Форум >
Публикувано на 25-12-2011 21:04 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Не съм сигурен дали това е подходящата тема за въпроса ми, но все пак бих се радвал ако някой ми обясни каква работа би ме очаквала ако имам покана за януари месец от ферма за ягоди и малини.
Публикувано на 25-12-2011 21:28 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Възможно е абсолютно всичко изброено в тази тема за ягодите + бране
Публикувано на 26-12-2011 14:58 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Мерси, май определено ще ми трябва късмет... Вече почвам да си мисля, че трябваше да избера по-късна дата
Публикувано на 26-12-2011 15:53 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Ако отиваш януари 100% ще садиш ягоди по някое време )
Публикувано на 26-12-2011 16:12 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
И аз съм сигурен в това, но си мисля, че ще има и тунели. Доколкото разбирам саденето е на норма, докато тунелите са на почасовка. Не знам кое е по добре, не съм правил нито едно от двете... ще е забавно
Публикувано на 30-10-2012 16:46 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Вентинг (Проветряване):
Това означава, да се вдигнат левия и десния край на найлона с който е покрит тунела ! В зависимост от време и външните фактори се прави Вентинг UP и Вентинг Down.
Когато вали се прави Вентинг Down а когато продължително има добро слънце и вятър се прави Вентинг UP. Тази работа се прави непосредствено преди или след бране в зависимост от времето навън.
Там където бях на крайните редове ги наричаха "Легро" - най крайния ред спрямо средата на тунела. Вътрешната страна на флекса или самото легро понякога биват доста тесни и брането става доста мъчно в тези редове.
Вентинг (UP & Down) при нас бе на часовка, до над минимума като заплащане. Недостатъка му бе това, че при вдигане или смъкване се събира вода от дъждовете и се получават едни торбички с вода помежду флексовете или хъбсове като други ги наричат. Правили сме вентинг от сутрин до вечер, в дъдж и в тиня, редове пълни с вода.
Задължително добри ръкавици, при условие че ползвате някой изрязан Флекс за Вентинг UP - някой вдигат найлона на ръце, но след 30 мин. той сам пада зад гърба им. За тази цел при Вентинг UP се използват тези флексове и ръкавиците служат за да не ви остържат и похабят кожата на ръцете ви.
В общи линий е това, работата не е трудна, но трябва да си бърз и да не се мотаеш. Вентинга в някой ферми е на час, както при мен, някой пък се плаща от флекс на флекс или нещо от сорта, някой пък им дават определени минути за изпъление на това само за 1 тунел в порядъка от 3-4 мин. на тунел !!
Това означава, да се вдигнат левия и десния край на найлона с който е покрит тунела ! В зависимост от време и външните фактори се прави Вентинг UP и Вентинг Down.
Когато вали се прави Вентинг Down а когато продължително има добро слънце и вятър се прави Вентинг UP. Тази работа се прави непосредствено преди или след бране в зависимост от времето навън.
Там където бях на крайните редове ги наричаха "Легро" - най крайния ред спрямо средата на тунела. Вътрешната страна на флекса или самото легро понякога биват доста тесни и брането става доста мъчно в тези редове.
Вентинг (UP & Down) при нас бе на часовка, до над минимума като заплащане. Недостатъка му бе това, че при вдигане или смъкване се събира вода от дъждовете и се получават едни торбички с вода помежду флексовете или хъбсове като други ги наричат. Правили сме вентинг от сутрин до вечер, в дъдж и в тиня, редове пълни с вода.
Задължително добри ръкавици, при условие че ползвате някой изрязан Флекс за Вентинг UP - някой вдигат найлона на ръце, но след 30 мин. той сам пада зад гърба им. За тази цел при Вентинг UP се използват тези флексове и ръкавиците служат за да не ви остържат и похабят кожата на ръцете ви.
В общи линий е това, работата не е трудна, но трябва да си бърз и да не се мотаеш. Вентинга в някой ферми е на час, както при мен, някой пък се плаща от флекс на флекс или нещо от сорта, някой пък им дават определени минути за изпъление на това само за 1 тунел в порядъка от 3-4 мин. на тунел !!
Редактирано от Mr-Tokamori на 30-10-2012 16:48
Публикувано на 21-11-2012 18:59 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Аз пък се занимавах с бебчетата ягоди - tipping - рязане на плантовете не знам как да го обясня - те растат в оранжерии, високо са поставени торбите с ягоди и самите плантове разстяха на мустаците на майката ягода После разбира се ги засаждахме , пак пресаждахме и т.н. Работата е много лека и приятна.
You must be the change you wish to see in the world!
Публикувано на 13-02-2013 18:24 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
Здравейте бих искал да попитам какво точно се прави какво е заплащането ако искаш да работиш в ферма за ягоди,да изграждаш тунели благодаря предварително.
Публикувано на 13-02-2013 21:55 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
borislav1115 писа:
Здравейте бих искал да попитам какво точно се прави какво е заплащането ако искаш да работиш в ферма за ягоди,да изграждаш тунели благодаря предварително.
Влез в GOOGLE виж как изглеждат тунелите, момчетата ги изграждат с едни железа, опъват им после найлоните, имаш си началник (поне в нашата ферма) той ти казва кое как и какво се прави, заплащането си е на часовка.
Публикувано на 21-03-2013 17:57 | RE: Други дейности при ягодите (без засаждане и бране)
borislav1115 писа:
човек за скининга питаш тва е работа на час не на пийс смятай 8 часа вече по 6.21 мисля че беше правенето на конструкцията пак е на часЗдравейте бих искал да попитам какво точно се прави какво е заплащането ако искаш да работиш в ферма за ягоди,да изграждаш тунели благодаря предварително.
Информация
Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители