Форум >
>
Работа в САЩ >
Тема: H2B виза
Публикувано на 13-03-2015 14:38 | H2B виза
Adrianski
Потребител

Здравейте,ситуацията ми е следната на 24 години съм и уча едногодишна магистратура редовно .Не съм прекъсвал,ходих 2012 с J1.Сега също мислех да отида с нея ,но от агенцията ме посъветваха ,че е по добре с h2b ,офертата ми е за рибните фабрики в Аляска.Искам да попитам някой който е ходил след j1 как стоят нещата ,носили ли сте си книжките на място или само с уверение .Какви въпроси са ви задавали и т.н.

Редактирано от Adrianski на 13-03-2015 14:44
Публикувано на 20-03-2015 20:10 | RE: H2B виза
jamieoliver
Потребител

Аз също имам въпрос относно тази виза, и аз съм на 24 години завърших универститет и чак сега ми се дойска да замина за САЩ, намерих няколко агенции с който може да се заминава с Н2В виза, но никоя от тях не ми отговаря на запитванията, някой който е заминавал с такава виза нека сподели с коя агенция е бил. благодаря
a otnostno wyprosa na Адриански. до колкото знам тази виза е за младежи и нестуденти, тъй че май няма да ти трябва книжка или уверение ( мое мнение от това което съм чела в интернет, може и да греша)
Публикувано на 20-03-2015 22:31 | RE: H2B виза
emigrant
Потребител

здравеите това което аз знам за х2б виза е че за да ти я дадат трябва да имаш работодател в бг които те пуска отпуск , нещо на твое име недвижима собстеност къща парцел и по възможност сериозна приятелка която да те чака тук
Публикувано на 21-03-2015 01:06 | RE: H2B виза
FazI
Потребител

какви са тия глупости дето ги пишеш сериозна приятелка, кой го интересува личния ти живот ? имущество ?(това ти го искат за туристическа виза + приходите)
H2B визи за сега повече няма да бъдат издавани с изключение на вече подадените документи доколкото разбрах, тук може да прочетете повече.
http://www.uscis.gov/news/uscis-temporarily-suspends-adjudication-h-2b-petitions-following-court-order
Публикувано на 22-03-2015 09:35 | RE: H2B виза
Adrianski
Потребител

Те на 18 пак почнаха да ги обработват петициите като са отложили решението на съда ,заради който ги бяха спрели до 15 април и уж дотогава трябва да влязат в сила нови правила които да заместят тези които съда е отменил.Питах за книжката защото общо взето това е единственото нещо което ми помага ,защото не работя в момента и нямам нещо на мое име.Иначе за сериозна приятелка имам ,но незнам колко ще ми помогне ,защото не е като да имаме брак и да имам документ.
Публикувано на 22-03-2015 14:53 | RE: H2B виза
HarmonyConsult
Потребител
rosiharmony https://www.facebook.com/profile.php?id=554515835

FazI писа:
какви са тия глупости дето ги пишеш сериозна приятелка, кой го интересува личния ти живот ? имущество ?(това ти го искат за туристическа виза + приходите)
H2B визи за сега повече няма да бъдат издавани с изключение на вече подадените документи доколкото разбрах, тук може да прочетете повече.
http://www.uscis.gov/news/uscis-temporarily-suspends-adjudication-h-2b-petitions-following-court-order

Добре е да не давате мнения за неща, които не познавате и не разбирате.

Adrianski - ако искаш, обади ни се, ще те консултираме за H2B визите /безплатно/

jamieoliver - имаме петиции за H2B, в това число и налични. ако искаш. пиши ни.

harmony@work-in-usa.org
02/989 75 27
Публикувано на 23-02-2016 14:10 | RE: H2B виза
tedibedi
Потребител

Не знам дали тук е мястото, но просто не знам къде другаде да се оплача...Искам да изразя искрените си възмущения от една фирма и цялостното им отношение към мен и приятеля ми. Става въпрос за Н2B и фирмата WATA - http://watabroad.com/. Цялата история е следната: Аз и моя приятел решихме да кандидатсваме по H2B програма като хаускийпъри. Като цяло всички знаем, че за тези програми няма такси както при студенските бригади. НО... от същата агенция ни споменаха, че няма да ни вземат такса, а депозит към работодателя /около 800$/, който ще бъде върнат в края на прогрмата и застраховка около 1000$ /не помня точно сумата/. От нас последва въпрос, как ще си гарантираме че този депозит ще бъде върнат, т.е. ще има ли някакъв договор, те казаха че ще имаме договор с работодателя и всичко ни е гарантирано. Малко съмнително ни се стори, но решихме да се пробваме. Проведохме скайп интервю с работодателя от Америка, което мина доста добре. Накрая на разговора се сетих да го питам за въпросния депозит, от което от негово страна последва реакция на учудване...човека въобще не знаеше за какво говоря и ми обясни, че ако има някакви такси то ще бъдат единствено към агенцията от която ни праща, той не иска никакви депозити. Звъннах на следващия ден на жената от агенцията с която разговарях и й казах за създалата се ситуация, от което тя се направи на ударена, ЧЕ ТОЧНО ТОЗИ РАБОТОДАТЕЛ ПОКРИВАЛ ВСИЧКИ РАЗХОДИ И НЕ БИЛО НЕОБХОДИМО ДА ПЛАЩАМЕ НИЩО...от там ми стана ясно, че въпросната агенция WATA се пробва от който може да си измъкне едни допълнителни 800$. Реших да изчакам отговор дали сме одобрени и да видим какво ще следва от тук нататак...Последва това,че агенцията явно се стресна от това, че са се издънили и никой не ни звънна цели 2 седмици, като уговорката беше да знаем резултата до 2-3 дни. След като им звъннах и се оплаках в социалната мрежа от тяхната несериозност, чак тогава една изнервена женица ми се обади по телефона, да ми обяснява, колко сложно било да се реши дали да ни одобрят тъй като приятеля ми бил момче...laugh Много абсурдно ми се стори всичко как се развива, да не говорим, че за работата която кандидатстваме трябва да почне от 01.04., което изисква най-късно на 30.03 да сме там, а в края на февруари месец още не се знае дали е сигурно, да не говорим кога ще излезе работно разрешително, кога ще отидем на интервю за виза, кога ще ни дадат виза, кога ще си купим самолетни билети...След целия този цирк и казах на нервната женичка, че се отказвам. Само ме е яд че ми загубиха супер много от времето...Пиша това всичко, за да не се излъже някой друг надяващ се на работа в Америка човек като мен и приятеля ми...
Публикувано на 18-01-2017 18:09 | RE: H2B виза
vale
Потребител

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 73 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти