Форум >
>
Видовете селскостопански култури и работа по фермите >
Тема: Драйвър (шофьор)

страница 1 от 2

1 2 >
Публикувано на 14-04-2009 20:02 | Драйвър (шофьор)
family_hs
Потребител

Привет на всики бригадити. Тъй като за 1-ва година ще ходя и не съм много наясно с нещата не мога да помогна с отговори на върпосите ви... За сметка на това пък, мога да питам до безкрай.
И ето поредното ми въпросче:
Колко от вас са се уредили или познават хора които са се уредили да карат трактор/или друго ако има/?
Аз взех няколко урока по шофиране, предстоят ми и още няколко, но тъй като къснбо се сетих вече почти нама шанс да се включа в някой списък за придобиване на категория за управление на трактор. А пък и до колкото разбрах в Англия не изисквали да имаш спецялна степен/както в Бг./ макар да ми се струва съмнително. Това ми го каза човек от Винсант/еди какво си-тази голямата ферма/ .
Та някой по запознат с въпроса може да ме свтне...когато ми дойда работната карта ще пиша и до фермера ми за повече информация, но е добре да си имам някаква представа за това

Редактирано от Ivo на 10-01-2013 13:54
Публикувано на 14-04-2009 20:19 | RE: Драйвар
top_picker
Потребител

Само да те СВЕТНА както казваш ти -Така е не се изисква пълната категория за каране на трактор НО ти си там за първа година ...Дълбоко се съмнявам че някоий ще ти даде да караш каквото и да било в тази ферма(ти не каза коя).Ти още нямаш работна карта на която да пише DRIVER така ти съответно не си сигурен още какво ще работиш.Във всички ферми практикуват така-там трябва да си поне за втора година зада получиш някаква по сносна работа като шофьор например.Така че успех ти пожелавам дано да караш трактор там за първа година.А и още нещо трябва да знаеш добре английски език за начало.
Публикувано на 14-04-2009 20:51 | RE: Драйвар
sepuko
Потребител

-Така е не се изисква пълната категория за каране на трактор НО ти си там за първа година

Това според кого е?Щото според английските закони за движение по пътищата не е така..това че фермерите не държат много стриктно е друг въпрос,но ако сгазите лука,жална ви майка....както прецените...

Колко от вас са се уредили или познават хора които са се уредили да карат трактор/или друго ако има/

Аз карам трактор и мотокар понякога когато шофиорите ни са заети,но не съм драйвър позиция.
Ако нямаш категориите и си за първа година шансовете ти клонят към нула...

Публикувано на 14-04-2009 21:27 | RE: Драйвар
JIM
Потребител
mokooo89

moi poznat tazi godina otide za pryv pyt i si imashe sichki kategorii i za traktor i za kombaina i sega veche si bachka 3-ti mesec bez da se e dokazal no predpolagam e vypros na kysmet da uluchish takyv fermer ili e bil mn na zor e nqmal koi da kara traktorite mu ili prosto taka si naemat personal ama i men mn me symnqva bez kategoriq da se kara traktor osobeno tes traktori koito sa otzad sys seqlki i se vozqt hora tam da za semeto li nz i az kakvo tam si e mn opasno ne samo za tvoq jivot emi za horata otzad dosta si e riskovano no pone ne se dupish cql den da beresh i parite sigorno sa drugi ako znae nqkoi kak stoi vyprosa s parite po razlichno li e ot berachite da pishe
Публикувано на 14-04-2009 22:30 | RE: Драйвар
dismissed
Потребител

Абе да ви кажа честно наистина е въпрос на късмет каде ще попаднеш,още от сега 2 месеца преди да замина си писах с мениджъра на фермата в която ще ходя и човека ми каза да си взема шофьорската книжка независими дали имам категория или не има голяма вероятност да се кара трактор след както той се изрази кратък курс в фермата ..тай че пичове всичко е относително казано laughlaugh а за заплащането на час не знам едва ли ще е като оувъртайм 8 и косур съмнява ме

Изтрит потребител!
Публикувано на 15-04-2009 08:57 | RE: Драйвар
serendipiti
Потребител
lili__21

Може да караш трактор и първата година, ако във фермата им трябва такъв човек, но без документи, че си правоспособен да караш трактор забрави... Нас ни возеха до полето със 16 местни бусчета и ако се качеше 17-и човек не тръгваше буса, защото шофьора няма право да кара повече хора. Това е! В едно тъпо село да отидеш... законите се спазват... Англичаните са стриктни в това отношение - щом като закона е да не се пуши в закрити помещения... ще пушиш или навън или няма да пушиш... като нямаш книжка за трактор - няма да караш...
Публикувано на 15-04-2009 12:07 | RE: Драйвар
family_hs
Потребител

Когато бяхме за подписванетоп на договора, имаше презентация от Edward Vinson Ltd. и питах англичанина който беше от името на фермата/забравих му името/ дали мога да карам трактор. Отговорът му беше, че не се изисква специален документ а просто да съм карал и да мога да карам. Значи да приема, че ме е излъгал.... това говори лошо за тази ферма....angry
Публикувано на 30-11-2009 13:27 | RE: Драйвар
Marian
Потребител

Колеги мисля че в много ферми няма значение каква категория имаш а въпроса е дали ще можеш да се справиш.Лично карах електрокар на 3-я месец(работа ) само с Б категория .Фермера ми( Господ да го пази ) позволи цял ден да си игра с елктрокара за да се науча.

BMB
Публикувано на 30-11-2009 13:50 | RE: Драйвар
kals
Потребител

prav e za tova,,,,,,,,,,,az karah bus sas hora i predi da mi go dadat durjah izpit pred angli4anin da me vidi kak karam i togava mi go dadoha.........zakonite sa jelezni tam.........a za 1 pak da ide6 i da te slojat na takava poziciq si e kasmet ili nqma drugi jelae6i................angryangryangry
Публикувано на 11-02-2010 23:32 | RE: :)
gmitev85
Потребител

Znachi rabotite sa malko stranni, az bqh traktorist i naistina ne se iziskva da imash kategoriq za traktor, trqbva da imash B kategoriq, no imash pravo da karash opredeleno vreme s neq i posle se kara edin kratuk kurs i ti izdavat angliiski sertifikat. Izpita vkluchva test i kormuvane.

страница 1 от 2

1 2 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23864 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 57 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: KaicOaken
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти