Форум >
>
Работа в САЩ >
Тема: Втора работа
Публикувано на 24-02-2013 14:36 | Втора работа
silvia11
Потребител

Здравейте ,бих искала да помоля по -опитните,които вече са били а бриигада,да разкажат нещо повече за втората им работа.Например колко часова е била тя, каква е била.Далеч ли беше от първото ви работно място или от квартирата ви? Имахте ли затруднения заради първата ви работа и какъв беше промеждутъкът между първата и втората,с какво се придвижвахте до там и всичко друго ,което се сетите и мислите ,че би ни било от полза ,на тези които ще ходим за първи път? Благодаря на тези ,които ще се включат

Публикувано на 25-02-2013 15:57 | RE: Втора работа
pkoleva
Потребител

Дано, тук е малко трудно някой да ти даде инфо за 2-ра работа. Честно казано трябва да бъдеш по-настоятелна за да ти каже някой нещо. Не ме разбирай погрешно не, че не искат ,но всеки бърза за работа или нещо такова влиза прочита и затваря страницата. Успех и ако може да кажеш ти към каква 2-ра работа се ориентираш?
Публикувано на 04-03-2013 21:08 | RE: Втора работа
silvia11
Потребител

Някой нещо по-темата??
Публикувано на 04-03-2013 21:40 | RE: Втора работа
stiffler
Потребител

Здраей, аз бачках в Панама сити бийч в хотел като хаусмен, а за втора работа като цяло беше трудно намирането.Извадих късмет,че попаднах на други българи, които ми дадоха номера на един нашенец дето е там от 10-12 години и се занимава със студенти, та той ми уреди втора работа в магазин за плажни стоки и сувенири Sunsations.Работата беше яка, щампирах тениски,панталонки,суитчъри и консултирах хората кое къде се намира в магазина, дали го има в момента и дали ще го има изобщо.Бачках по 5 дни в седмицата по 8 часа на всяка работа.В началото се придвижвах с градския транспорт, но закъснявах и си взех колело от Уолмарт за 60$ и ми свърши много добра работа, въпреки че трябваше да въртя по 9 мили на ден.Промеждутъкът между двете работи беше 1 час, а квартирата ми беше по-близо до втората работа, но бързо свикнах да се вмествам във времето и като цяло беше яко.За тези които ще бачкат в курортни и крайбрежни градчета е хубаво да знаят, че в разгара на лятото, много се търсят хаускийпъри, но е хубаво да се знае, че много често плащат на изчистена стая, а не на час, за това трябва да се говори с мениджърите.
Дано съм помогнал поне малко. Успех!
Публикувано на 04-03-2013 21:46 | RE: Втора работа
emilkolev91
Потребител
fr3ak_rs https://facebook.com/Emil Kolev

Моята авантюра за втората ми работа беше напрегната.Ходих до всички работни позиции, но нищо първите 1-2 седмици.Ходя през ден на едни и същи работни места с надеждата да ме вземат на 2ят или 3ят път.Дори бях готов да помогна за един мъж, който отремонтирваше къщата си.
Моят град е изключително малък с население от стотина души.Стигах от моето жилище до първата си работа за 2мин.и от моят временен дом до 2рата работа за 5мин.Аз имах на разположение от час да си почина, да се изкъпя и заминавах да мия чинийте, а след време и сервитъорски го раздавах. ; )
Публикувано на 04-03-2013 22:56 | RE: Втора работа
Dinobot
Потребител

Има различни ситуации , като цяло според мен е трудно намирането на втора работа. Аз бях в малкото градче Бетани бийч на източното в Делауеар. Има малко на брой магазини , ресторанти и други места за работа но в съседните градчета е възможно да се намери някаква работа но е още по-трудно . Най-лесно се намира за мияч или помощник в кухнята , в някои ресторанти сякаш тези позиции са постоянно свободни , работата може да е натоварена зависи от колегите , колко хора има . Такава работа си намерих още на петия ден но се преместих тъй като ми предложиха за бъсър в пицария ( бърше маси и чисти ) , по-добре е , има и някой друг долар бакшиш , като работех най-често 4 пъти в седмицата по 3-4 4аса на вечер , а първата работа ми беше 9-5 . Един път питах шефа как ме е избрал да ме наеме , като имал 300 молби за работа , и той каза 4е познавал шефката на първата работа . Късмет . Изкараваха се нормални пари за малко време и само в ден събота се работеше много ,а в другите дни айляче . Можеше да ми дадат още някой час , нямаше да откажа но просто нямаше достатъчно работа . Имах приятели , които работеха миячи , помощници в кухня , малко бяха продавачи или сервитьори . Най-добре е да бъдеш упорит и да говориш директно с шефовете , по 2-3 пъти да се ходи на едно и също място и нахално .
Редактирано от Dinobot на 04-03-2013 22:58
Публикувано на 05-03-2013 13:00 | RE: Втора работа
pkoleva
Потребител

Много интересно звучи явно навсякъде трябва да си нахален и настоятелен за да те вземат на работа иначе позициите за 2-ра работа също не са лоши а щом и почти винаги има свободни места е добре. А какви парички се изкарват долу горе да не нахалствам много де?
Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23865 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 54 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: marina666
Бригадири в момента или преди малко във форума:
marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти