Форум >
Публикувано на 16-11-2012 13:30 | Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Време е да има и една такава тема, която да съдържа ключовите моменти за заминаването на Work and Travel програма в USA.
Като цяло идеята на бригадите в САЩ е културен обмен. Програмата дава възможност на студентите да прекарат 4 месеца работейки и 1 месец обикаляйки страната. Издава се работно разрешително за 4 месеца в периода 1май – 30 септември и е желателно да се приберете за началото на учебната година.
Работата, която се предлага е в сферата на туризма – работа в хотели, ресторанти, национални и увеселителни паркове, магазини и др.
Има възможност и за работа като спасители на басейни.
Изисквания за Work and Travel:
- студент редовно обучение
- възраст между 18 и 28 години
- минимални познания по английски език.
Как се кандидатства за Work&Travel?
Първото нещо, което трябва да направите е избор на агенция, която предлага услугата Work & Travel. (ето пълен списък с акредитираните агенции в тази тема - http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=2565 )
Предполага се, че ще се съобразите с местонахождението си.
Следва кандидатстването.
Избор на агенция (още инфо тук)
Всяка агенция има своите изисквания, но обобщено е необходимо да предоставите:
- уверение от университета, че сте редовно обучение
- студентска книжка със заверен семестър
- снимка
- паспорт и/или лична карта
- ако имате сертификат за владеене на английски език
- някои агенции изискват депозит по програмата, който варира ( 100-300$)
След като вече сте направили първата стъпка и сте сключили договор с агенция остава да прецените дали сами ще си търсите работа или ще се доверите на избраната фирма.
Опциите ви за намиране на работа сам се свеждат главно до познаването на хора, които вече са били в САЩ и могат да ви помогнат с намирането на работа като се свържат с познати на тях работодатели. Прекалено рисковано е да използвате Интернет като източник на работни оферти и да се надявате да попаднете на читав работодател.
Ако отивате за първи път и нямате приятели, които да ви осигурят работа е по-добре да оставите това на избраната агенция.
Всички фирми, занимаващи се с това, имат американски партньорски организации, чиято задача е да проверяват доколко са надеждни работодателите, при които отиват студентите.
Като цяло агенциите организират срещи с американски работодатели или на място в София и Варна или в офисите си по скайп. И двата вариант са удачни и на момента сключвате договор и си осигурявате работа за лятото.
Работно разрешително DS-2019
Следващата стъпка е да предоставите паспорта си, ако не сте го направили, и да подадете документи за издаване на работно разрешително - DS2019. Издаването му отнема около 1 месец и това е най-важният документ, без който не може да заминете за бригада.
Имайки вече разрешителното може заедно с агенцията да подготвите документите за кандидатстването за виза.
Самото интервю минава бързо – повече време е чакането и ви задават въпроси къде отивате и какво ще работите. На база предварително подадените документи консулите вече са взели решение дали да ви издадат виза или не.
Интервюто е само, за да се запознаят с вас.
Когато вече имате сложена визата в паспорта си остава да си вземете самолетен билет, да стегнете куфарите и да кажете чао на близки и приятели и да изживеете едно незабравимо лято в САЩ.
Колко пари ще излезе заминаването?
Грубо би трябвало да излезе между 3500 - 4000 лева. В това число влизат такси, самолетен билет и джобни пари (~ 500$)
Колко пари може да се изкарат на бригада в САЩ?
Имам приятели, които се прибраха със скромните 3000$
Други са се хвалели с 10 000 - 15 000$ (спестени), а има легенди и за суми до 30 000 $, което лично на мен ми се вижда прекалено, но явно Америка наистина е страната на неограничените възможности.
Това е обобщено.
Във форума може да се намери информация за дестинации в САЩ. Коментари на заминаващи и върнали се от Work And Travel.
От вас зависи дали информацията във форума ще бъде по-голяма и полезна.
Като цяло идеята на бригадите в САЩ е културен обмен. Програмата дава възможност на студентите да прекарат 4 месеца работейки и 1 месец обикаляйки страната. Издава се работно разрешително за 4 месеца в периода 1май – 30 септември и е желателно да се приберете за началото на учебната година.
Работата, която се предлага е в сферата на туризма – работа в хотели, ресторанти, национални и увеселителни паркове, магазини и др.
Има възможност и за работа като спасители на басейни.
Изисквания за Work and Travel:
- студент редовно обучение
- възраст между 18 и 28 години
- минимални познания по английски език.
Как се кандидатства за Work&Travel?
Първото нещо, което трябва да направите е избор на агенция, която предлага услугата Work & Travel. (ето пълен списък с акредитираните агенции в тази тема - http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=2565 )
Предполага се, че ще се съобразите с местонахождението си.
Следва кандидатстването.
Избор на агенция (още инфо тук)
Всяка агенция има своите изисквания, но обобщено е необходимо да предоставите:
- уверение от университета, че сте редовно обучение
- студентска книжка със заверен семестър
- снимка
- паспорт и/или лична карта
- ако имате сертификат за владеене на английски език
- някои агенции изискват депозит по програмата, който варира ( 100-300$)
След като вече сте направили първата стъпка и сте сключили договор с агенция остава да прецените дали сами ще си търсите работа или ще се доверите на избраната фирма.
Опциите ви за намиране на работа сам се свеждат главно до познаването на хора, които вече са били в САЩ и могат да ви помогнат с намирането на работа като се свържат с познати на тях работодатели. Прекалено рисковано е да използвате Интернет като източник на работни оферти и да се надявате да попаднете на читав работодател.
Ако отивате за първи път и нямате приятели, които да ви осигурят работа е по-добре да оставите това на избраната агенция.
Всички фирми, занимаващи се с това, имат американски партньорски организации, чиято задача е да проверяват доколко са надеждни работодателите, при които отиват студентите.
Като цяло агенциите организират срещи с американски работодатели или на място в София и Варна или в офисите си по скайп. И двата вариант са удачни и на момента сключвате договор и си осигурявате работа за лятото.
Работно разрешително DS-2019
Следващата стъпка е да предоставите паспорта си, ако не сте го направили, и да подадете документи за издаване на работно разрешително - DS2019. Издаването му отнема около 1 месец и това е най-важният документ, без който не може да заминете за бригада.
Имайки вече разрешителното може заедно с агенцията да подготвите документите за кандидатстването за виза.
Самото интервю минава бързо – повече време е чакането и ви задават въпроси къде отивате и какво ще работите. На база предварително подадените документи консулите вече са взели решение дали да ви издадат виза или не.
Интервюто е само, за да се запознаят с вас.
Когато вече имате сложена визата в паспорта си остава да си вземете самолетен билет, да стегнете куфарите и да кажете чао на близки и приятели и да изживеете едно незабравимо лято в САЩ.
Колко пари ще излезе заминаването?
Грубо би трябвало да излезе между 3500 - 4000 лева. В това число влизат такси, самолетен билет и джобни пари (~ 500$)
Колко пари може да се изкарат на бригада в САЩ?
Имам приятели, които се прибраха със скромните 3000$
Други са се хвалели с 10 000 - 15 000$ (спестени), а има легенди и за суми до 30 000 $, което лично на мен ми се вижда прекалено, но явно Америка наистина е страната на неограничените възможности.
Това е обобщено.
Във форума може да се намери информация за дестинации в САЩ. Коментари на заминаващи и върнали се от Work And Travel.
От вас зависи дали информацията във форума ще бъде по-голяма и полезна.
Редактирано от Ivo на 10-10-2013 14:44
Публикувано на 16-11-2012 13:49 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Малко примерни агенции за Work And Travel
1. Usit Colours
2. Cool Travel
3. Orange
4. Integral
5. SW Bulgaria
6. TOBEONE Travel - агенция, която харесва brigadiri.com
7. NGB Consult
8. SkyTravel
9. Viking
10. Traveller
1. Usit Colours
2. Cool Travel
3. Orange
4. Integral
5. SW Bulgaria
6. TOBEONE Travel - агенция, която харесва brigadiri.com
7. NGB Consult
8. SkyTravel
9. Viking
10. Traveller
Редактирано от Ivo на 28-01-2015 22:59
Публикувано на 15-02-2013 11:22 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Добре ами ако си студент със облекчена форма на обучение,тогава какво става има ли право този студент да замине по някакъв начин на бригада зада спечели част от тези суми които сте написали, защото дори и 10 000 долара е една доста добра сума за нашата скромна държава.
Публикувано на 15-02-2013 23:29 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Единствено студенти редовно обучени могат да заминат по тази програма
Публикувано на 16-02-2013 13:07 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
estrellita писа:
Мерси за информацията много ми помогна в един спор който водех , бях почти сигурна че неможе да се възползва от отиване на бригада при тези условия които учи.
Публикувано на 31-05-2013 22:02 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Супер, а има ли програми без ограничение в годините?
Публикувано на 29-08-2013 13:44 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Здравейте,
Никога не съм заминавала на бригада в САЩ и искам да попитам дали задължително трябва да мина през агенция или мога сама да си намеря работа ? Освен това, знаете ли кога горе-долу излизат офертите за работа за 2014-та година ?
Благодаря предварително.
Никога не съм заминавала на бригада в САЩ и искам да попитам дали задължително трябва да мина през агенция или мога сама да си намеря работа ? Освен това, знаете ли кога горе-долу излизат офертите за работа за 2014-та година ?
Благодаря предварително.
Публикувано на 30-09-2013 18:48 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Привет, с разочарование установявам, че все по-малко хора вземат участие във форума, макар, че доста хора се интересуват. Та относно въпросите ти, мога да кажа, че трябва да знаеш английски на средно ниво(поне PRE-INTERMEDIATE)след това задължително с фирма, където вече можеш да кандидатстваш и със собствена оферта, но трябва чрез фирма(такива са договорите на работодателите от САЩ). Трябва да си между 18-27 години, обучение във ВУЗ, задължително редовно обучение, А относно офертите, би трябвало да излезнат тази седмица или до края на другата, мися че ще има актуални оферти, Поздрави
Публикувано на 30-09-2013 23:25 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Върнах се преди 10-тина дни от бригада бях с Викинг значи възрастта е от 18-28 години ,моя човек с ,който бях е на 27 години аз съм на 25 и нямахме проблеми с визите въпреки ,че доста ни разпитваха .Значи бригадите не са точно това ,което повечето хора си представят 10 бона мн мн трудно ще изкарате камо ли да спестите в агенцийте ви свалят звезди ,но са много далеч в повечето случаи от истината 2-ра работа не се намира така лесно а,за работа като сервер е много трудно да се уредиш.Но каквото и да правите вървете на север на юг не ви и трябва да стъпвате там климата е ужасен няма бели хора почети и страната е много по-слабо развита .Ние бяхме в Мъртъл бийч една от топ дестинацийте в щатите ,но това място е ужасно специално ако искаш да правиш пари ,там пари няма по простата причина,че няма работа .Относно агенцийте всичките са кръвопийци целта им е дави вземат паричките ,лично мое мнение е ,че Орандж ,Викинг и Интеграл са единствените по свестни като и към тях имам огромни предубеждения .Но има някой,които измислят допълнителни таксички наистина.Успех и вървете на север.
Публикувано на 01-10-2013 20:49 | RE: Как се заминава на студентска бригада в САЩ?
Благодаря много за полезната информация )) Аз си мислих за Usit Colours, защото имам познати, които са доволни от нея. Какво мислите за тази агенция ?
Информация
Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Минимално заплащане в Англия 2020
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители