Форум >
Публикувано на 25-12-2011 21:04 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Не съм сигурен дали това е подходящата тема за въпроса ми, но все пак бих се радвал ако някой ми обясни каква работа би ме очаквала ако имам покана за януари месец от ферма за ягоди и малини.
Публикувано на 25-12-2011 21:28 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Възможно е абсолютно всичко изброено в тази тема за ягодите + бране 

Публикувано на 26-12-2011 14:58 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Мерси, май определено ще ми трябва късмет
... Вече почвам да си мисля, че трябваше да избера по-късна дата

Публикувано на 26-12-2011 15:53 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Ако отиваш януари 100% ще садиш ягоди по някое време
)

Публикувано на 26-12-2011 16:12 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
И аз съм сигурен в това, но си мисля, че ще има и тунели. Доколкото разбирам саденето е на норма, докато тунелите са на почасовка. Не знам кое е по добре, не съм правил нито едно от двете... ще е забавно
Публикувано на 30-10-2012 16:46 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Вентинг (Проветряване):
Това означава, да се вдигнат левия и десния край на найлона с който е покрит тунела ! В зависимост от време и външните фактори се прави Вентинг UP и Вентинг Down.
Когато вали се прави Вентинг Down а когато продължително има добро слънце и вятър се прави Вентинг UP. Тази работа се прави непосредствено преди или след бране в зависимост от времето навън.
Там където бях на крайните редове ги наричаха "Легро" - най крайния ред спрямо средата на тунела. Вътрешната страна на флекса или самото легро понякога биват доста тесни и брането става доста мъчно в тези редове.
Вентинг (UP & Down) при нас бе на часовка, до над минимума като заплащане. Недостатъка му бе това, че при вдигане или смъкване се събира вода от дъждовете и се получават едни торбички с вода помежду флексовете или хъбсове като други ги наричат. Правили сме вентинг от сутрин до вечер, в дъдж и в тиня, редове пълни с вода.
Задължително добри ръкавици, при условие че ползвате някой изрязан Флекс за Вентинг UP - някой вдигат найлона на ръце, но след 30 мин. той сам пада зад гърба им. За тази цел при Вентинг UP се използват тези флексове и ръкавиците служат за да не ви остържат и похабят кожата на ръцете ви.
В общи линий е това, работата не е трудна, но трябва да си бърз и да не се мотаеш. Вентинга в някой ферми е на час, както при мен, някой пък се плаща от флекс на флекс или нещо от сорта, някой пък им дават определени минути за изпъление на това само за 1 тунел в порядъка от 3-4 мин. на тунел !!
Това означава, да се вдигнат левия и десния край на найлона с който е покрит тунела ! В зависимост от време и външните фактори се прави Вентинг UP и Вентинг Down.
Когато вали се прави Вентинг Down а когато продължително има добро слънце и вятър се прави Вентинг UP. Тази работа се прави непосредствено преди или след бране в зависимост от времето навън.
Там където бях на крайните редове ги наричаха "Легро" - най крайния ред спрямо средата на тунела. Вътрешната страна на флекса или самото легро понякога биват доста тесни и брането става доста мъчно в тези редове.
Вентинг (UP & Down) при нас бе на часовка, до над минимума като заплащане. Недостатъка му бе това, че при вдигане или смъкване се събира вода от дъждовете и се получават едни торбички с вода помежду флексовете или хъбсове като други ги наричат. Правили сме вентинг от сутрин до вечер, в дъдж и в тиня, редове пълни с вода.
Задължително добри ръкавици, при условие че ползвате някой изрязан Флекс за Вентинг UP - някой вдигат найлона на ръце, но след 30 мин. той сам пада зад гърба им. За тази цел при Вентинг UP се използват тези флексове и ръкавиците служат за да не ви остържат и похабят кожата на ръцете ви.
В общи линий е това, работата не е трудна, но трябва да си бърз и да не се мотаеш. Вентинга в някой ферми е на час, както при мен, някой пък се плаща от флекс на флекс или нещо от сорта, някой пък им дават определени минути за изпъление на това само за 1 тунел в порядъка от 3-4 мин. на тунел !!
Редактирано от Mr-Tokamori на 30-10-2012 16:48
Публикувано на 21-11-2012 18:59 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Аз пък се занимавах с бебчетата ягоди - tipping - рязане на плантовете
не знам как да го обясня - те растат в оранжерии, високо са поставени торбите с ягоди и самите плантове разстяха на мустаците на майката ягода
После разбира се ги засаждахме , пак пресаждахме и т.н. Работата е много лека и приятна.

You must be the change you wish to see in the world!
Публикувано на 13-02-2013 18:24 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Здравейте бих искал да попитам какво точно се прави какво е заплащането ако искаш да работиш в ферма за ягоди,да изграждаш тунели благодаря предварително.
Публикувано на 13-02-2013 21:55 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
borislav1115 писа:
Здравейте бих искал да попитам какво точно се прави какво е заплащането ако искаш да работиш в ферма за ягоди,да изграждаш тунели благодаря предварително.
Влез в GOOGLE виж как изглеждат тунелите, момчетата ги изграждат с едни железа, опъват им после найлоните, имаш си началник (поне в нашата ферма) той ти казва кое как и какво се прави, заплащането си е на часовка.
Публикувано на 21-03-2013 17:57 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
borislav1115 писа:
човек за скининга питаш тва е работа на час не на пийс смятай 8 часа вече по 6.21 мисля че беше правенето на конструкцията пак е на часЗдравейте бих искал да попитам какво точно се прави какво е заплащането ако искаш да работиш в ферма за ягоди,да изграждаш тунели благодаря предварително.
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители