Форум >
Публикувано на 13-01-2010 14:26 | Сезонна работа в Дания
Сезонна селскостопанска работа в Дания
Агенцията по заетостта заедно с EURES (EURopean Employment Services, Европейски служби по заетостта) обявиха старта за набиране на сезонни селскостопански работници в Дания. Интервюта с работодатели и EURES съветници от Дания ще се проведат в началото на месец март 2010 г. в гр. Пловдив и гр. София. Основното изискване към кандидатите е доброто владеене на английски език.
За да бъдат поканени на интервю, кандидатите задължително трябва да си направят он-лайн регистрация на сайта за сезонна заетост в Дания - http://www.seasonalwork.dk/
Информация относно периоди на заетост, настаняване, пътуване, заплащане, работно време, данъци, изисквания и кандидатстване може да получите във всички бюра по труда и на сайта на агенцията по заетоста - http://www.az.government.bg/eures/
Агенцията по заетостта заедно с EURES (EURopean Employment Services, Европейски служби по заетостта) обявиха старта за набиране на сезонни селскостопански работници в Дания. Интервюта с работодатели и EURES съветници от Дания ще се проведат в началото на месец март 2010 г. в гр. Пловдив и гр. София. Основното изискване към кандидатите е доброто владеене на английски език.
За да бъдат поканени на интервю, кандидатите задължително трябва да си направят он-лайн регистрация на сайта за сезонна заетост в Дания - http://www.seasonalwork.dk/
Информация относно периоди на заетост, настаняване, пътуване, заплащане, работно време, данъци, изисквания и кандидатстване може да получите във всички бюра по труда и на сайта на агенцията по заетоста - http://www.az.government.bg/eures/
Редактирано от quiksilver на 25-01-2010 14:26
Публикувано на 13-01-2010 14:38 | RE: Сезонна работа в Дания
Да , но в Дания доколкото знам не се говори на английски...
Публикувано на 13-01-2010 14:41 | RE: Сезонна работа в Дания
Не вярвам да изискват от кандидатите за работа да говорят датски език...
)

Публикувано на 13-01-2010 15:01 | RE: Сезонна работа в Дания
Нещо онлайн формата им не работи.Зацикля на втората страница эа кандидатстване.
Публикувано на 13-01-2010 16:20 | RE: Сезонна работа в Дания
а, формата за регистрация си работи
аз успях да се впиша лесно, сега да видим какво ще излезе от цялата работа....Иначе има един смущаващ момент - живее се на палатки
, които самите работници трябва да си осигурят....И това ако не е тръпка...

Публикувано на 13-01-2010 16:45 | RE: Сезонна работа в Дания
И на мен тези палатки ми развалиха хубавото впечатление. Освен това уж фермера поемал ангажимент да осигури бани и тоалетни. Кой знае какви мизерии ще са. Нещо не ми харесва тая работа. То човек като помъкне на там палатка по-добре направо каравана да си закара. 

Публикувано на 13-01-2010 17:19 | RE: Сезонна работа в Дания
Като ще е лято да е хубаво.
Лято, палатки....язовир с риба.
Носете си въдици!
Лято, палатки....язовир с риба.
Носете си въдици!

Публикувано на 31-01-2010 00:22 | RE: Сезонна работа в Дания
"Настаняване: При бране на ягоди и грах от м.май до м.август в повечето случаи одобрените кандидати трябва да си носят палатки, пособия за готвене и топли дрехи. Във фермите са налице палаткови лагери, помещения за хранене/приготвяне на храна, бани и тоалетни. За ползване на тези помещения се заплаща такса в размер м/у 2 и 10 евро на ден. В някои случаи работодателите осигуряват настаняване на закрито /каравани или стаи/ срещу заплащане. За работа през месеците преди май и след август работодателите винаги осигуряват настаняване на закрито."
Публикувано на 31-01-2010 16:00 | RE: Сезонна работа в Дания
Не знам какво толкова ви плашат тези палатки. Това е можеби най-комфортния вариант за живеене по фермите. По-добре ли ви изглежда след 12 часа работа в калта да се прибеш в горещия контейнер или каравана при още 4-5 миризливи и хъркащи маймуни.
Всеки си има дразнещи навици и са нужни много компромиси за да живееш с още няколко човека в една стаичка, например един-два пъти седмично здраво напиване за сплотяване на колектива
. В палатката си запазваш личното пространство и можеш да се наспиш добре, все пак утре те чака тежка работа.
Всеки си има дразнещи навици и са нужни много компромиси за да живееш с още няколко човека в една стаичка, например един-два пъти седмично здраво напиване за сплотяване на колектива

Публикувано на 05-02-2010 14:20 | RE: Сезонна работа в Дания
Благодаря ви за информацията дотук
Искам само да питам вече ходилите на бригада в Дания за няколко подробности:
- Кандидатстването само чрез формата в посочения сайт ли става? Просто попълвам и чакам за интервю... защото ми се струва, че пропускам нещо
- Какво ниво на английски се изисква? Владея го сносно и мога да водя разговор с леееко запъване.
- Транспортът сам ли си го осигурявам? Това защото ужасно ми се иска да отида на автостоп до Дания.
Извинявам се, ако вече е писано по тези въпроси.
Благодаря предварително и успех

- Кандидатстването само чрез формата в посочения сайт ли става? Просто попълвам и чакам за интервю... защото ми се струва, че пропускам нещо

- Какво ниво на английски се изисква? Владея го сносно и мога да водя разговор с леееко запъване.
- Транспортът сам ли си го осигурявам? Това защото ужасно ми се иска да отида на автостоп до Дания.
Извинявам се, ако вече е писано по тези въпроси.
Благодаря предварително и успех

Информация
Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители