Форум >
Публикувано на 09-03-2010 12:02 | Летни бригади в САЩ?
Пускам тази тема с цел да подканя, тези (дотук 6 души) от форума, които са ходили на летни бригади в САЩ да споделят кога и къде са ходили и най-вече как са изкарали лятото там. 

Публикувано на 04-04-2010 12:13 | RE: Летни бригади в САЩ?
Еми щом имам покана, смятам да споделя набързо как прекарах миналото лято 
Дестинацията която избрах беше на абсолютно случаен принцип. Като бях на интервю за работа в София, шефа(или по скоро представителя на шефа) ми извади един лист с няколко града. Бях се натъкмил да работя като спасител. Работа от сорта на чистач, или мияч на чинии нямаше как да ме впечатли, дори и за 15 долара на час.. Та компанията в която щях да работя беше Pool Management Group. Имат басейни из почти цяла Америка.. или нещо от сорта. Както и да е, в листа подаден ми от шефа фигурираха градове като Индиана, Синсинати и Райли, като в крайна сметка избрах Синсинати, щата Охайо. Като цяло какво мога да кажа за града - типичен американски град. Не е като да няма какво да се прави. Нощни заведения, барове и дискотеки с лопата да ги ринеш. Малко слаба работа беше това, че дискотеките затварят в два часа, но в крайна сметка свикваш. Това да ти е проблема. Заплатата ми беше 7.30$ на час, като над 40-тия час в седмицата се плащасе овъртайм - 11$. Средно правих около 60-65 часа на седмица, или поне нещо подобно. Имало е времена когато съм правил и по 90 часа, както и по 30, но всичко е много абстрактно и е според зависи от дъждовните дни, глобалното затопляне и кога супервайзърката е в цикъл(шегувам се за последните две разбира се).
Искарах донякъде късмет, защото се паднах не на някакво малко квартално басейнче с десет посетители едни и същи цяло лято, а работих на нещо като аквапарк със всичките му там мизерии и пързалки. Бая народ се струпваше и беше интересно да наблюдаваш как се плацикат хората, децата си играят или как мацките сноват напред - назад..
Заминах сам от България, така се стекоха обстоятелствата. Там живях обаче с други българи, което беше най-забавната част. Алкохола се лееше на парцали и може би там за едно лято изпих повече бира, от колкото тук за няколко години. Пазаруването си беше 6 точки. В магазина си цар.. каквото си харесаш - твое е. Техника като лаптоп или цифров фотоапарат е грехота да не си вземеш докато си в щатите.. Та така.. имаше и весели моменти, имаше и скука, имаше от всичко по-малко. Както и да е.. с пари не се върнах.. още имам да връщам борчове, но поне ми остана за цял живот. Не бих заменил това лято за нищо на света. А и в интерес на истината не отидох с цел пари, а с цел усъвършенстване на език и виждане на свят. Даже преди да замина писах в този форум по това - идеята за посещения на САЩ с цел език. Това беше основната цел. И донякъде се оправда. Казвам донякъде, защото контактите ми бяха главно с българи.
Ако нещо ви интересува относно престоя ми в щатите ще се радвам да ви отговоря.
Тази година ще заминавам за Аляска между другото.
Със здраве!

Дестинацията която избрах беше на абсолютно случаен принцип. Като бях на интервю за работа в София, шефа(или по скоро представителя на шефа) ми извади един лист с няколко града. Бях се натъкмил да работя като спасител. Работа от сорта на чистач, или мияч на чинии нямаше как да ме впечатли, дори и за 15 долара на час.. Та компанията в която щях да работя беше Pool Management Group. Имат басейни из почти цяла Америка.. или нещо от сорта. Както и да е, в листа подаден ми от шефа фигурираха градове като Индиана, Синсинати и Райли, като в крайна сметка избрах Синсинати, щата Охайо. Като цяло какво мога да кажа за града - типичен американски град. Не е като да няма какво да се прави. Нощни заведения, барове и дискотеки с лопата да ги ринеш. Малко слаба работа беше това, че дискотеките затварят в два часа, но в крайна сметка свикваш. Това да ти е проблема. Заплатата ми беше 7.30$ на час, като над 40-тия час в седмицата се плащасе овъртайм - 11$. Средно правих около 60-65 часа на седмица, или поне нещо подобно. Имало е времена когато съм правил и по 90 часа, както и по 30, но всичко е много абстрактно и е според зависи от дъждовните дни, глобалното затопляне и кога супервайзърката е в цикъл(шегувам се за последните две разбира се).
Искарах донякъде късмет, защото се паднах не на някакво малко квартално басейнче с десет посетители едни и същи цяло лято, а работих на нещо като аквапарк със всичките му там мизерии и пързалки. Бая народ се струпваше и беше интересно да наблюдаваш как се плацикат хората, децата си играят или как мацките сноват напред - назад..
Заминах сам от България, така се стекоха обстоятелствата. Там живях обаче с други българи, което беше най-забавната част. Алкохола се лееше на парцали и може би там за едно лято изпих повече бира, от колкото тук за няколко години. Пазаруването си беше 6 точки. В магазина си цар.. каквото си харесаш - твое е. Техника като лаптоп или цифров фотоапарат е грехота да не си вземеш докато си в щатите.. Та така.. имаше и весели моменти, имаше и скука, имаше от всичко по-малко. Както и да е.. с пари не се върнах.. още имам да връщам борчове, но поне ми остана за цял живот. Не бих заменил това лято за нищо на света. А и в интерес на истината не отидох с цел пари, а с цел усъвършенстване на език и виждане на свят. Даже преди да замина писах в този форум по това - идеята за посещения на САЩ с цел език. Това беше основната цел. И донякъде се оправда. Казвам донякъде, защото контактите ми бяха главно с българи.
Ако нещо ви интересува относно престоя ми в щатите ще се радвам да ви отговоря.
Тази година ще заминавам за Аляска между другото.
Със здраве!
Публикувано на 04-04-2010 12:33 | RE: Летни бригади в САЩ?

Публикувано на 19-04-2010 13:33 | RE: Летни бригади в САЩ?
Ако някой има въпроси, нека не се притеснява да пита.
Нали затова е форума все пак..
Живи и здрави!
Нали затова е форума все пак..
Живи и здрави!
Публикувано на 05-05-2010 19:42 | RE: Летни бригади в САЩ?
Здравейте! Нека се включа и аз в темата... С моя приятел сме решили следващата година да заминем някъде из щатите на бригада, естествено (предполагам) до последно няма да знаем къде ще сме. Той е бил в Аляска, Анкъридж 2008, като цяло е доволен, нищо, че се е прибрал с около 2000 лв. - чисти. Не е имал късмет за 2-ра работа, успял е да се уреди с такава през последния месец от престоя, но за разлика от него приятелите му са се прибрали с доста повече(един от, които ходи 3-та год. и последнада "забрави" се върне). Говорихме си по темата за бригада 2011, но сякаш му се иска да отидем на друго местенце, въпреки че Аляска си остава резервен вариант. Бяхме се насочили към Мъртъл Бийч, но чухме не малко лоши работи за там и се отказахме. Скоро нашите най-близки приятели заминават за Оушън сити, Мериленд и ще видим какво ще кажат за там, но като гледам и чувам квартирките са скъпички, а и самия стандарт на живот... Друг наш приятел заминава също този месец за Вирджиния бийч като спасител, ще чакаме отзиви и от там... Та... общо взето проучваме нещата от сега, до колкото е възможно. За мен Аляска не е никак лош вариант (нищо, че за момента го имаме като краен), само дето паричките за заминаването се увеличават с около 1000 лв, но пък за сметка на това плащането там компенсира... Чувам от служители на юзит калърс, че желаещите за там са намалели, както и заплащането... Не знам дали за единици случаи или мнозинството. Ако някой има някакво мнение, комепетентност, интерес по моя случа - ПИШЕТЕ! 

Публикувано на 05-05-2010 21:05 | RE: Летни бригади в САЩ?
Здравейте,включвам се и аз.Бях на бригада в САЩ лятото на 2007 година,но и до сега ми се струва все едно беше вчера
Бях в щата Монтана в Yellowstone national park,едно от най-красивите места на света(лично мое мнение).Моята работа се състоеше в следното-работих при едно семейство,което държаха 5 огромни къщи за туристи,посрещах туристите,настанявах ги и след като си тръгнеха чистех къщата,в началото ми беше трудно и много изморително,защото бях на 24 часа разположение случвало се е посред нощ да пристигат туристи но после като свикнах всичко правех с лекота.
Какво да ви кажа страшно бях доволна от хората,работата,парите,забавлението абе всичко.Чист въздух,природа,страхотни американци.Държаха се невероятно с мен макар да не знаеха,че има държава на име България.Но аз ги въведох малко в нещата като им сготвих една мусака и после 2 месеца само за нея говореха
Макар че тази година заминавам на бригада в Англия,съм си обещала че някой ден отново ще се върна в Щатите било то за екскурзия,бригада или за постоянно живеене.Влюбена съм в тази страна и от сърце пожелавам на всеки да има възможността да я посети поне веднъж в живота си! Успех на всички. 

Редактирано от edinstvena на 05-05-2010 21:12
Публикувано на 05-05-2010 22:26 | RE: Летни бригади в САЩ?
за да отидеш на бригада в САЩ нужноли е да си студент
Публикувано на 05-05-2010 22:57 | RE: Летни бригади в САЩ?
caramel писа:
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=179
Публикувано на 14-06-2010 17:27 | RE: Летни бригади в САЩ?
Здравейте! И аз бях на студентска бригада в САЩ, по-точно Оушън сити, Мериленд, през лятото на 2007 година. Не станах кой знае колко богата, но все пак се върнах с достатъчно пари за един голф
, купих си доста дрешки,обувки и камера (като всички
). Разгледах Вашингтон и Ню Йорк - трябва да се видят. Запознах се много хора. Добих по мое мнение една реалистична представа за живота в САЩ и за дебелите американци. Сбъднах една мечта с цената на мноооооооооооооооооооооооооооооооого труд и маааалко сън и не съжалявам. Мисля, че всеки трябва да се възползва да придобие такав опит.

Публикувано на 05-08-2010 12:52 | RE: Летни бригади в САЩ?
Здравейте, до сега не съм ходила на бригада в САЩ и искам да знам - ще трябва ли да си издам нов паспорт и лична карта с биологични данни, за да замина ? Изискват ли се ?
Информация
Актуални позиции за работа
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители