Форум >
Архив >
Публикувано на 18-02-2010 14:43 | Връщане на данъци?
Доста време чета за вращтането на данъците от Англия и със случай като моя още не сам се сблъсквал. Заминах на 1 март 2009 като работник работих 4 месеца и на 13 юли подадох документите си в Англия за вращане на данъците ми. 3 пъти им званях в Revenue-то и ми казаха, че не съм стоял достатъчно и затова няма да ми върнат нищо. С мен беше и едно момче, което дойде на 18 април и заедно попълвахме документите си и си тръгнахме от Англия. Той си получи чека след 2-3 месеца. Незнам към коя агенция да се обърна за съдействие нямам доверие на ни нито една, но това е последното което мога да направя. И най -бруталното за мен е че с всички с които се чух и са били в тази ферма са получили вече парите си. Някой може ли да даде разумен (доста неразумни вече ми минаха през ума ) съвет какво да правя.
Публикувано на 18-02-2010 15:08 | RE: Връщане на данъци?
Това е доста странно.
2008 г. бях 4 месеца - върнаха ми данъците.
2009 г. бях 5 месеца - прибрах се август, още септември получих чека.
2008 г. бях 4 месеца - върнаха ми данъците.
2009 г. бях 5 месеца - прибрах се август, още септември получих чека.
Публикувано на 18-02-2010 16:05 | RE: Връщане на данъци?
Първо данъчната година в Англия приключва на 1-ви април, така че все още имаш шанс да си получиш чека. Има вероятност във фермата да са ти плащали данъците под друг такс код, а може и някой от служителите в НМ да е объркал нещо. Също така може и да са ти го пратили и по някаква причина да не е стигнал до теб, (грешно или нечетливо написан адрес или друга информация, раздавача го е пуснал някаде другаде) варианти много. Ако ходиш пак в Англия най-добре отиди директно в НМ със необходимите документи и им кажи на място, ако не ходиш може да пробваш да си пуснеш на ново документите. Имам много познати които са по на 2-3 години по бригади и никога не са им пращали чекове докато не отидоха на място с документите да се разправят.
Публикувано на 18-02-2010 19:29 | RE: Връщане на данъци?
crash , препоръчвам ти да връщаш данъци с UStaxworld, всичко друго е майтап работа. аз 2 пъти си връщам с тях - от щатите и от англия и съм супер доволна , да не са им уруки, дано да са така точни с всички
Публикувано на 20-02-2010 19:36 | RE: Връщане на данъци
Здравейте. Заминах 2008 с IBC и работих в UK от април до юли. Когато се върнах в Б-я същите ми препоръчаха USTAXWORD за връщането на данъци. Когато се свързах с позледните ми казаха че за връщането на дънъците ми трябва Р 45. Докато се наканя да си внеза документите се върнах през януари 2009 в UK чрез Zip travel където продължих да работя до юли. И когато се върнах в Б-я отново се свързах с USTAXWORD, който ме убедиха че мога да си върна данъците само с последен paycheck и Р 45 или Р 60. Казах им че тези документи ги имами за първата година и искам да си върна данъците само за предходната, а за 2009 нямам, а момичето с което си писах искаше да ги СКАНИРАМ и да ги изпратя чрез е - meil. Дискутирайки договора за посредничество он-лайн се стигна до т.н. прекратяване на договора, където отново ми казаха че имам всички нужни документи за да си върна данъците от 2008 г. И така само след 1 седмица се започна. Трябвало да си изпратя и документите за 2009 г - отново сканирани естествено. След още 1 седмица ми казаха че след като нямам Р 45 за периода април юли 2009 мога да си върна данъците само за 2008. Едва месец по късно те забелязват че всичките ми документи са сканирани, а не оригинал. След още 2 седмици ми казват че не мога да си върна никакви данъци докато не им изпратя платежно Р за периода април - юли 2009. ДАДОХА МИ ВЪЗМОЖНОСТ да се свържа с работодател във Великобритания за да ми се изпрати Р 45 за въпросният документ. Е нямам отговор вече 2 месеца. Какъв е изводът !!!!! - Ако тези служители бяха компетентни щяха да ми кажат от самото начало за всички необходими документи. Регистрина съм при тях от септември месец, а сега е февруари - не пълните ми документи все още са в Б-я. Преди 2 седмици ми писаха че ще ми ги изпратят в Англия, но не ми гарантират положителен отговор. Не съм сигурна че документите ми ще отидат там, но съм сигурна че заради тяхната вина няма да ми опростят комисионната си, която спрямо точка 5.1.Б е 40 паунда, без включените разходи.
Съгласна съм да си платя тази комисионна ако аз бях прикрила че съм работила за втори работодател в 1 и съща данънчна година и захванах втора. Но всичко това им беше обяснено, но естествено аз ще трябва да си платя. Така че ... Вие си преценете. Главоболията са много, с всяко обаждане от тяхна страна се изисква все повече.
И все пак успех на всички, дано да не се сблъсвате с това.
Съгласно точка
Съгласна съм да си платя тази комисионна ако аз бях прикрила че съм работила за втори работодател в 1 и съща данънчна година и захванах втора. Но всичко това им беше обяснено, но естествено аз ще трябва да си платя. Така че ... Вие си преценете. Главоболията са много, с всяко обаждане от тяхна страна се изисква все повече.
И все пак успех на всички, дано да не се сблъсвате с това.
Съгласно точка
Публикувано на 20-02-2010 19:59 | RE: Връщане на данъци?
Леле sara222, четох ти мнението 2 пъти и пак не ми стана много ясно какво си искала да напишеш, явно си била много развълнувана пишейки това мнение .
Документите които ти трябват са Р45 и Р60, независимо каде си работила и колко време, иначе няма връщане на данъци.
Документите които ти трябват са Р45 и Р60, независимо каде си работила и колко време, иначе няма връщане на данъци.
Публикувано на 25-02-2010 11:34 | RE: Връщане на данъци?
Не се очертава скоро да ходя до Англия, за да се разправям в Revenue-то, затова отидох в Orange. Там ми казаха, че ще ми върнат данъците, но трябвало да им дам парите, които удържат предварително, за да започнат процедурата по връщането, понеже вече съм бил попълнил документите си в Англия и наи-вероятно чека ще пристигне при мен и може да не им платя. Аз все пак попитах ако нещо се обърка и не си върна данъците те дали ще ми възстановят парите, които съм им дал, но това не можели да ми го гарантират. Така че не стига, че може да не си получа парите ами ще трябва да дам и още.
Публикувано на 25-02-2010 11:41 | RE: Връщане на данъци?
Грубичко от тяхна страна.
Публикувано на 28-02-2010 12:47 | RE: Връщане на данъци?
Относно тези USTAXWORD в началото ми казаха че ми трябва само Р 45 за година, за която искам да си върна данъка. Затова се регистрирах, но след 2 седмици ми поискаха и Р 45 и за следващата година преди 05.04 и същият за след този период. Аз съм регистрана при тях от септемри, а чак през декември ми казват че документите ми трябва да са ОРИГИНАЛ а не копие. Не ме притеснява факта че ще трябва да им платя комисионна, въпреки че те няма да ми върнат данъците, а това че ще ми потурчят документите.
Това го пиша за пояснение на VaiO - дано този път сте ме разбрали. Наясно съм че без Р не мога да си върна данък, но те знаеха аз за колко работодатели съм работила през разл. години.
Това го пиша за пояснение на VaiO - дано този път сте ме разбрали. Наясно съм че без Р не мога да си върна данък, но те знаеха аз за колко работодатели съм работила през разл. години.
Публикувано на 28-02-2010 14:21 | RE: Връщане на данъци?
abe danacite si sa tvoi i moje6 da si gi vzeme6 kogato moje6.ne e kazano tazi ili dr,godina
te si sa tvoi
te si sa tvoi
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители