Форум >
Архив >
Публикувано на 23-10-2011 20:15 | RE: Връщане на данъци?
dyhito, а ти в коя ферма беше в Англия и Шотландия? Аа, и колко чака да ти върнат данъците?
Публикувано на 25-10-2011 17:26 | RE: Връщане на данъци?
Чака се няколко седмици. По принцип става много бързо. И винаги се получават парите.
Публикувано на 25-10-2011 17:33 | RE: Връщане на данъци?
Хм.. по какви причини пък се "наби" да си връщаш данъците от румънска фирма?
Публикувано на 25-10-2011 19:52 | RE: Връщане на данъци?
Абе тоя гсм номер където си го дал(а) да не е нещо объркан, щото го няма в инфото на сайта, пък и в гугъл не ми излиза нищо.
Редактирано от Fairy на 25-10-2011 19:53
Публикувано на 25-10-2011 21:28 | RE: Връщане на данъци?
Звучи прекалено хубаво дано е истина,доколкото знам по закон имаш право да претендираш за връщане на стари данъци до 5 години назад, но колкото повече назад се връщаш толкова по сложно.Има хора които 3 последователни години подават документи за връщане, и всяка година нищо, иначе всеки може сам да си пусне апликейшана придружен от последен пейслип и P45(без първа страница) и P60 за всички годинии чакаш между 1 и 3 месеца, ако няма отговор почваш да званиш и тн.. Системата работи ужасно в UK и навсякъде сроковете са в месеци.
Публикувано на 04-01-2012 04:07 | RE: Връщане на данъци?
здравейте, бях в Англия лятото на 2011. Изпратих си по пощата П45 , копие на нешънъл и шуърънс номер, както и попълнени П85 новата форма и П85 старата форма защото не знаех кое от двете трябва да изпратя. След около 2 месеца получих някакъв документ P800 Tax Calculation. Към него има прикрипен някакъв документ като фактура на английски като най-отдолу на него пише REPAYMENT DUE - и сумата която трябва да ми върнат като взети данъци. Аз очаквах чек. Това ли е правилния документ който съм получил? Ако да къде и как могат да ми изплатят тези пари. От банка ли или чрез някоя фирма специализирана в този вид услуги. Надявам се някоъ да ми отговори на този въпрос , за което благодаря предварително. Ако ли не ... ще СПОНСОРИРАМ Англия със тази сума. Това е от мен.
Публикувано на 04-01-2012 10:43 | RE: Връщане на данъци?
Ми те са ти изпратили калкулация на данъците и трябва да пише каква сума ще ти върнат.
Скоро очаквай чек.
Не е нужно да правиш каквото и да било (освен ако в тези писма не е упоменато нещо)
Скоро очаквай чек.
Не е нужно да правиш каквото и да било (освен ако в тези писма не е упоменато нещо)
Публикувано на 04-01-2012 13:48 | RE: Връщане на данъци?
power80000 писа:
здравейте, бях в Англия лятото на 2011. Изпратих си по пощата П45 , копие на нешънъл и шуърънс номер, както и попълнени П85 новата форма и П85 старата форма защото не знаех кое от двете трябва да изпратя. След около 2 месеца получих някакъв документ P800 Tax Calculation. Към него има прикрипен някакъв документ като фактура на английски като най-отдолу на него пише REPAYMENT DUE - и сумата която трябва да ми върнат като взети данъци. Аз очаквах чек. Това ли е правилния документ който съм получил? Ако да къде и как могат да ми изплатят тези пари. От банка ли или чрез някоя фирма специализирана в този вид услуги. Надявам се някоъ да ми отговори на този въпрос , за което благодаря предварително. Ако ли не ... ще СПОНСОРИРАМ Англия със тази сума. Това е от мен.
Този документ П800 ти показва че в англия се обработват документите ти и каква сума ще ти бъде изплатене в чека ти.Относно това как ще ти бъде изпратен Чека Зависи от това какво си посочил -Да ти се преведат по Сметка в банка Или- да ги получиш с чек на твоето име и ти да си го осребриш в бг банка (комисионните на почти всяка банка са близки около 10 паунда)срока за осребряване е от 15 до 40 дни. При мен стана обратното Първо ми изпратиха Чека а след това ми изпратиха и П800 Не се притеснявай всичко е наред.
Публикувано на 05-01-2012 12:20 | RE: Връщане на данъци?
Здравейте. Работих в UK в Pencoyd Court Farm през 2010 и 2011 за по 6 месеца. Първата година бях студентка и не се е налагало да си връщам данъци, но през 2011 вече ми удържаха PayTax . По съвети на колеги от фермата си подадох документите за данъците в Англия и три седмици след това ( дек. 2011 ) пристигна писмото ми в Бг. В него имаше няколко листа и в единия от тях беше описано подробно какво трябва да ми се върне и аз предположих , че въпреки размера на листа може би e "чека " , но след като отидох в банката ми казаха че не го приемат за чек и че трябва да попълня eдин формуляр на Tax Refund Consulting (което май е някаква фирма към ************).С този формуляр аз ще упълномощам дадената фирма да получи по своя сметка сумата по чековете , след приспадане на дължимите на банката такси и комисионни. На мен цялото това нещо ми се видя много странно , защото си мислех ,че щом съм си подала документите в Англия , парите би трябвало да ми се преведат по моя сметка и единствените удържани такси да са тези от банката за превода , защото доколкото знам ************ удържа някакви проценти от парите. Сега се чудя какво да правя и дали наистина това което съм получила е чек ?
Редактирано от Ivo на 05-01-2012 12:33
Публикувано на 05-01-2012 12:36 | RE: Връщане на данъци?
Ами то си личи кое е чек. Имаш сумата в цифри, словом, твоите имена.. очертания за изрязване..
Снимай го и го покажи (изтрий имена и цифри) и ще се разбере какво е.
Снимай го и го покажи (изтрий имена и цифри) и ще се разбере какво е.
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители