Форум >
Публикувано на 12-02-2011 12:17 | бране на домати
Става въпрос за оранжерии.По средата има широка пътека,а от двете страни са редовете.Всеки си има количка,слага касетки и в зависимост от сорта сяда или я бута.Любимия ми сорт *пиколо* е като грозд и се реже с ножица.Във всеки ред има тръби на парното по които се плъзга количката.Ако си седна се придвижваш като Флинстоун.Много е приятно.Трябва да си бърз в краката.Стигаш до края като си обрал едната страна и се връщаш на заден ход,берейки другата.Излизаш на пътеката да разтовариш и отново.Умората може да дойде от бързината,но пък така изкарваш повече пари.Заплащането е на час и пиис едновременно.Супер система.Като свърши пикинга т.е брането има мн други операции,но всички обичат прегледа заболести,защото се плъзгаш и докато гледаме за болести става чуден купон.Във всеки ред има по един човек и от приказки,бой с домати времето неусетно минава.Незнам как е по др ферми за домати,но така е в Wight salads ltd на Isle of wight.
Публикувано на 22-10-2013 22:20 | RE: бране на домати
Кога започва сезона на доматите,дайте малко повече инфо за тях,изкарват ли се добри пари на тях
Публикувано на 24-10-2013 09:19 | RE: бране на домати
Сезонът на домати започва най-рано началото на март,но относно парите аз не мога да бъда критерий,защото 6 години съм само в една ферма.В тази ферма от 3 години не взимат българи и румънци.Мога да кажа само,че брането на домати не е тежка работа.
Публикувано на 24-05-2017 20:57 | RE: бране на домати
Кажете някоя ферма за домати ,която набира директно работници без фирма посредник
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители