Форум >
Архив >
Публикувано на 19-07-2011 16:15 | RE: Връщане на данъци?
Тука няма да ти го осребрят до 1 месец и ще ти вземат и такса.
По-добре направо там - директно ти ги "сипват" у сметката.
По-добре направо там - директно ти ги "сипват" у сметката.
Публикувано на 19-07-2011 16:17 | RE: Връщане на данъци?
Оли, благодаря ти много за отговора, обаче на мен въпроса ми беше по-скоро дали ще мога в Англия да си взема парите кеш от която и да е банка?
Публикувано на 20-07-2011 07:28 | RE: Връщане на данъци?
vlado писа:
Оли, благодаря ти много за отговора, обаче на мен въпроса ми беше по-скоро дали ще мога в Англия да си взема парите кеш от която и да е банка?
Можеш.Стига да ти ги преведат в сметката преди да си тръгнеш за БГ.
Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Публикувано на 20-07-2011 12:20 | RE: Връщане на данъци?
само не се лъжете с фирмата TAX BACK -мисля че беше варненска. Връщат ви данъците ,но си отдържат уж 14% ,а те излизат повече, защото след това ви ги обръщат в БГ лева на някакъв измислен техен курс, който естественно е по-нисък и след като загубите и от там пари, процента става повече. Най-сигурен, бавен и без никакви такси, начин е да се кандидатства лично в HOME OFFICE. Ако не се лъжа вече може и по интернет. Аз лично съм пращала писмо. УСПЕХ!
Публикувано на 20-07-2011 12:30 | RE: Връщане на данъци?
Ако кандидатсваш в HOME OFFICE е сигурно че няма да получиш нищо
Публикувано на 20-07-2011 14:58 | RE: Връщане на данъци?
много ясно че няма да получиш нищо от Home Office,защото за данъците се кандидатства в HМ Revenue and Customs(това е тяхното данъчно).попълвате формуляр P85+формуляра P45 които ви дават на тръгване от фермата и чакате.аз лично моите си ги получих за един месец,а на съпруга ми за месец и половина.не си правете илюзии обаче че ще ви върнат всичко.за миналата данъчна година(от 5 април 2010 до 5 април 2011)се връщат само данъците които са ви взети до 6500 паунда,а за тази -до 7500.формуляра P85 може да си го изтеглите от сайта им- www.hmrc.gov.uk успех на всички които пробват сами.за предпочитане е да си напишите банкова сметка да ви ги преведат направо там
наистина в ХМРС по принцип искат оригинала на P45.ама аз тази година си ги върнах с копие.сама си подадох документите и не са ми правили проблем че е копие.а данъците можеш наистина да си ги върнеш и по късно след някоя и др година.преди ползвах услугите на Софийска фирма с която сам ходила 4 години на бригади и съм доволна от тях винаги са ми ги връщали.ако искаш можеш да видиш адреса от сайта им-www.ukbrigade.com имат офис и във Варна
Ivo: пиши на кирилица или ползвай кирилизатора.
наистина в ХМРС по принцип искат оригинала на P45.ама аз тази година си ги върнах с копие.сама си подадох документите и не са ми правили проблем че е копие.а данъците можеш наистина да си ги върнеш и по късно след някоя и др година.преди ползвах услугите на Софийска фирма с която сам ходила 4 години на бригади и съм доволна от тях винаги са ми ги връщали.ако искаш можеш да видиш адреса от сайта им-www.ukbrigade.com имат офис и във Варна
Ivo: пиши на кирилица или ползвай кирилизатора.
Редактирано от Ivo на 20-07-2011 15:43
Публикувано на 21-07-2011 20:59 | RE: Връщане на данъци?
Oli_K писа:
Абе верно че беше равенюто е все пак минаха 6 - 7 години. И ми искаха само Р45 ако не ме лъже паметта , последният и първият фиш.
Публикувано на 28-07-2011 16:59 | RE: Връщане на данъци?
Здравейте имам един проблем свързан с връщането на моите данъци миналата година бях в Шотландия до декември месец. Януари си попълних документите и ги пуснах до съответното HMRC за което информация ми дадоха информация от фермата и хора които са ги възстановявали по този начин. Получих писмото с обратна разписка че са получи ли документите но 7 месеца вече много ми се струват да се бави този чек. Някой има ли идея какво мога да направя.
Публикувано на 29-07-2011 00:41 | RE: Връщане на данъци?
това е номера на taxes helpline на HMRC-08453000627(ако званиш от UK) и 00441355359022(ако званиш от БГ).най- добре се обади и питай какво става.ако се притесняваш да говориш на английски им напиши писмо.само не знам техния отговор дали сте пристигне до теб.аз колкото пъти съм пращала писма до БГ никога не са ги получавали.не знам защо тъи.ако им се обаждаш обаче си приготви national insurance номера че ще те питат.до миналата година аз все с фирма от БГ си ги връщах и едната година и на мен ми се случи тъи.оказа се че са объркали нещо в попълването на документите и ми ги подадоха наново и си ги получих след това.само дано не са ти пратили чека и писмото да се е изгубило някъде по пътя.ако решиш да си подадеш наново документите и имаш uk банкова сметка искай да ти ги преведат направо там.аз така направих тази година.само дано да имаш и интернет банкиране та да провериш дали са ти ги превели.ама те тъй или иначе ще ти пратят писмо със сметката колко има да ти връщат и сте пишат че сте ги преведат до няколко дена.успех
Публикувано на 01-08-2011 10:37 | RE: Връщане на данъци?
Благодаря много
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители