Форум >
>
Искам да замина на бригада в САЩ >
Тема: Интервю в посолството

страница 4 от 7

< 1 2 3 4 5 6 7 >
Публикувано на 10-05-2013 23:01 | RE: Интервю в посолството
memfis_89
Потребител

Elektra писа:
sandritta писа:
Хей, как сте, някои, който е минал интервюто ще сподели ли какви въпроси са задавали?

Хора помагайте, задаржаха ми документите за детайлно разглеждане или нещо такова, направо ме разбиха, заяде се глупака който ме интервюираше че съм бил искарал много пари и не съм бил обикалял , а именно това била целта на програмата..... процедурата за преразглеждане тра 30 дни, а билета ми беше за 16-ти май... нямам думи тая година явно са се надървили яко , две момичета магистри пред мен скасаха, поисках разумно обяснение защо ми се прави забележка на това че съм искарал тези пари , а отговора срещу мен беше "NEXT"
направо съм потресен от глупавото обяснение , ест че всеки ходи да искара пари и си решава после дали да обикаля някаде или да си се прибере , аз първите две годни съм обикалял миналата реших да спестя пари и така и направих. а в крайна сметка 90 % от студентите заминаваме за да спестиме някой лев нали така? Успех на всички който им предстой .

ПС гледайте да не минавате при възрастната жена ( бе6е на гише 5) МНООООГОО ПИТА, ТАЯ БАБА...

Публикувано на 11-05-2013 00:41 | RE: Интервю в посолството
sandritta
Потребител

memfis_89 писа:
Elektra писа:
sandritta писа:
Хей, как сте, някои, който е минал интервюто ще сподели ли какви въпроси са задавали?

Хора помагайте, задаржаха ми документите за детайлно разглеждане или нещо такова, направо ме разбиха, заяде се глупака който ме интервюираше че съм бил искарал много пари и не съм бил обикалял , а именно това била целта на програмата..... процедурата за преразглеждане тра 30 дни, а билета ми беше за 16-ти май... нямам думи тая година явно са се надървили яко , две момичета магистри пред мен скасаха, поисках разумно обяснение защо ми се прави забележка на това че съм искарал тези пари , а отговора срещу мен беше "NEXT"
направо съм потресен от глупавото обяснение , ест че всеки ходи да искара пари и си решава после дали да обикаля някаде или да си се прибере , аз първите две годни съм обикалял миналата реших да спестя пари и така и направих. а в крайна сметка 90 % от студентите заминаваме за да спестиме някой лев нали така? Успех на всички който им предстой .

ПС гледайте да не минавате при възрастната жена ( бе6е на гише 5) МНООООГОО ПИТА, ТАЯ БАБА...

леле ужас, важното е че все пак не са ти върнали паспорта. И какво те откаде точно знаят колко сме обикаляли нали всичко можеш да си кажеш. Ужас, аз съм магистратура и съм ходила 4 пъти и с тия новите консули съм луднала. Аз разбрах, че мъжа не питал много, и че пускал повече момичета и обратното жените не късали момчета. То май е до симпатии вече. А другите за какво точно ги скъсаха? Или ако не са на кеф всичко могат да измислят. Не знам вече, какво е най- добре да се казва или всичко е до късмет.Едно момиче са я питали точно какви предмети учи, и какво представляват около 20 мин разпит. Ние да не сме в полицията...cool
Редактирано от sandritta на 11-05-2013 00:42
Публикувано на 11-05-2013 05:55 | RE: Интервю в посолството
Simply_
Потребител

Колега аз имам сащя проблем , ADMINISTRATIVE PROCESSING , сега кандидадствам за парви пат и маи ще трябва да почакаме , вапроса ми е след като ми задaрjаха документите означава ли че всичко е наред ???
Публикувано на 11-05-2013 10:58 | RE: Интервю в посолството
Jahya
Потребител

Здравейте, регистрирах се специално, за да споделя моя опит. Бабата на 5-то гише е най-близо до опашката и говори силно, така че всички слушат интервютата, които прави. Всички слушат и отговорите на кандидатстващите, което е доста стресиращо за тях, така си мислех. Молех се да не съм при нея. Само докато чаках на опашката, скъса 3-ма и на 2-ма им даде processing-a. Умирах от страх, паднах се при нея. Мислех си, че нямам шанс. Държах се позивитивно, усмихвах се много, отговарях й многословно на въпросите и ми каза с огромна усмивка "Приятно прекарване, ще си получиш визата до 3 работни дни". Беше ми първото интервю и допреди това бях изчела всичко по въпроса в интернет. Много ми е странно как хората се питат "какви въпроси задават", сега след като го минах. Звучи сякаш те питат нещо и те чакат да си отговаряш колкото искаш, а то всъщност диалог. Може да те пита каквото си иска. Мъжа наистина пуска лесно. Бабата на 5-то гише мисля, че просто иска свободен английски. Който не е добре с английския, вместо да зубри отговори (не препоръчвам изобщо) просто да хване някой приятел, който говори добре, ако ще да намери партньор за разговор по скайп от чужда държава, и да говори! Не се плашете от нея, тя е много усмихната жена, дори се пошегува на няколко пъти. И тъй като сигурно всяка минута ви е важна, ако не сте се явили още, ето какво ме пита мен, сигурно ви е интересно все пак .. за първи път ли съм на програмата (WAT), кой плаща за нея, какво работи човека, който го плаща... Да разкажа какво точно уча (някои хора ги пита кои са им любимите дисциплини в университета), да разкажа за работата ми в САЩ. Имам ли хаузинг... нищо сложно, пак казвам - дори да не знаете много думи, научете са използвате текущия ви речник свободно и с усмивка и вярвам, че това е ключа. Все още се вълнувам доста от случулото се, за това ще се радвам, ако още някой сподели преживяването си, най-вече с бабата на 5-то wink Успех!
Публикувано на 11-05-2013 11:10 | RE: Интервю в посолството
jjpimpin
Потребител

Аз искам да попитам хората с ADMINISTRATIVE PROCESSING някой от тях да си е получил визата или да са му отказали? И колко време отнема този процес, че много бърка работите .... ;/
Публикувано на 11-05-2013 13:03 | RE: Интервю в посолството
sandritta
Потребител

Jahya писа:
Здравейте, регистрирах се специално, за да споделя моя опит. Бабата на 5-то гише е най-близо до опашката и говори силно, така че всички слушат интервютата, които прави. Всички слушат и отговорите на кандидатстващите, което е доста стресиращо за тях, така си мислех. Молех се да не съм при нея. Само докато чаках на опашката, скъса 3-ма и на 2-ма им даде processing-a. Умирах от страх, паднах се при нея. Мислех си, че нямам шанс. Държах се позивитивно, усмихвах се много, отговарях й многословно на въпросите и ми каза с огромна усмивка "Приятно прекарване, ще си получиш визата до 3 работни дни". Беше ми първото интервю и допреди това бях изчела всичко по въпроса в интернет. Много ми е странно как хората се питат "какви въпроси задават", сега след като го минах. Звучи сякаш те питат нещо и те чакат да си отговаряш колкото искаш, а то всъщност диалог. Може да те пита каквото си иска. Мъжа наистина пуска лесно. Бабата на 5-то гише мисля, че просто иска свободен английски. Който не е добре с английския, вместо да зубри отговори (не препоръчвам изобщо) просто да хване някой приятел, който говори добре, ако ще да намери партньор за разговор по скайп от чужда държава, и да говори! Не се плашете от нея, тя е много усмихната жена, дори се пошегува на няколко пъти. И тъй като сигурно всяка минута ви е важна, ако не сте се явили още, ето какво ме пита мен, сигурно ви е интересно все пак .. за първи път ли съм на програмата (WAT), кой плаща за нея, какво работи човека, който го плаща... Да разкажа какво точно уча (някои хора ги пита кои са им любимите дисциплини в университета), да разкажа за работата ми в САЩ. Имам ли хаузинг... нищо сложно, пак казвам - дори да не знаете много думи, научете са използвате текущия ви речник свободно и с усмивка и вярвам, че това е ключа. Все още се вълнувам доста от случулото се, за това ще се радвам, ако още някой сподели преживяването си, най-вече с бабата на 5-то wink Успех!

Благодаря за инфото наистина беше много полезно и честито за визата, аз се притеснявам най- вече защото съм магистратура и записах тоя семестър и нямам много оценки. Ти всъщност можеш ли да си избираш при кого да си точно или където те викнат?А знаеш ли поради какви причини скъсаха някои от хората?Аз предишните 4 години когато съм ходила на интервю консулите бяха много мили и почти никои не късаха. Сега чувам много лоши отзиви.
А доколкото до въпроса за задържането на документите това е добър знак, трябваше да се притесняваш ако ти ги бяха върнали всички. Дано имаме късмет успех на всички
Редактирано от sandritta на 11-05-2013 13:04
Публикувано на 11-05-2013 14:52 | RE: Интервю в посолството
Jahya
Потребител

Ами това едва ли се е променило - стоиш на една опашка, и което гише се освободи - извикват NEXT и отиваш. С Хората, които бяха около мен си говорихме през цялото време, всички бяхме много притеснени и започнахме да правим някакви уговорки - спред наблюденията на всеки при кой консул да е, едно момиче искаше да е при консула-момче на 4то гише, всички казахме, че не искаме да сме на 5-то. Уговорихме се на това момиче ако не му се падне момчето, когато е неин ред, да отиде някой друг, докато 4-то гише не се освободи, но когато дойде нейния ред тя така или иначе се падна на 4-то, така че не е имало размени, но никой нищо нямаше да ни каже, ако се бяхме разменили. Просто се есприятеляваш с хората около теб и ги помолваш
Едно момче го скъсаха, защото имал невписани изпити в книжката и нямал справка от университета. Другите 2-ма човека не знам защо ги скъсаха, не чух причината, но те като цяло доста бяха спекли и не говореха много добре английски или просто се притесняваха страшно много (говоря ти само за 5-то гише, бабата, само нея наблюдавах, останалите хора говореха по-тихо)
Публикувано на 11-05-2013 15:26 | RE: Интервю в посолството
sandritta
Потребител

ааа ясно може би наистина трябва да говориш много и да си позитивно настроен. Понеже предишните години те ти взимаха документите и те викаха по име и си беше късмет от кое гише ще те извикат. Не знам защо разправят, че било по- добре момичетата да са при мъжа и обратното laugh . А колко са консулите бабата, и мъжа ли само ?
Публикувано на 12-05-2013 01:09 | RE: Интервю в посолството
avi
Потребител

Миналият месец бяха четирима консули - две жени и двама мъже. Аз се паднах при единия мъж и ми зададе само два въпроса : какво ще работя и дали съм била извън България и ми даде виза. Видях само две момичета, на които им отказаха виза и то защото миналата година са били на бригада, но са ги уволнили и са работили 1-2 месеца нелегално. Интервюто не е страшно. Отказват виза ако си има някаква причина, няма как ако всичко е точно да ви откажат Успех на всички, на които им предстои интервю.
Публикувано на 12-05-2013 01:45 | RE: Интервю в посолството
sandritta
Потребител

Благодаря много за инфото да така е трябва да имат причина, за да откажат. Ами заключението е май, че мъжете най не питат и наи- бързо минава при тях. А и явно много следят какво сме правили в Щатите предишните години, които са ходили де. А тези, които са за първа година най- вече за английския се хващат или ако са последна година. Ами то при мен оценките са проблема и набора евентуално, дано имаме късмет ))

страница 4 от 7

< 1 2 3 4 5 6 7 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23870 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 30 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: Damakov
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Damakov stanislav91 Ivo Ternence AngelQnkov sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти