Форум >
Публикувано на 31-08-2011 22:19 | оставане в USA,след бригада.
Здравейте,смятам следващтата година да замина на бригада в USA,за пръв път. Искам да ви попитам,ако ми хареса живота там де! Какви са легалните начини да остана там да живея и работя? И как бихте ме посаветвали да процедирам. Аз ще сам на 27 и това ми е последния влак 

Публикувано на 01-09-2011 12:37 | RE: оставане в USA,след бригада.
Да спечелиш зелена карта... да се запишеш да учиш (тук как точно стоят нещата трябва да се провери)...и да се ожениш(омъжиш) за някой тамошен.
)
За друго не се сещам...някой да добави.

За друго не се сещам...някой да добави.

Публикувано на 02-09-2011 12:34 | RE: оставане в USA,след бригада.
Мисля, че можеше като се запишеш като войник, но не знам как стоят нещата и не съм 100% сигурен. 

Публикувано на 08-09-2011 22:01 | RE: оставане в USA,след бригада.
Иво ти каза най-добрия начин, може да ти излезе малко соленичко, но зависи на каквото попаднеш
Другия начин е чрез туристическа виза която се сменя на всеки 6 месеца и също излиза солено. За войската не вярвам да позволят на имигрант да служи. имаше и някакъв вариант със H2B виза, но по-добре виж сам подробностите 

Публикувано на 07-11-2011 13:02 | RE: оставане в USA,след бригада.
И аз съм съгласен с Иво и Фази че това са единствените начини за оставане след Бригада, но мисля че Туристическата виза не излиза чак толкова солено. Въпроса е да намериш правилния човек който да ти подаде документите. Тъй като там има доста пирамиди и измамници. Аз лично съм проверявал колко върви една туристическа виза през адвокат. На мен ми искаха 600$ за турситческа и около 2500$ за работна, но за работната ти трябва и работодател който е решен да ти помогне. Без работодаел незнам колко ще ви струва.
Публикувано на 08-11-2011 20:54 | RE: оставане в USA,след бригада.
Теглиш местен кредит и учиш нещо (ако ще и английски език да е) и едновременно с това се ориентираш в обстановката , примерно в Бостън , пък ако трябва и малко незаконно ще останеш
няколко такива случая има , но е и хубаво няколко пъти да си се връщал , пак заминаваш
и на третия път хоп
.

Публикувано на 12-11-2011 00:25 | RE: оставане в USA,след бригада.
Има начини, но е много трудно и почти невъзможно, трябват пари, но когато се чудиш за наем ли да изкараш, кола ли да си купиш, работа ли да си търсиш, проблемите стават много, разходите също и трябва бързо да се действа и да има хора, които да подадат ръка, без такива- забрави
Успех, все пак.

Публикувано на 12-07-2012 11:46 | RE: оставане в USA,след бригада.
a kak moga da se zapisha na brigada
i trqbva li vladeene na ezik
i trqbva li vladeene na ezik
Публикувано на 12-07-2012 14:28 | RE: оставане в USA,след бригада.
Защо избра точно в тази тема да пишеш?
Имайте поне малко "форумна култура", има се раздели, чиито имена са сложени, за да насочват къде какво е писано и какво да се пише.
Айде направи си труда да разгледаш темите в раздела "Искам да замина на бригада в САЩ"
http://brigadiri.com/forum/viewforum.php?forum_id=20
п.п. и пиши на кирилица!
Имайте поне малко "форумна култура", има се раздели, чиито имена са сложени, за да насочват къде какво е писано и какво да се пише.
Айде направи си труда да разгледаш темите в раздела "Искам да замина на бригада в САЩ"
http://brigadiri.com/forum/viewforum.php?forum_id=20
п.п. и пиши на кирилица!
Публикувано на 22-08-2012 19:59 | RE: оставане в USA,след бригада.
Здравей, бих искал да споделя и моето мнение, ако ти бъде от полза. Аз съм от Габрово, но в момента уча и живея в София. Много наши приятели, съседи и познати заминаха за САЩ, кои легално, кои нелегално през първата половина на 90-те и особено към 1996-97 г. (разбирай когато Виденовата криза ни беше бръкнала там дето слънце не огрява). Моите родители правиха неколкократни опити да получат зелена карта, навивани от приятели, защото наистина е тежък живота в България. Аз също, като бях по- малък много исках да се махнем и да отидем на едно по-добро място, където животът ни ще е по-сигурен. Е, за добро или за лошо- не ни одобриха и си останахме в България. Аз, понеже съм и музикант, съм обиколил Европа с ансамбъла, в който свирех, та много исках все пак да дойда и да видя САЩ- да видя как е, да сравня. Ето- дойдох, видях... Направих си една равносметка и да ти кажа- радвам се, че не сме се преместили да живеем тук. Бих искал пак да дойда и да поработя, да уча след това или да специализирам, но за живот- не, не е това моята страна. В България може да имаме много проблеми, но трябва да си помогнем и да оправим страната си, не само да гледаме другите и да чакаме на някого. Тук в Йелоустоун, където работя, оценяват много добре качествата ми като работник, но на няколко пъти, макар и на майтап, ми подмятваха за България разни неща. Чули, недочули нещо за нашата страна- бъзикат се. Докато аз със тях и със САЩ не си позволявам, тъй като съм на чуждо място, чужденец съм и винаги мога да си о*ера пътеките, както се вика. Та, така де, исках само да кажа да не забравяте, че ние не сме дошли в САЩ от Марс, от Шри Ланка, от Мадагаскар или Зимбабве, а сме дошли от държава, която може да се оправи с помощта на всички ни. Това не значи да прекратим бригадите в чужбина, имаме полза и от тях, за да научим добрите практики. Но да започнем да ценим това, което имаме, и което сме получили вкъщи 

Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители