Форум >
Публикувано на 28-03-2012 23:06 | Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Здравейте,значи трябваше да замина за 29март,но го отложиха за 19 април,и взех че се поразрових малко в форума,за мое огромно разочарование не видях много положителни коментари,таа искам да попитам тези които са ходили,какво им е мнението за тази ферма и условията защото започнах много да се чудя,дали да не си взема парите и да си стоя в БГ,поне знам че изкарвам някакви пари,за разлика от там(по мнения на форумци)
edit:Трябваше да заминем групата за Англия,ноо ни пращат в Португалия..Явно да не плашим хората в Англия
edit:Трябваше да заминем групата за Англия,ноо ни пращат в Португалия..Явно да не плашим хората в Англия
Публикувано на 29-03-2012 01:02 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Какво означава "берене" , иначе по темата, не съм бил в тази ферма и не знам как е, но ако не пробваш никога няма да разбереш. Аз лично бих пробвал, най-малкото защото повечето които влизат тук и пишат кофти коментари за фермите, не търсят вината първо в себе си и в очакванията си, а хубавите коментари са кът, което пък си е типично българска черта да не се казва на другите ако някъде нещо е хубаво. Но все пак ти си реши
Публикувано на 29-03-2012 08:08 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
да не ти пука от лошите мнения ска4аш в оганят и тва е
Публикувано на 29-03-2012 12:03 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Ако можеш да си върнеш парите, по-добре не заминавай. Иначе кво да ти кажа. Бях там миналата година. Условията са малко мизерни но не чак толкова. Долу горе е поносимо. 6 човека в една каравана около 10кв.м. Леглата са двуетажни. 1 хладилник, 1 метален гардероб който неможе да побере много неща. 3 каравани са на една улица. На една улица има 3 тоалетни, три душ кабини с един 80л. бойлер. и един кухненски бокс ( 1 готв.печка, 1хладилник ). Това всичко е за три каравани ( 18 души ). За работата - сега около 35- 40 дена ще е най- активно. после ще намалее. Около 8-9 кг на ч. е нормата. Ако има ягоди на плантите може да я направиш. Но и да не я направиш гледай да не си от тези които са брали най малко. Има списък кой колко е брал. Гледай да си винаги по средата. Ако си от най-последните за норма ще имаш наказание 1ден да не си на работа. Ако нямаш качество наказанията започват от 2 дена нагоре. За караваните плащахме по 120 евро на човек за 1м. Като пристигнахме ни взеха по 20 евро за да ни закарат до Кампа. Първият месец ни удържаха по 50 евро за чаршафи чинии вилици, независимо че ние си носихме.Има парични наказания за хигиена на караваните и улиците. Има и награди. Като намалее работата работиш по 3-4 ч. по някога по 5 колкото има. Наказанията се увеличават. На седмица работиш по 3-4 дни. Най- важното е да си правиш часове.там се плаща на час. За да си пазаруваш трябва да ходиш на 1 супермаркет на около 30 км. от кампа. Тези които са с колите си взимат по 3 евро на човек за ди закара. НАЙ- ВАЖНОТО- ГЪРБА. ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОПИШЕ. АДСКИ БОЛКИ. АМА СТРАШНО БОЛИИИИИИИИИ. И не минава просто трябва да свикнеш с БОЛКАТА. АКО искарваш някакви пари тук по- добре не заминавай. Защото там пари няма да направиш. Ако работиш всеки ден по 8 часа ще изкараш около 500 е. Но Няма да работиш всеки ден и часовете ще намалеят. Ако искараш на месец около 300- 350 евро чисти ще е супер.
Публикувано на 29-03-2012 13:35 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Е ок,от агенцията ни казаха че ще заплатим 120 евро 6 човека,пада се по 20евро на човек НА МЕСЕЦ,също че ще получаваме по 5евро на час а тези които работят повече се удвоява за всеки час,също ще сме работели по 8 часа най-малко,а някои дни и до 10 часа се стигало.Като цяло излиза че каквото дадем тук,после не се знае дали ще ги избием,и само дето ще си дам парите,после ще се скапа от бачкане там и АКОО има работа,поне да си върна това което съм дал В крайна сметка ще видя да си взема парите и ще си стоя в БГ БЛАГОДАРЯ ЗА ИЗЧЕРПАТЕЛНИЯ ОТГОВОР !!!
Публикувано на 29-03-2012 13:47 | RE: Ягоди
Здравейте-аз лично искам да кажа,че не съм безупречен човек.Не мисля че съм била бърза колкото Румънките,но все пак аз съм била работник на няколко дена-а те са работници на 6 години.В Испания всичко е пране на пари от Българска и Испанска страна.Само искам да кажа още нещо,че не е нормално да ти кажат първоначално че,ще заминаваш за Англия след което да ти кажат отиваш в Португалия.Замислете се дали не е съмнително и си направете сметката-заслужава ли си да ходите въобще.Ние не сме дали и стотинка комисионна и пак ни измамиха за Испания-има още много измамени и се е наложило да звънят в посолството за да могат да се приберат.
Публикувано на 30-03-2012 14:18 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
искам да ви попитам, ако се откажа фирмата ще ми върне ли парите?
Публикувано на 30-03-2012 21:13 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
аз искам да попитам fatme99 кога, намаля сезона? мисъкта ми е кой месец почва да се работи по-малко и кога е повечето работа?
Публикувано на 16-04-2012 11:11 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Най- много работа има март и април. Вече към 10 май започва да намаля.Юни и юли работихме по 4-5 часа. А и зависи от групите по колко човека са. Писаха ми че тази година има повече хора.
Публикувано на 05-05-2012 20:15 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Аз и приятеля ми също ще заминаваме за португалия,за първа година кандидатстваме казаха ни че на 10 май да сме в готовност за заминаване,и ако наистина са такива условията просто незнам поне да може да си избием парите които сме дали,ако имате и други отзиви моля да ги споделите
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители