Форум >
Публикувано на 02-09-2011 14:20 | RE: Сезонна работа в Германия?
За сезонна работа до колкото знам е от 2 седмици до месец издаването на раб. разрешително, да не навлизам в подробности ти за каква работа искаш и тем подобни
Публикувано на 02-09-2011 17:12 | RE: Сезонна работа в Германия?
от една фирма българска ми казаха че за два месеца е стиало да стане-работата е в завод в германия
Публикувано на 02-09-2011 17:16 | RE: Сезонна работа в Германия?
записах се август и днес като и се обадих ми казаха че чак октомври сте мога да замина понеже се чакало разрешително и някакво проучване от софия.не мога да ги разбера защо направо не ми кажат че няма да стане
Публикувано на 07-09-2011 16:54 | RE: Сезонна работа в Германия?
Здравей,прочетох че и ти си кандидатствала за работа в Germany,от коя агенция си защото и аз се записах в София в Конкордия август месец платила сим и чакам да ми звъннат да ми кажат кога ще пътувам най-накрая!!!!!!!
Мод. edit: Пиши на кирилица!
Мод. edit: Пиши на кирилица!
Редактирано от Fairy на 07-09-2011 19:38
Публикувано на 10-10-2011 11:07 | RE: Сезонна работа в Германия?
hristin78, за какъв завод става въпрос и с коя фирма заминаваш. И аз търся работа в Германия, по възможност в завод. Попадах на няколко оферти, но нищо сериозно.
Публикувано на 18-12-2011 22:50 | RE: Здравейте
някои ходил ли е с този немски саит.....тарся някои да кандидатстваме.
Публикувано на 22-12-2011 15:58 | RE: Сезонна работа в Германия?
Аз кандидатствах в няколко ферми,но досега нямам отговор.
Публикувано на 27-12-2011 15:26 | RE: Сезонна работа в Германия?
менташки ли ще е?
Публикувано на 09-01-2012 21:28 | RE: Сезонна работа в Германия?
Здравейте, доста писма изпратих тази сутрин до потенциални работодатели и с 6 проведох разговор задочно (телефонен) с посредник. Лично мое мнение относно сезонната работа в Германия е , че спокойно можеш да си намериш без никакви притеснения и без да пълниш джобовете на псевдотарикатчета от разни измислени фирми с лицензи за еди какво си.... да не се впускам в полемики защото ще ми назрее яда а става страшно тогава, та...... по темата.
Затворих фирмата си по коледа принуден да се свивам малко по малко докато и мен не ме удари кризата и така.... Шило в торба не седи и попаднах на вас, от там изскочиха идейките и хоп на лаптопа така цяла нощ та до сега. Преди да опиша какво направих да се представя с пет думички... бачкал съм по ред на държавите...... Гърция, Крит, Германия, Белгия(3 год), Франция, Испания пак Крит, България, Швейцария (6 годинки), България до сега. Ама тая няма да я бъде , тва вече се не търпи тук, каквото беше беше - точка, България за мен вече не съществува и не влиза в полезрението ми.Та.... снощи започнах да търся ферми из цяла Германия , намерих доста поне 100 обяви, успях персонално да сглобя мейла, като се стрямях да не са еднакви а да засягам производството им, наблягах на по малките ферми, шанса ти там да си човек с голямо Ч е голям. след като се наспах едно хубаво видях че имам три писма, в първото което не беше ферма ми предлагаха 800 евро да чистя листата по алеите на семеен хотел в Централна Германия и да им поддържам тревата ниска (окосена), предполагам и хасторез , абе детска работа - ОК, като датата на която могат да ме приемат бе 1 февруари, но ме попитаха дали имам осигурено жилище, защото ако нямам там всички били луксозни защото било курорт и под 600 евро нямало. Разгледах района в Гугъл Ърт и се оказаха прави, сериозна работа. Другите писма които получих едното беше отказ с културмо обяснение че в момента почиват но ще ме имат в предвид, а в другото ми искаха копие на шофорската книжка, това и направих изпратих му копие и веднага накарах племенника ми който е швейцарец и говори български колкото аз немски, та той звънна и обясни на шефа , че по немски съм много зле, разбирам всичко даже и чета , но да говоря да забрави. От другата страна с весел тон му обясниха че за целта имаме крака и ръце и все ще се разберем, търсил 4 мъже. Та убаво аз съм едния , другите сами ще дойдат, ами сега пак ще пада чакане , че и те почиват. Странното обаче е че разпратих кръгло 100 писма та даже и повторих понеже при първото изпращане пуснах само писмо (обяснения) и CV на немски, а забравих снимка, та се наложи да ги повтарям. Идеята да напиша това е , че ако си упорит и инат и акъл да имаш малко в повечко, не ти трябват измамниците щото те за никакъв *** не стават. Та идеята ми е ако падне някъде за повече хора да свиркам ли за подкрепа или......... Забравих да спомена , не съм бригадир , защото минах тази възраст 30 тте така че за бригади не ставам , а тва е единствения шанс лека полека да се изплъзнеш от това вонящо място.
Затворих фирмата си по коледа принуден да се свивам малко по малко докато и мен не ме удари кризата и така.... Шило в торба не седи и попаднах на вас, от там изскочиха идейките и хоп на лаптопа така цяла нощ та до сега. Преди да опиша какво направих да се представя с пет думички... бачкал съм по ред на държавите...... Гърция, Крит, Германия, Белгия(3 год), Франция, Испания пак Крит, България, Швейцария (6 годинки), България до сега. Ама тая няма да я бъде , тва вече се не търпи тук, каквото беше беше - точка, България за мен вече не съществува и не влиза в полезрението ми.Та.... снощи започнах да търся ферми из цяла Германия , намерих доста поне 100 обяви, успях персонално да сглобя мейла, като се стрямях да не са еднакви а да засягам производството им, наблягах на по малките ферми, шанса ти там да си човек с голямо Ч е голям. след като се наспах едно хубаво видях че имам три писма, в първото което не беше ферма ми предлагаха 800 евро да чистя листата по алеите на семеен хотел в Централна Германия и да им поддържам тревата ниска (окосена), предполагам и хасторез , абе детска работа - ОК, като датата на която могат да ме приемат бе 1 февруари, но ме попитаха дали имам осигурено жилище, защото ако нямам там всички били луксозни защото било курорт и под 600 евро нямало. Разгледах района в Гугъл Ърт и се оказаха прави, сериозна работа. Другите писма които получих едното беше отказ с културмо обяснение че в момента почиват но ще ме имат в предвид, а в другото ми искаха копие на шофорската книжка, това и направих изпратих му копие и веднага накарах племенника ми който е швейцарец и говори български колкото аз немски, та той звънна и обясни на шефа , че по немски съм много зле, разбирам всичко даже и чета , но да говоря да забрави. От другата страна с весел тон му обясниха че за целта имаме крака и ръце и все ще се разберем, търсил 4 мъже. Та убаво аз съм едния , другите сами ще дойдат, ами сега пак ще пада чакане , че и те почиват. Странното обаче е че разпратих кръгло 100 писма та даже и повторих понеже при първото изпращане пуснах само писмо (обяснения) и CV на немски, а забравих снимка, та се наложи да ги повтарям. Идеята да напиша това е , че ако си упорит и инат и акъл да имаш малко в повечко, не ти трябват измамниците щото те за никакъв *** не стават. Та идеята ми е ако падне някъде за повече хора да свиркам ли за подкрепа или......... Забравих да спомена , не съм бригадир , защото минах тази възраст 30 тте така че за бригади не ставам , а тва е единствения шанс лека полека да се изплъзнеш от това вонящо място.
Редактирано от Georg_Tarala на 09-01-2012 21:49
Публикувано на 09-01-2012 21:52 | RE: Сезонна работа в Германия?
jori ако знаеш немски може да те включа в отбора да пиша и за теб, търся някой който да може да им обяснява аджеба какво искаме , какво ни харесва и какво не, па и докато сме там да ровим за нещо по яйляшко, гледам на едно место търсеха охрана на завода, тъкмо за нас работа.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители