Форум >
>
Архив >
Тема: Връщане на данъци?

страница 9 от 27

<< < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Публикувано на 07-04-2011 16:54 | RE: Връщане на данъци?
lik79
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 71
Регистриран на: 07.12.09
Искам да дам още малко инфо за данаците.Вчера си вземах последния пеислип за тази финансова година заедно с документа за вращане на данаците.Така -имам заработка на 17000 и данаци над 2600.Жената в агенцията на мен и още няколко хора ни обясни че имаме да си вземаме данаци.За мен специялно са били около 800 паунда.За мои приятел които има сащата заработка ще вземе около 200.Жената ж агенцията ни обясни как може всеки един чожек да си ги сметке има ли да взема или не.Познажам човек вав фабриката-българин които от 5 години не взема и пени.Познавам сащо така и хора които по някое време получават писна с някакви нси кодове.Носят ги в офиса и започват да им ударжат по-малки данаци.И все пак съм сигорен и в още нещо-при заработка над 7450 паунда НЕ можеш да си вземеш 100% от данаците.Публикувано на 07-04-2011 17:12 | RE: Връщане на данъци?
Tarikat_666
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 61
Регистриран на: 07.12.08
Много правилно
Публикувано на 07-04-2011 18:07 | RE: Връщане на данъци?
prodanov
Потребител
Аватар на потребителя
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

Мнения: 235
Регистриран на: 19.03.09
Здравейте, сега ще се опитам да ви обясня как стояха нещата при мен тази година, с връщането на данъците естествено, дори и доста подробно ще обясна нещата. Заминах за бригада на 16.06.2010 година в Тюзли Фарм и започнах работа на 18.06.2010, а преключих работа около 10.10.2010. Значи преди да си дойда на 16.10.2010 когато ми беше полетът, около 15 човека групичка само българи които бяхме последните останали в фермата , отидохме до HM Revenue & Customs. Половината от тези които бяхме знаят перфектно английски език. Причината за нашето посещение в офиса и, който се намира в Gilford беше да си подадем документи за връщане на данъците. Искам да отбележа нито един от нас не беше студент и на всички нас одържаха Пей Такс от самото начало. Мисля, че на всички и е известно, че трябва да носите P45 , последен Пей Слип и документ за самоличност. Там има образци по които трябва да се попълнят и също така имаше две доста любезни жени, които също помага и провериха на всички да няма някаква грешка. Дори освен адресите ни които бяха написани на английски , ги написахме и на български, апсолютно всичко да е направено перфектно и идеално. След като попълнихме всичко , те ни казаха , че след 8 седмици данъците ни ще бъдат изпратени под формата на ЧЕК. Така искам да обясна, че какъвто и да е документ, чек, абе каквото ви пратят от Англия се изпраща по обикновенната поща, всичко може да стане и да се чудите каде е тоя документ, каде е този чек, защо не идва (ако не вярвате позвънете в конкордия софия или варна , оринд велико търново, самър джоб карлово, лично от тях го знам и съм и ползвал услугите). Така пребрахме се в България благополучно всичките които подадохме документите и така започна лудото чакане и чакане. Седмиците летяха като луди, първа, втора , трета , мина се осма, мина се десета, така и на никой от нас нищичко не дойде. Искам да отбележа че от 15 човека, човека които бяхме там само 1 момче е подавало по същият начин предишната година и не ги е получил. Той попълва документи и за предишната си година отново , нищо че го бил направил преди това, жената му каза може да е станало някакво объркване. И така всички си чакахме и чакахме , някои продължават да си чакат , но аз не издържах и потърсих услугите на други, които могат да ми върнат данъците. Предимно се доверих на хора които познавам, връщали са си данъците с тази организация и фирма. Така , въпросното момиче което познавах ми каза аз 2 пъти съм си връщала данъците с Ориндж Пловдив, само ми одържат някаква комисионна, всичко те си правят те се занимават , няма лъжа няма измама, нито ти вземат документите нито нищо, правят си копия, сключва се договор и всичко както си е по реда. Не забравяйте, че Ориндж е най-голямата фирма за заминава в Америка, за връщане на данъци, просто който незнае нека провери в нета. Но преди да отида в Оринд Велико Търново, майка ми носи едно писмо и вика Паце сигурно чека дойде, нещото което държеше изглеждаше така :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295140/
В това пликче интересно имаше едно писанце което изглежда така :
http://www.album.bg/prodanov/images/27295140/

Всеки може да види какво пише най-отдолу, че и трябвало някаква информация, и да и се изпрати. Каква информация, p45, пей слипове, лични карти, международни паспорти, шофйорски книжки, всичко сме и копирали и оставили, работните ни карти, разбирате ли всичко дадено от фермата, и от агенцията която ни изпраща всичко и бяхме дали. Всички изпратиха всичко наново, в сканиран вид, обадихме се в фермата, да не би проблемът да е там, всичко окей, предала си всичко в данъчно всичко фермата си е свършила както си му е реда. Да ама викам що не ида аз да пусна в тоя Ориндж, какво ще загубя нищо, нали така? И да не ги получа от там тази година отново заминавам и пак ще ида в техният в офис в Англия и ще видя какво става. Но преди това нека ви покажа моята заработка с данъците, които някой трябваше да ми възтанови ето :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295147/
Много добре се вижда заработката ми , това е p45 но не съм го снимал цялото няма смисал, както и заработка така и пей такса се вижда идеално. Така значи влезнах в сайта на Ориндж да видя каде има офиси и видях, че може да и пратите имейл с даннъте и те ще се свържат с вас , написах писмото около 10 сутринта и около 12 часа ми звънят , добър ден ... бля бля.... не ми се обяснява и ми обясниха да иде с документите да подам няма никакъв проблем. Отидох какво да ви кажа, офис като офис, мацките супер любезни и печени, вземаха ми документите какво и трябва си преснимаха, оригиналите си остават за мен, това да ви е ясно. И извадиха един документ който представляваше договорът между мен и тях който представляваше това :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295300/
След като го попълних което става за една минута, бях почерпен естествено с бонбони, в офисите на ориндж и това правят, просто политика на фирмата, момичетата ми пожелаха лек ден и ми казаха че като ми дойде рефънд чека или нещо такова ще се свържат с мен. Вижте датата на която съм бил в офиса и съм си подал документите. Казаха ми също така че те ще ми пратят документите веднага и то става с най-бързата поръчка около няколко дена нещатата ще са в Англия, но обратно пак става с обикновенната поща, което не зависи от Ориндж и така чакането ще отнеме 2, 3 месеца. На 8-mи март си влизам в пощата и какво да видя :

Подател: Orange BG Ltd <tarnovo@orange.bg>
До: 'Plamen Prodanov' <pynio@abv.bg>
Относно: RE: Получен UK рефънд чек!
Дата: Сряда, 2011, Март 9 11:27:19 EET

Здравей,Пламен,

Днес пристигна твоя UK рефънд чек на стойност 697.80 паунда.

Моля те да попълниш прикачения файл и да ни го върнеш сканиран или да посетиш някой от офисите ни.Ако имаш нужда от допълнителна информация или съдействие,не се колебай да се свържеш с нас.

Прилагам и копие на получения чек.Хубав ден и до скоро!

Поздрави,

Вижте че данъците са ми върнати до последното пени, това се опитвам да ви обясня по-късно ще кача и въпросната таблица, всичко до 999 паунда се връща на 100 %. Сега ще ви покажа и чека да не кажете че и лъжа, и документа който представлява сметката на която да ти преведат парите в срок от 5 работни дена след като и изпратите този документ който е прикачен към писмото. Ако искате да си получите парите в левове сметката няма значение смисал може да е във всички банки, а ако искате да е в паунди, сметката задължително трябва да е в ЦКБ. Освен прикаченият файл с този документ и беше сниман и чека за да ми го покажат хората, показвам ви всичко :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295371/
Оп и на чека се вижда че сума отговаря колкото е на p45 и колко пари трябва да ми бъдат върнати. Документа който трябва да попълня е СЪГЛАСИЕ ЗА ДЖИРОСВАНЕ НА ЧЕК И ОБРАЗЕЦ ОТ ПОДПИС. Той е под формата на пдф и затова съм го снимал на три пъти за да мога да ви го покажа , етого и него :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295428/
http://www.album.bg/prodanov/images/27295430/
http://www.album.bg/prodanov/images/27295431/

Предавате този документ на Ориндж и чакате 5 работни дена да ви преведат всичко. Така аз парите ги искасх в паунди и естествено отидох и си отворих сметка в ЦКБ и след това и занесох листта с сметката попълних ознзи документ и си заминах. В нашият град няма банка и затова ходих в Търново там ги има всичките, и викам когато имам път натам ще ида да си взема паричките.. Не отидох до Търново но до Горна там също има и си викам мале тук в форума въпросният ТАРИКАТ_666 и много други хора писаха глупости че това е лъжа че това е измама никакви 5 работни дена нищо, и викам сега жената ако ми каже няма нищо какво правя, но нищо такова ето какво ми даде тя :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295453/
Липсваха 70 паунда които Ориндж са си одържали за услугата. Искам да отбележа че като бях в офиса те ми казаха 49 паунда. Но на 20 март се е вдигнало, и така са ми одържели малко повече. Така да оточна, на 8 март бях уведомен, че съм си получил чека, на 14 или 15 март бях в Ориндж да дам документа и сметката , на 29 си вземах парите тогава имах път в град където има такава банка. Жената от банката каза че за 5 дена са ги превели както и от Ориндж ми казаха, закрих си сметката пожелах и лек ден и това беше всичко.

Сега видяхте ли как се получи при мен без главоболия без проблеми, не се наемайте да пращате документите си до англия всичко може да стане да изчезнат да се загубят, както и на обратно. Така , а предишната година отново бях на бригада обаче бях с конкордия софия която е най-голамата и най известна в българия. Тогава бях студент и пей такс не ми се одържаше , а започват да ти го одържат след 6400 или 6500 зависи :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295146/
От което се вижда че съм ги минал тази граница и започва да ми се одържа пей такса която естествено е малка, но са си 63 паунда и си викам защо да не пробвам да си ги върна нищо не ми коства. Това става първата година писах на Конкордия , а в имейл те ми отговарят, по-закон пей такс се връща само до 6400 или 6500 пей такс над тази граница не може да се връща, същото неще ми казаха и от ориндж. Това исках да ви покажа , вярвайте на хора които са си върнали парите, не се занимавайте с глупости, не съм си качвал последните пей слипове, и договора за отваряне на сметка в цкб и нейното закриване тъй като мисля че е безмислено а ето ви таблицата която ни беше дадена когато си попълвахме документите в HM Revenue за процентите и одръжките кой колко трябва да му се върнат и на кой колко трябва да са удържени, за мен не е много ясна ама както и да е :

http://www.album.bg/prodanov/images/27295143/

ДАНО ДА СТЕ РАЗБРАЛИ КАКВО ИСКАХ ДА ВИ ПОКАЖА И ОБОРЯ МНОГО ХОРА КОИТО СА МНОГО НЕГАТИВНО НАСТРОЕНИ, СЪЩО ТАКА СЕ ИЗВИНЯВАМ МОЖЕ БИ ЗА МНОЖЕСТВОТО ПРАВОПИСНИ ГРЕШКИ И ЗА ОБЯСНЕНИЯТА МИ , ЧЕСНО НЕ СЪМ ГИ ПРОВЕРЯВАЛ. И ИСКАМ ДА КАЖА НА ТАРИКАТА АКО ИСКА ДА ПУСНА ТЕМА ДА ВИДИМ НА КОЛКО ХОРА СЪМ ПОМОГНАЛ, БИЛО ТО ЗА ДАНЪЦИ, БИЛО ТО ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПЕНКОЙД, ТЮЗЛИ ФАРМ И ЗА ВСЧКИ ФЕРМИ НА ХХП, ТЕ ХОРАТА ЩЕ КАЖАТ, ЗАПАЛИХА МИ СКАЙПА И ТЕЛЕФОНА, ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ И ИЗВИНЯВАЙТЕ ОЩЕ ВЕДНЪУЖ.

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 07-04-2011 18:51 | RE: Връщане на данъци?
Tarikat_666
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 61
Регистриран на: 07.12.08
Браво мъжки вишист си само дето немога да те разбера две висши имаш , работиш като администратор на един един от най-големите спортни сайтове на България, нещо май не си в час имаш заработка 5860 ами ти нямаш минимума бе умнико прочети какво сам ти писал и какво пишат хората над 7475 паунда не се връщат на сто процента , а ти с твоите пет бона за какво въобще пишеш да ти се смеят хората.laugh

Публикувано на 07-04-2011 19:11 | RE: Връщане на данъци?
Tarikat_666
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 61
Регистриран на: 07.12.08
Освен това не ти ли прави впечатление че хората които са имали заработка по голяма от минимума ти казват чене саим върнали парите по точно всичките, единствено ти спориш за това като магаре още повече като нямаш заработени дори 6000 паунда ама нали си вишист не мога да те разбера.
laugh
Публикувано на 07-04-2011 20:47 | RE: Връщане на данъци?
prodanov
Потребител
Аватар на потребителя
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

Мнения: 235
Регистриран на: 19.03.09
Ivo:без обиди!

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Редактирано от Ivo на 08-04-2011 11:09
Публикувано на 07-04-2011 21:02 | RE: Връщане на данъци?
Tarikat_666
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 61
Регистриран на: 07.12.08
Ivo:без обиди!
Редактирано от Ivo на 08-04-2011 11:08
Публикувано на 07-04-2011 21:47 | RE: Връщане на данъци?
Tatko Barba
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 290
Регистриран на: 21.02.09
тцтцтцтцтцтцтцтцтцт

Моля, пишете на кирилица!
Мойта лесна, аз съм прост. Да му мислят по простите!
БЕБО ИМА ПИШКА
Публикувано на 08-04-2011 11:16 | RE: Връщане на данъци?
Ivo
Админ
Аватар на потребителя
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Мнения: 2,636
Регистриран на: 05.09.08
Ще ви помоля да спрете с обидите.
Иначе по темата - Проданов, хубаво си обяснил нещата, обаче не знам дали аз греша нещо във виждането, но този документ си показва просто различните стойности на облагане и т.н.. общо взето нищо с връщането на данъците...а само за взимането. Ако греша - поправи ме.

Иначе - тъй като доста станаха снимките не разбрах дали заработката ти е под personal allowance и ако да, както и преди това дискутирахме - да ти се върнат на 100 процента данъците е в реда на нещата.

Публикувано на 19-04-2011 11:35 | RE: Връщане на данъци?
niksan910
Потребител
Аватар на потребителя

Мнения: 37
Регистриран на: 09.04.11
Получих имейл от HM Revenue & Customs за връщане на данъци, в който пише, че трябва да дам някакви данни.
Очевидно е станала някаква грешка, защото все още не съм ходил на бригада. Само бях на интервю в началото на април.
Знам, че въпросът може да е доста тъп, но не знам какво да правя?
Грешката в Конкордия ли е, за да им се обаждам или трябва да пиша направо на тези, които ми пращат имейла (които пък няма как да го имат, ако не са го получили от Конкордия)

страница 9 от 27

<< < 6 7 8 9 10 11 12 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23855 | Форумни мнения 29816 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 53 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: pixsi1
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308 sitalk2004 emma76 junek

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти