Форум >
Публикувано на 11-02-2011 22:31 | Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Тук пишете за плевене, строуинг, дефлауъринг, рязане на ластуните, разреждане на плантовете, изскубване на плантовете (деплантинг или както там се наричаше) трасинг на тейбъл- топовете... абе каквото се сетите по темата.
Публикувано на 11-02-2011 22:47 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Най-противното поне за мен е cutting (рязане на мустаци с ножици) Аъъъй там луд ставах най-противното нещо е това,плевенето горе доло се ядва там дали на час дали на peace все се искарва прилична пара но cutting-а пффф баси противното нещо,чувал сам че и деплантинг (вадене на плантите) е много противно и болезнено за ръцете (така са ми разказвали)а най-сладката работа беше онова с чупенето на сухия plant (разклоненията) забравих му името.Там се правеха добри парички а моя най-голям чек беше от седмицата в която правихме това упражнение
Публикувано на 11-02-2011 22:49 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Само веднъж съм правила "чупене" на сухите листа... Колко зелени заминаха покрай сухите не е истина. Много е важно да се научите да прикривате тея неща. Аз зелените листа ( че и цели корени понякога) ги бодвах обратно до планта да не се личат
Публикувано на 11-02-2011 23:16 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
абе едни от другите гадорийки беше дърпането на старите найлони ,след като са изрязани палнтовете.ако не са одрязани добре от трактора ,скапаният найлон се къса постоянно и остава в земята,а като си на "пийс" си е *бало майката
НЕ ВСИЧКО С ДВЕ БУЗИ Е ЛИЦЕ.....
Публикувано на 12-02-2011 00:12 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
sevgin писа:
ами някои от вас мъкнал ли е железа за правене на тунели , нас ни карха по 2-ма човека да хващаме по три железни дъги и да и пренасяме след една седмица мъкнене рамената ми бяха посинели
ами някои от вас мъкнал ли е железа за правене на тунели , нас ни карха по 2-ма човека да хващаме по три железни дъги и да и пренасяме след една седмица мъкнене рамената ми бяха посинели
елеееее,хахаха,не не няма такива роби като НАС, бригадирите
тия железа се казват ХУБСОВЕ,и едните са за малини(тънки и по-леки) другите са за ягоди (големи и тежки) ,мъкнал съм до безобразие,хубавото беше че е часовак има и друго -тези хубсове се слагат на други железа забити в земята-ПЕГСОВЕ ,те битрябвало да се забиват в земята с машина и трактор,но по лошо "течение" на обстоятелствата ги завивахме с един ключ ,беше прибиване. и занимание .....някой бачкал ли е с прословутият английски "хамър" нз,как ги измислят тия англичани- тръба с 2 дръжки тежаща към 15-20кг .с нея забиваме коловете на малините и тези на тунелите(на ягоди и малини) биеш докато се заплеснеш,нямаш сила да "си го извадиш" после
също др отвратителна работа е да опъваш найлона и да покриваш тунелите,самият найлон е тежък,мръсен,мокър и смърди ,а ако има вятър или вали дъжд-БЕЗЦЕННО
НЕ ВСИЧКО С ДВЕ БУЗИ Е ЛИЦЕ.....
Редактирано от LUDIQ на 12-02-2011 00:15
Публикувано на 08-11-2011 22:22 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Оооо ХУБСИ носил сам няколко пъти да.Ние ги носехме 2ма по 4ри хубси ,а веднъж носих от малките лексове дето върху тях се слагат хубсите по 4ри на рамо.От единия край на полето до другия отиване и връщане 35 минути е курса...Рамената болят особено първият път...После почвахме да подлагаме блузи и кой квото има приличахме на ръгбисти...
Публикувано на 30-11-2011 00:23 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
аз бих добавил две от най-досадните операции които съм правил:крауфининг или т.н деплантиране,както и ваденето на ниски хубси,когато разваляхме тунели.....супер отвратителни неща...направо те изкъртват))))))
Публикувано на 02-12-2011 14:21 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Работата си е работа,но лично на мен най не ми спореше на cutting-а(рязането на мустаци),заплащането беше на хубса и варираше като максимума беше 40р. Делифинга(чистене на сухи и негодни листа ) беше готин,плевенето също.
Публикувано на 02-12-2011 15:07 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Trimming, вадене на цветове при високи ягоди и най-най гадното търгане на корени, дето трябва да останат опрделен брой (groundtrimming)
Публикувано на 02-12-2011 15:12 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Прави ми впечатление, че едни и същи дейности при ягодите по различните ферми са с различни имена. Тоя триминг при нас беше трасинг, за корените беше декроуинг или нещо подобно звучащо, забравила съм, че беше преди 6 години като го правих.
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители