне тук, ако се е оправил на читава работа някъде на Запад? Кой ще е тоя малоумник, дето ще дойде в Бг разни псевдо бизнесмени да му мятат жълти стотинки и разни политици-отрепки да го крадат?no
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23857 | Форумни мнения 29816 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 77 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Balabanov777
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308 sitalk2004 emma76

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти