Форум >
Публикувано на 27-01-2012 13:18 | Издаване на виза?
трудно ли е издаването на виза за студенти, които отиват за лятото -работа там? Може ли на бг да се води интервюто и има ли значение дали на бг или на агл. говориш по време на интервюто?
Публикувано на 27-01-2012 15:01 | RE: Издаване на виза?
joro134 писа:
трудно ли е издаването на виза за студенти, които отиват за лятото -работа там? Може ли на бг да се води интервюто и има ли значение дали на бг или на агл. говориш по време на интервюто?
Не е трудно изобщо,за 2-3 минути и минаваш,питат те общи работи,(от къде си,какво учиш,къде ще ходиш,какво ще работиш и тн.),Не може естествено да се говори на български,все пак си на интервю за американска виза,трябва да говориш на английски и да го знаеш

Публикувано на 27-01-2012 15:03 | RE: Издаване на виза?
Къде мога да намеря въпросите и сигурно ли е ,че за тях ше питат?И нещо специфично има ли ?
Публикувано на 27-01-2012 15:06 | RE: Издаване на виза?
Ето тук една полезна статия по този въпрос.
http://economist.unwe.acad.bg/index.php?nid=&hid=99
Общо взето се води, че интервюто е формалност, но ако се изложиш...
http://economist.unwe.acad.bg/index.php?nid=&hid=99
Общо взето се води, че интервюто е формалност, но ако се изложиш...

Публикувано на 27-01-2012 15:34 | RE: Издаване на виза?
благодарско 

Публикувано на 27-01-2012 17:56 | RE: Издаване на виза?
" Искате ли да останете да работите в САЩ? " - и правилният отговор на този въпрос е твърдо НЬЕ!!
Публикувано на 28-01-2012 11:12 | RE: Издаване на виза?
MDD писа:
" Искате ли да останете да работите в САЩ? " - и правилният отговор на този въпрос е твърдо НЬЕ!!
Да много вярно,да не вземе някой да каже че отива там да остава да живее или заради парите,Питат ли ви-отговаряте че сте там заради обмена на култура,да разгледате сащ и да научите английски

Публикувано на 06-03-2012 18:03 | RE: Издаване на виза?
Здравейте, и на мен в най скоро време ми предстои интервю за виза J1 и много се притеснявам, защото нивото ми на английски не е никак цветущо... пък и съм магистър първи курс и незнам дали няма да се заядът за това и да ме сметнат за потенциален емигрант
.. Моля някой да сподели мнение, как протичат тази година интервютата и какво е отношението на консулите към магистрите по различно ли е ?!

Публикувано на 06-03-2012 20:10 | RE: Издаване на виза?
Аз ходих през февруари месец на интервю и нямахме проблеми с "изпитващите".Бяха доста мили и добре настроени.Може би от 30 души на 2-3 да не са дали визи и то на студенти, които нито нямат работни оферти,нито къде да се настанят.Въпросите,които задават са от DS160..Къде учиш?Какво учиш?Кой курс си?Какво ще работиш и в кой щат?
Публикувано на 06-03-2012 20:23 | RE: Издаване на виза?
Благодаря за инфото
Моята работна оферта ми я пратиха,но дано да не решат точно с мен да се заяждат! А ти къде ще работиш?

Информация
Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители