Форум >
>
Работа в чужбина (без UK и USA) >
Тема: Сезонна работа в Германия?

страница 3 от 7

< 1 2 3 4 5 6 > >>
Публикувано на 02-09-2011 14:20 | RE: Сезонна работа в Германия?
Antilopata
Потребител

За сезонна работа до колкото знам е от 2 седмици до месец издаването на раб. разрешително, да не навлизам в подробности ти за каква работа искаш и тем подобни

Публикувано на 02-09-2011 17:12 | RE: Сезонна работа в Германия?
hristin78
Потребител

от една фирма българска ми казаха че за два месеца е стиало да стане-работата е в завод в германия
Публикувано на 02-09-2011 17:16 | RE: Сезонна работа в Германия?
hristin78
Потребител

записах се август и днес като и се обадих ми казаха че чак октомври сте мога да замина понеже се чакало разрешително и някакво проучване от софия.не мога да ги разбера защо направо не ми кажат че няма да стане
Публикувано на 07-09-2011 16:54 | RE: Сезонна работа в Германия?
star
Потребител

Здравей,прочетох че и ти си кандидатствала за работа в Germany,от коя агенция си защото и аз се записах в София в Конкордия август месец платила сим и чакам да ми звъннат да ми кажат кога ще пътувам най-накрая!!!!!!!

Мод. edit: Пиши на кирилица!
Редактирано от Fairy на 07-09-2011 19:38
Публикувано на 10-10-2011 11:07 | RE: Сезонна работа в Германия?
kosioz
Потребител

hristin78, за какъв завод става въпрос и с коя фирма заминаваш. И аз търся работа в Германия, по възможност в завод. Попадах на няколко оферти, но нищо сериозно.
Публикувано на 18-12-2011 22:50 | RE: Здравейте
jori
Потребител

някои ходил ли е с този немски саит.....тарся някои да кандидатстваме.
Публикувано на 22-12-2011 15:58 | RE: Сезонна работа в Германия?
milenas
Потребител

Аз кандидатствах в няколко ферми,но досега нямам отговор.
Публикувано на 27-12-2011 15:26 | RE: Сезонна работа в Германия?
jori
Потребител

менташки ли ще е?
Публикувано на 09-01-2012 21:28 | RE: Сезонна работа в Германия?
Georg_Tarala
Потребител

Здравейте, доста писма изпратих тази сутрин до потенциални работодатели и с 6 проведох разговор задочно (телефонен) с посредник. Лично мое мнение относно сезонната работа в Германия е , че спокойно можеш да си намериш без никакви притеснения и без да пълниш джобовете на псевдотарикатчета от разни измислени фирми с лицензи за еди какво си.... да не се впускам в полемики защото ще ми назрее яда а става страшно тогава, та...... по темата.
Затворих фирмата си по коледа принуден да се свивам малко по малко докато и мен не ме удари кризата и така.... Шило в торба не седи и попаднах на вас, от там изскочиха идейките и хоп на лаптопа така цяла нощ та до сега. Преди да опиша какво направих да се представя с пет думички... бачкал съм по ред на държавите...... Гърция, Крит, Германия, Белгия(3 год), Франция, Испания пак Крит, България, Швейцария (6 годинки), България до сега. Ама тая няма да я бъде , тва вече се не търпи тук, каквото беше беше - точка, България за мен вече не съществува и не влиза в полезрението ми.Та.... снощи започнах да търся ферми из цяла Германия , намерих доста поне 100 обяви, успях персонално да сглобя мейла, като се стрямях да не са еднакви а да засягам производството им, наблягах на по малките ферми, шанса ти там да си човек с голямо Ч е голям. след като се наспах едно хубаво видях че имам три писма, в първото което не беше ферма ми предлагаха 800 евро да чистя листата по алеите на семеен хотел в Централна Германия и да им поддържам тревата ниска (окосена), предполагам и хасторез , абе детска работа - ОК, като датата на която могат да ме приемат бе 1 февруари, но ме попитаха дали имам осигурено жилище, защото ако нямам там всички били луксозни защото било курорт и под 600 евро нямало. Разгледах района в Гугъл Ърт и се оказаха прави, сериозна работа. Другите писма които получих едното беше отказ с културмо обяснение че в момента почиват но ще ме имат в предвид, а в другото ми искаха копие на шофорската книжка, това и направих изпратих му копие и веднага накарах племенника ми който е швейцарец и говори български колкото аз немски, та той звънна и обясни на шефа , че по немски съм много зле, разбирам всичко даже и чета , но да говоря да забрави. От другата страна с весел тон му обясниха че за целта имаме крака и ръце и все ще се разберем, търсил 4 мъже. Та убаво аз съм едния , другите сами ще дойдат, ами сега пак ще пада чакане , че и те почиват. Странното обаче е че разпратих кръгло 100 писма та даже и повторих понеже при първото изпращане пуснах само писмо (обяснения) и CV на немски, а забравих снимка, та се наложи да ги повтарям. Идеята да напиша това е , че ако си упорит и инат и акъл да имаш малко в повечко, не ти трябват измамниците щото те за никакъв *** не стават. Та идеята ми е ако падне някъде за повече хора да свиркам ли за подкрепа или......... Забравих да спомена , не съм бригадир , защото минах тази възраст 30 тте така че за бригади не ставам , а тва е единствения шанс лека полека да се изплъзнеш от това вонящо място.
Редактирано от Georg_Tarala на 09-01-2012 21:49
Публикувано на 09-01-2012 21:52 | RE: Сезонна работа в Германия?
Georg_Tarala
Потребител

jori ако знаеш немски може да те включа в отбора да пиша и за теб, търся някой който да може да им обяснява аджеба какво искаме , какво ни харесва и какво не, па и докато сме там да ровим за нещо по яйляшко, гледам на едно место търсеха охрана на завода, тъкмо за нас работа.

страница 3 от 7

< 1 2 3 4 5 6 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 67 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти