Форум >
Архив >
Публикувано на 28-02-2010 16:31 | RE: Връщане на данъци?
@crash Трудно е да се каже какво точно си попълвал, защото грешката е именно там. Най - вероятно при попълването на формулярите си овапцал работата с определянето на постоянното местожителство (domicile) или пък на гражданството. Друг вариант е да си попаднал на служител - дебил, който не знае че България е в ЕС, вече трети вариант е NI номера ти да е объркан с данни на някой друг или при попълването на документите за този номер нещо да е объркано.
Това, което можеш да направиш е да напишеш(или пък твой приятел) Lеtter of Complaint , като опишеш коректно че си гражданин от страна на ЕС и другите данни и се оплачеш че си дискриминиран. Другият съвет, който мога да ти дам е да изискаш да ти кажат на каква база ти отказват възстановяване - точен закон, член и пр. да видим какво ще отговорят.
Иначе няма какво да се чудиш че Ориндж ти искат предварително пари - все пак няма как да се разбере каква каша си забъркал досега и е напълно нормално да си гонят интереса.
И по повод на последната публикация че данъците не се губели - не се губят, но има давност и тя е 5 год. ако не се лъжа.
Това, което можеш да направиш е да напишеш(или пък твой приятел) Lеtter of Complaint , като опишеш коректно че си гражданин от страна на ЕС и другите данни и се оплачеш че си дискриминиран. Другият съвет, който мога да ти дам е да изискаш да ти кажат на каква база ти отказват възстановяване - точен закон, член и пр. да видим какво ще отговорят.
Иначе няма какво да се чудиш че Ориндж ти искат предварително пари - все пак няма как да се разбере каква каша си забъркал досега и е напълно нормално да си гонят интереса.
И по повод на последната публикация че данъците не се губели - не се губят, но има давност и тя е 5 год. ако не се лъжа.
Публикувано на 03-03-2010 11:11 | RE: Връщане на данъци?
Tova zabravih da go napi6a v parvata tema. Kogato si popalvah dokumentite pisah sa6toto kato tova mom4e, koeto be6e s men s izklu4enie na tova, 4e az podadoh p60 za mart mesec i v posledstvie se okaza, 4e sam i edinstveniq koito e podal za mart. Prez mart mesec bqhme samo 2 balgari. Zvannah na 4oveka, koito be6e s men i toi mi kaza 4e kato e popalval dokumentite v revenuto ne sa mu prieli p60 za mart poneje bilo kopie. Spored men ot tam idva gre6kata, poneje moito p60 go prieha, a qvno i to e bilo kopie. Kogato im zvanna v Revenuto vinagi parvo me pitam za adresa mi v bg i NIN mislq 4e ne idva ot tova obarkvaneto. Kazaha mi i 4e 6te mi izpratqt pismo s obqsnenie za6to ne mi vra6tat parite no ve4e 2 meseca go 4akam. Po telefona oba4e ne mi dadoha smislono obqsnenie taka 4e se 4udq dali vaob6te 6te go polu4a tova pismo. Siguren sam 4e pri4inata ne e v prodaljitelnossta na prestoq mi a imanno zaradi podadenite dokumenti za mart. Pone da mi kajat kak moje da se opravi problema, no te kato gledam nqmat namerenie da go opravqt . A otnosno Orange mislq, 4e e redno da mi garantirat varneto na parite koito im dam, ako ne uspreqt da mi varnat danacite.
Публикувано на 04-03-2010 10:06 | RE: Връщане на данъци?
П60 е документ еквивалентен на П45 в случая, с тази разлика че се издава от работодателя в края на данъчната година, а не при напускане и има същата функция - удостоверява колко данъци си внесъл и общо сумата на заплащането (е, има и друга информация). Така че няма как това да е причината, дори така е по-добре, за да ти издадат чека за данъци с всичко дължимо, а не в два отделни чека.
Остава вече единствено да са имали предвид 08-09 година,в която да кажем си стоял по-малко от месец, след като си пристигнал през м.март, а не настоящата.
П45 формулярите при тях ли са? Ако не са при досието ти да не би да си мислят че още си нает в Англия и се молиш за данъци за предходната данъчна година в която си стоял само няколко дена?
Остава вече единствено да са имали предвид 08-09 година,в която да кажем си стоял по-малко от месец, след като си пристигнал през м.март, а не настоящата.
П45 формулярите при тях ли са? Ако не са при досието ти да не би да си мислят че още си нает в Англия и се молиш за данъци за предходната данъчна година в която си стоял само няколко дена?
Публикувано на 04-03-2010 11:12 | RE: Връщане на данъци?
Четох коментарите на sara222 и аз не мога да разбера от какво точно се оплаква??? Нямаш ли П45 или П60- няма връщане на данъци! Относно USTAXWORLD, аз 2 години си връщам данъците с тях и съм повече от доволна! Толкова са коректни, любезни и точни.... Много мои приятели си връщат данъците с тях и не съм чула някой някога да е имал проблеми. Според мен в случая sara222 просто ги е разбрала погрешно или имаш кофти късмет.
Каквото и да ми говорите винаги ще препоръчвам USTAXWORLD на всичките си приятели!
Каквото и да ми говорите винаги ще препоръчвам USTAXWORLD на всичките си приятели!
Публикувано на 04-03-2010 12:01 | RE: Връщане на данъци?
Pri tragvane ot fermata mi dadoha vsi4ki dokumenti. V Revenuto popalnih P85/P86, P45 i P60 ostanaha pri tqh. Te znaqt 4e sam stoql 4 meseca bez prekasvane. Ako ima problem da mi kajat 4e nqma da mi prevedat samo parite za mart,a te ne iskat nikakvi da mi prevejdat. Ima li sait v koito moga da proverq 4rez NIN polojenieto si Angliq otnosno danaci i t.n. 4uh 4e v USA ima takav sait.
Публикувано на 04-03-2010 13:25 | RE: Връщане на данъци?
Няма такъв сайт. С данъчните се комуникира само с писма.
Публикувано на 03-04-2010 15:07 | RE: Връщане на данъци?
а ако нямаш П60,имаш само П45 можеш ли да си ги върнеш?
Публикувано на 03-04-2010 15:23 | RE: Връщане на данъци?
ако някой може да ми даде точния номер на отдела който е за връщане на данъци ,ще го помоля да каже,мерси предварително
Публикувано на 21-12-2010 19:51 | RE: Връщане на данъци?
da vi kaja na vsi4ki - napravih pogre6no re6enie 4e se doverih na 1 poznat, koito si e vry6tal danyci s tezi ustaxworld. Ve4e 6 meseca me motaqt 4e uj vsi4ko e gotovo, edi-kolko si 6te vzema, ama vse nqma 4ek i ne6to dany4nite gi spyvali, kazvali 4e ne6to ne e kakto trqbva i ne iskat da predvijdat napraed procesa, 6toto ne minavali security questions-ite !!! dosega takiva opravdaniq ne bqh 4uval nito ot drugi firmi izmamnici, nito ot nai-opitnite servitiori ili uli4ni 6anadjii
Публикувано на 21-12-2010 19:56 | RE: Връщане на данъци?
friscoboy-това накрая на поста ти направо цепи мрака
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители