Форум >
>
Аз отивам - ти отиваш >
Тема: Колко алкохол и цигари можем да превозваме в самолета за Англия.Нещо полезно и от мен :)
Публикувано на 01-05-2017 21:06 | Колко алкохол и цигари можем да превозваме в самолета за Англия.Нещо полезно и от мен :)
emo-ivanov
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 58
Регистриран на: 30.03.13
Цигари

Количеството цигари, което можете да превозвате със самолет, зависи най-вече от дестинацията на пътуването ви. Ограниченията в рамките на Еверопейския съюз са доста по-малки от тези извън него.

В рамките на Европейския съюз:

В багажа на един пътник (включително ръчен и регистриран) може да бъдат превозван общо 1 кг тютюн. Той може да бъде насипен или под формата на пури (200 бр.), пурети (400 бр.) или цигари (800 бр.).800 цигари се равняват съответно на 40 кутии или 4 стека.

ВАЖНО! Страните от ЕС (както напр. прави Германия) могат да ограничават броя цигари, внасяни от страни от ЕС, които все още не прилагат минималния акциз (напр. Хърватска, Унгария, Румъния, Латвия, Литва и България). Този брой не може да бъде по-нисък от 300 цигари. Потърсете информация от митническите органи в страната, в която отивате, преди да тръгнете на път.

Извън Европейския съюз:

Регулациите са подобни, но значително по-малки като позволено количество. Можете да пренесете до 250 гр. тютюн, 50 пури, 100 пурети или 200 цигари. 200 цигари се равняват на 1 стек или 10 кутии.

Забележка!

Тютюневи изделия не могат да бъдат пренасяни в багажа на непълнолетни лица. Обърнете внимание и на ограниченията за брой, размери и тегло на багажа на авиокомпанията, с която ще пътувате – както на ръчния, така и на регистрирания. Всичко, което носите, трябва да се вмъква в тези рамки.

Количеството алкохол, което можете да превозвате със самолет, зависи най-вече от дестинацията на пътуването ви. Ограниченията в рамките на Еверопейския съюз са доста по-малки от тези извън него.

В рамките на Европейския съюз:

В багажа на един пътник (вкл. ръчен и регистриран) могат да бъдат превозвани общо 10 литра спиртни напитки (уиски, ракия, водка), 20 литра подсилено вино (порто, шери), 90 литра вино (от които максимум 60 литра пенливо), и до 110 литра бира.

Извън Европейския съюз:

Когато полетът е между държава от ЕС и такава извън него или между две държави извън рамките на ЕС, ограниченията са много по-големи. Разрешените количества в багажа на един пътник са до литър концентрат, 4 литра вино и до 16 литра бира.

Алкохол не може да бъде превозван в багажа на лица под 17 години.

Обърнете внимание и на ограниченията за брой, размери и тегло на багажа на авиокомпанията, с която ще пътувате – както на ръчния, така и на регистрирания. Всичко, което носите, трябва да се вмъква в тези рамки.

*Моля, имайте предвид, че публикуваната информация е в съответствие с официалната информация на Министерство на външните работи. Ако имате каквито и да било съмнения относно регулациите, потърсете допълнителна информация конкретно за страната, към която пътувате.
I'm not here, I live in the future?
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23850 | Форумни мнения 29812 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 56 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: ivanivanov85
Бригадири в момента или преди малко във форума:
miro75 pacho plamen365 mihailova80 Min4ev83 ivanivanov85 Ivo sepuko Mitre Geri1 megastas quiksilver batko87 mitko55 K_79 Mart1nVas1lev jordasha kengurce chiko0484 fytbolistkata14 manekena_1 KatrinPaneva Barakliyski1 Mirrko11 Djako

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2022 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти