Форум >
>
Работа в чужбина (без UK и USA) >
Тема: Сезонна работа в Скандинавските страни

страница 1 от 8

1 2 3 4 > >>
Публикувано на 22-01-2010 20:05 | Сезонна работа в Скандинавските страни
pagane
Потребител

Уважаеми хора, бихте ли споделили начини за заминаване на сезонна работа в Скандинавските страни - като например да береш ягоди, лук или краставички във Финландия.От студенти които са били на такава бригада само добри неща разказват - условия на живот и пари, както и добро човешко отношение - и не на последно място - мнооооооого руснаци и украинци!!!

Публикувано на 28-01-2010 07:38 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
kankaanpaa
Потребител

През 2003г. бях на бригада във Финландия,работа в екологично чиста оранжерия,бране на домати,всичко беше механизирано,сядаш на една количка буташ се и береш Условията на живот са перфектни,настаниха ни в апартамент,наема не беше нещо особено. Събота и неделя почивни, което е по кофти, заплата - за мен ме идеална. От тази бригада Финландия е страната в която искам да живея,невероятно спокойствие,мили и леко откачени хора и много подреден начин на живот. Димов от сливенската фирма ни изведе на бригада,жалко че му изгубих координатите.Като сравня с бригадата в Шотландия,бляк, то даже няма база за сравнение. Във Финландия пътувахме всяка събота и неделя, ходихме във местната библиотека,запознахме се нови хора. В тази каравана оградена само от ягоди и мръсотия едва не врътнах
Публикувано на 28-01-2010 12:00 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни

nqkoi znae li nqkoq seriozna firma za zaminavane na brigada vyv skandinavskite strani no koqto prahta hora i koito ne sa studenti???
Публикувано на 13-02-2010 13:31 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
gergana_s_1980
Потребител

бях във Финландия 2007, наистина не е лошо

сливенската фирма изпраща, но чух нещо, че вече не пращала българи - може и да е лъжа, аз с нея заминах

ако някой знае за работни места във Финландия да пише

Ivo: Ползвай бутона "редакция".
А, за Финландия мисля, че е по-добре направо нова тема.
Редактирано от Ivo на 13-02-2010 13:37
Публикувано на 18-02-2010 11:29 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
violetavalcheva
Потребител

Как се казва тая сливенската фирма.Дайте да я изнамерим и да видим какво ще стане
Публикувано на 27-02-2010 08:52 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
gergana_s_1980
Потребител

в Гугъл чукни Nbaf и ще излезе
Публикувано на 27-02-2010 10:27 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
pagane
Потребител

Благодаря на gergana_s_1980, въпроса е, дали НАИСТИНА е така както казват?...Както казва администратора, като си на зор е оферта, ама да не отида и дори това да не видя?...
Публикувано на 03-03-2010 11:44 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
gergana_s_1980
Потребител

ами наистина има случаи, когато отиваш, започваш работа и в един момент хоп - вече няма работа и се прибираш набързо без дори да си успял да си върнеш някой лев. Но е рядкост в северните страни. Имам познати са ходили в Швеция - доволни са.Имам познати и във Финландия - години вече си ходят там и са супер. Като цяло там работодателите са коректни - не лъжат за пари или др. неща. Но както казват - Божа работа. Като цяло винаги ти трябва късмет.
Публикувано на 13-03-2010 03:58 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
Iron_Man
Потребител

Има ли някой ходил в Норвегия или Швеция, но не със сливенската фирма?Защото там искат стаж две години. Ако има - скоя фирма и как беше?
Благодаря предварително!
Публикувано на 04-11-2010 13:10 | RE: Сезонна работа в Скандинавските страни
kankaanpaa
Потребител

Сливенската фирма вече не изпраща във Финландия за съжаление, някой не е ли чувал за друга подобна фирма?

страница 1 от 8

1 2 3 4 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 65 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти