Форум >
Архив >
Публикувано на 28-02-2010 16:31 | RE: Връщане на данъци?
@crash Трудно е да се каже какво точно си попълвал, защото грешката е именно там. Най - вероятно при попълването на формулярите си овапцал работата с определянето на постоянното местожителство (domicile) или пък на гражданството. Друг вариант е да си попаднал на служител - дебил, който не знае че България е в ЕС, вече трети вариант е NI номера ти да е объркан с данни на някой друг или при попълването на документите за този номер нещо да е объркано.
Това, което можеш да направиш е да напишеш(или пък твой приятел) Lеtter of Complaint , като опишеш коректно че си гражданин от страна на ЕС и другите данни и се оплачеш че си дискриминиран. Другият съвет, който мога да ти дам е да изискаш да ти кажат на каква база ти отказват възстановяване - точен закон, член и пр. да видим какво ще отговорят.
Иначе няма какво да се чудиш че Ориндж ти искат предварително пари - все пак няма как да се разбере каква каша си забъркал досега и е напълно нормално да си гонят интереса.
И по повод на последната публикация че данъците не се губели - не се губят, но има давност и тя е 5 год. ако не се лъжа.
Това, което можеш да направиш е да напишеш(или пък твой приятел) Lеtter of Complaint , като опишеш коректно че си гражданин от страна на ЕС и другите данни и се оплачеш че си дискриминиран. Другият съвет, който мога да ти дам е да изискаш да ти кажат на каква база ти отказват възстановяване - точен закон, член и пр. да видим какво ще отговорят.
Иначе няма какво да се чудиш че Ориндж ти искат предварително пари - все пак няма как да се разбере каква каша си забъркал досега и е напълно нормално да си гонят интереса.
И по повод на последната публикация че данъците не се губели - не се губят, но има давност и тя е 5 год. ако не се лъжа.
Публикувано на 03-03-2010 11:11 | RE: Връщане на данъци?
Tova zabravih da go napi6a v parvata tema. Kogato si popalvah dokumentite pisah sa6toto kato tova mom4e, koeto be6e s men s izklu4enie na tova, 4e az podadoh p60 za mart mesec i v posledstvie se okaza, 4e sam i edinstveniq koito e podal za mart. Prez mart mesec bqhme samo 2 balgari. Zvannah na 4oveka, koito be6e s men i toi mi kaza 4e kato e popalval dokumentite v revenuto ne sa mu prieli p60 za mart poneje bilo kopie. Spored men ot tam idva gre6kata, poneje moito p60 go prieha, a qvno i to e bilo kopie. Kogato im zvanna v Revenuto vinagi parvo me pitam za adresa mi v bg i NIN mislq 4e ne idva ot tova obarkvaneto. Kazaha mi i 4e 6te mi izpratqt pismo s obqsnenie za6to ne mi vra6tat parite no ve4e 2 meseca go 4akam. Po telefona oba4e ne mi dadoha smislono obqsnenie taka 4e se 4udq dali vaob6te 6te go polu4a tova pismo. Siguren sam 4e pri4inata ne e v prodaljitelnossta na prestoq mi a imanno zaradi podadenite dokumenti za mart. Pone da mi kajat kak moje da se opravi problema, no te kato gledam nqmat namerenie da go opravqt . A otnosno Orange mislq, 4e e redno da mi garantirat varneto na parite koito im dam, ako ne uspreqt da mi varnat danacite.
Публикувано на 04-03-2010 10:06 | RE: Връщане на данъци?
П60 е документ еквивалентен на П45 в случая, с тази разлика че се издава от работодателя в края на данъчната година, а не при напускане и има същата функция - удостоверява колко данъци си внесъл и общо сумата на заплащането (е, има и друга информация). Така че няма как това да е причината, дори така е по-добре, за да ти издадат чека за данъци с всичко дължимо, а не в два отделни чека.
Остава вече единствено да са имали предвид 08-09 година,в която да кажем си стоял по-малко от месец, след като си пристигнал през м.март, а не настоящата.
П45 формулярите при тях ли са? Ако не са при досието ти да не би да си мислят че още си нает в Англия и се молиш за данъци за предходната данъчна година в която си стоял само няколко дена?
Остава вече единствено да са имали предвид 08-09 година,в която да кажем си стоял по-малко от месец, след като си пристигнал през м.март, а не настоящата.
П45 формулярите при тях ли са? Ако не са при досието ти да не би да си мислят че още си нает в Англия и се молиш за данъци за предходната данъчна година в която си стоял само няколко дена?
Публикувано на 04-03-2010 11:12 | RE: Връщане на данъци?
Четох коментарите на sara222 и аз не мога да разбера от какво точно се оплаква??? Нямаш ли П45 или П60- няма връщане на данъци! Относно USTAXWORLD, аз 2 години си връщам данъците с тях и съм повече от доволна! Толкова са коректни, любезни и точни.... Много мои приятели си връщат данъците с тях и не съм чула някой някога да е имал проблеми. Според мен в случая sara222 просто ги е разбрала погрешно или имаш кофти късмет.
Каквото и да ми говорите винаги ще препоръчвам USTAXWORLD на всичките си приятели!
Каквото и да ми говорите винаги ще препоръчвам USTAXWORLD на всичките си приятели!
Публикувано на 04-03-2010 12:01 | RE: Връщане на данъци?
Pri tragvane ot fermata mi dadoha vsi4ki dokumenti. V Revenuto popalnih P85/P86, P45 i P60 ostanaha pri tqh. Te znaqt 4e sam stoql 4 meseca bez prekasvane. Ako ima problem da mi kajat 4e nqma da mi prevedat samo parite za mart,a te ne iskat nikakvi da mi prevejdat. Ima li sait v koito moga da proverq 4rez NIN polojenieto si Angliq otnosno danaci i t.n. 4uh 4e v USA ima takav sait.
Публикувано на 04-03-2010 13:25 | RE: Връщане на данъци?
Няма такъв сайт. С данъчните се комуникира само с писма.
Публикувано на 03-04-2010 15:07 | RE: Връщане на данъци?
а ако нямаш П60,имаш само П45 можеш ли да си ги върнеш?
Публикувано на 03-04-2010 15:23 | RE: Връщане на данъци?
ако някой може да ми даде точния номер на отдела който е за връщане на данъци ,ще го помоля да каже,мерси предварително
Публикувано на 21-12-2010 19:51 | RE: Връщане на данъци?
da vi kaja na vsi4ki - napravih pogre6no re6enie 4e se doverih na 1 poznat, koito si e vry6tal danyci s tezi ustaxworld. Ve4e 6 meseca me motaqt 4e uj vsi4ko e gotovo, edi-kolko si 6te vzema, ama vse nqma 4ek i ne6to dany4nite gi spyvali, kazvali 4e ne6to ne e kakto trqbva i ne iskat da predvijdat napraed procesa, 6toto ne minavali security questions-ite !!! dosega takiva opravdaniq ne bqh 4uval nito ot drugi firmi izmamnici, nito ot nai-opitnite servitiori ili uli4ni 6anadjii
Публикувано на 21-12-2010 19:56 | RE: Връщане на данъци?
friscoboy-това накрая на поста ти направо цепи мрака
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители