Форум >
Публикувано на 15-02-2013 19:54 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
pkoleva писа:
Чисто по Български всички знаем,че е по лесно да обвиниш другите когато нещо не ти се получава в работата. Да брането на ягоди напримр наистина е тежка работа ,която не е за всеки. Условията са тежки, труда е много, но я се замислете вие в крайна сметка да не сте отишли на курорт със спа процедури.
Точно отговора ти тук е както ти казваш 'чисто по български' написан.Хората недоволстват от заплащане, отношение, условия и т.н.Ясно е че не са отишли на курорт.Но това не пречи да се спазват законите, и когато се полагат на час едни пари да се заплащат то да се спазва.По закон си е написано еди колко си евро е на час за Португалия, хората работят по 10-12 часа а взимат пари за едва ли не половин ден.В Англия ги има същите простотии.Обикновенно така като теб говорят хора които цял живот са нямали и немогат да проумеят, как аджеба някой ще успее да замине някаде, да заработва така бленуваното евро и пак да недоволства.....еми ето на, има и такива хора които си ценят труда.А такива като теб докато ги има, ще има и такива които да се базикат с хорския труд.Чисто по Български всички знаем,че е по лесно да обвиниш другите когато нещо не ти се получава в работата. Да брането на ягоди напримр наистина е тежка работа ,която не е за всеки. Условията са тежки, труда е много, но я се замислете вие в крайна сметка да не сте отишли на курорт със спа процедури.
Публикувано на 16-02-2013 12:55 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
H123 писа:
pkoleva писа:
Чисто по Български всички знаем,че е по лесно да обвиниш другите когато нещо не ти се получава в работата. Да брането на ягоди напримр наистина е тежка работа ,която не е за всеки. Условията са тежки, труда е много, но я се замислете вие в крайна сметка да не сте отишли на курорт със спа процедури.
Точно отговора ти тук е както ти казваш 'чисто по български' написан.Хората недоволстват от заплащане, отношение, условия и т.н.Ясно е че не са отишли на курорт.Но това не пречи да се спазват законите, и когато се полагат на час едни пари да се заплащат то да се спазва.По закон си е написано еди колко си евро е на час за Португалия, хората работят по 10-12 часа а взимат пари за едва ли не половин ден.В Англия ги има същите простотии.Обикновенно така като теб говорят хора които цял живот са нямали и немогат да проумеят, как аджеба някой ще успее да замине някаде, да заработва така бленуваното евро и пак да недоволства.....еми ето на, има и такива хора които си ценят труда.А такива като теб докато ги има, ще има и такива които да се базикат с хорския труд.Чисто по Български всички знаем,че е по лесно да обвиниш другите когато нещо не ти се получава в работата. Да брането на ягоди напримр наистина е тежка работа ,която не е за всеки. Условията са тежки, труда е много, но я се замислете вие в крайна сметка да не сте отишли на курорт със спа процедури.
Нямам нищо против хората ,които отиват да работят и да изкарат евро както му викаш,но почти всички са запознати с условията и това че е мизерия и се отнасят с тях отвратително. Дразни ме факта, че мислят българите за роби и се отнасят с тях като животни, но саответно всеки си носи кръста затова казват че работата зад граница не е за всеки...
Публикувано на 16-02-2013 13:34 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Ами за това отиват всички, за да заработят някое евро а не пощенски марки нали така? Но това което си написала сега няма нищо общо с предното което си написала, че обвинявали другите че не отивали на хотел спа и т.н.То това е ясно че не са на хотел но хората говорят за доста нередности а такива очевидно има и е хубаво че ги споделят за да знаят отиващите какво може да ги очаква там
Публикувано на 16-02-2013 13:38 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
H123 писа:
Ами за това отиват всички, за да заработят някое евро а не пощенски марки нали така? Но това което си написала сега няма нищо общо с предното което си написала, че обвинявали другите че не отивали на хотел спа и т.н.То това е ясно че не са на хотел но хората говорят за доста нередности а такива очевидно има и е хубаво че ги споделят за да знаят отиващите какво може да ги очаква там
Съжелявам ако не съм изяснила и написала правилно в първото си мнение по тази тема,може и да съм била по рязка ,но наистина има хора,които очакват че отиват на почивка едва ли не аз лично също познавам такива и затова се дразня.Оценявам труда ,които полагат и това че са в отвратително условия заради това и съм създала вчера една тема за измамите за работа зад граница,където всеки може да сподели или иска съвет...
Публикувано на 17-02-2013 19:38 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
И аз да попитам нито 1 ли няма доволен от там ? (Португалия) ажеба толко ли е зле положението ? Давайте някакви мнения (от по компетентни моля който са били там и знаят), че утре ще ходя да внасям паричките в София
Публикувано на 18-02-2013 15:57 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Не съм ходила ,но в друга тема бях написала точно за португалия, че преди 2 години се наложи да пратим пари на близки зада се приберат от там. разказваха че наистина условитя отвратителни ,но не това е проблема разбира се а парите много ги излагали и третирали като роби...
Публикувано на 18-02-2013 20:31 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
не ходете апак вие си знаете за портогаля твардо не знам лани какво бехе
Публикувано на 19-02-2013 14:37 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
dailiev писа:
Извинявай за въпроса ама какво точно си написал,че незнам дали си бързал или е някаква друга причината ама нищо не се разбира.
Публикувано на 13-05-2013 22:42 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
бягайте далече от тая ферма и изобщо от Португалия за ваше добро е
Публикувано на 24-05-2013 16:14 | RE: Берене на ягоди в Sudoberry дали да заминавам ?!?!
Жалко че прочетох отзивите ви за фермата, след като се наложи да се убедя сам че е истина ! Фермата наистина се намира в много беден район на Португалия, условията са отвратителни, РАБОТАТА и отношението на вайзерите е ясно какво е.! .... Проблема идва от там, че от Конкодия казват ще има работа 6 дни в седмицата по 8-10 часа 5 евро а час, за каравана 120 евро. 120-те евро са много но ок това е така , плащат 3.35 на час след одръжките работа има по няколко часа май месец, има голямо текучество на хора! Постоянно идват и си тръгват, от групата 50 човека за няма и месец дали са останали и 20. Просто който има избор (пари) за обратен билет се връща който не- става роб! Другото което е първият ден си нов, на вторият вече ти искат качество, норма а изискванията са МНОГО! Ако нямаш норма или оставяш ягоди назад. (а то няма как като си нов,нормата е голяма а няма и ягоди) те гонят от горе на всичкото на другият ден си day off. С две думи НЕ ХОДЕТЕ В Sudoberry, пък вие си решавате
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители