Форум >
Публикувано на 14-04-2009 20:02 | Драйвър (шофьор)
Привет на всики бригадити. Тъй като за 1-ва година ще ходя и не съм много наясно с нещата не мога да помогна с отговори на върпосите ви... За сметка на това пък, мога да питам до безкрай.
И ето поредното ми въпросче:
Колко от вас са се уредили или познават хора които са се уредили да карат трактор/или друго ако има/?
Аз взех няколко урока по шофиране, предстоят ми и още няколко, но тъй като къснбо се сетих вече почти нама шанс да се включа в някой списък за придобиване на категория за управление на трактор. А пък и до колкото разбрах в Англия не изисквали да имаш спецялна степен/както в Бг./ макар да ми се струва съмнително. Това ми го каза човек от Винсант/еди какво си-тази голямата ферма/ .
Та някой по запознат с въпроса може да ме свтне...когато ми дойда работната карта ще пиша и до фермера ми за повече информация, но е добре да си имам някаква представа за това
И ето поредното ми въпросче:
Колко от вас са се уредили или познават хора които са се уредили да карат трактор/или друго ако има/?
Аз взех няколко урока по шофиране, предстоят ми и още няколко, но тъй като къснбо се сетих вече почти нама шанс да се включа в някой списък за придобиване на категория за управление на трактор. А пък и до колкото разбрах в Англия не изисквали да имаш спецялна степен/както в Бг./ макар да ми се струва съмнително. Това ми го каза човек от Винсант/еди какво си-тази голямата ферма/ .
Та някой по запознат с въпроса може да ме свтне...когато ми дойда работната карта ще пиша и до фермера ми за повече информация, но е добре да си имам някаква представа за това
Редактирано от Ivo на 10-01-2013 13:54
Публикувано на 14-04-2009 20:19 | RE: Драйвар
Само да те СВЕТНА както казваш ти -Така е не се изисква пълната категория за каране на трактор НО ти си там за първа година ...Дълбоко се съмнявам че някоий ще ти даде да караш каквото и да било в тази ферма(ти не каза коя).Ти още нямаш работна карта на която да пише DRIVER така ти съответно не си сигурен още какво ще работиш.Във всички ферми практикуват така-там трябва да си поне за втора година зада получиш някаква по сносна работа като шофьор например.Така че успех ти пожелавам дано да караш трактор там за първа година.А и още нещо трябва да знаеш добре английски език за начало.
Публикувано на 14-04-2009 20:51 | RE: Драйвар
-Така е не се изисква пълната категория за каране на трактор НО ти си там за първа година
Това според кого е?Щото според английските закони за движение по пътищата не е така..това че фермерите не държат много стриктно е друг въпрос,но ако сгазите лука,жална ви майка....както прецените...
Колко от вас са се уредили или познават хора които са се уредили да карат трактор/или друго ако има/
Аз карам трактор и мотокар понякога когато шофиорите ни са заети,но не съм драйвър позиция.
Ако нямаш категориите и си за първа година шансовете ти клонят към нула...
Публикувано на 14-04-2009 21:27 | RE: Драйвар
moi poznat tazi godina otide za pryv pyt i si imashe sichki kategorii i za traktor i za kombaina i sega veche si bachka 3-ti mesec bez da se e dokazal no predpolagam e vypros na kysmet da uluchish takyv fermer ili e bil mn na zor e nqmal koi da kara traktorite mu ili prosto taka si naemat personal ama i men mn me symnqva bez kategoriq da se kara traktor osobeno tes traktori koito sa otzad sys seqlki i se vozqt hora tam da za semeto li nz i az kakvo tam si e mn opasno ne samo za tvoq jivot emi za horata otzad dosta si e riskovano no pone ne se dupish cql den da beresh i parite sigorno sa drugi ako znae nqkoi kak stoi vyprosa s parite po razlichno li e ot berachite da pishe
Публикувано на 14-04-2009 22:30 | RE: Драйвар
Абе да ви кажа честно наистина е въпрос на късмет каде ще попаднеш,още от сега 2 месеца преди да замина си писах с мениджъра на фермата в която ще ходя и човека ми каза да си взема шофьорската книжка независими дали имам категория или не има голяма вероятност да се кара трактор след както той се изрази кратък курс в фермата ..тай че пичове всичко е относително казано а за заплащането на час не знам едва ли ще е като оувъртайм 8 и косур съмнява ме
Изтрит потребител!
Публикувано на 15-04-2009 08:57 | RE: Драйвар
Може да караш трактор и първата година, ако във фермата им трябва такъв човек, но без документи, че си правоспособен да караш трактор забрави... Нас ни возеха до полето със 16 местни бусчета и ако се качеше 17-и човек не тръгваше буса, защото шофьора няма право да кара повече хора. Това е! В едно тъпо село да отидеш... законите се спазват... Англичаните са стриктни в това отношение - щом като закона е да не се пуши в закрити помещения... ще пушиш или навън или няма да пушиш... като нямаш книжка за трактор - няма да караш...
Публикувано на 15-04-2009 12:07 | RE: Драйвар
Когато бяхме за подписванетоп на договора, имаше презентация от Edward Vinson Ltd. и питах англичанина който беше от името на фермата/забравих му името/ дали мога да карам трактор. Отговорът му беше, че не се изисква специален документ а просто да съм карал и да мога да карам. Значи да приема, че ме е излъгал.... това говори лошо за тази ферма....
Публикувано на 30-11-2009 13:27 | RE: Драйвар
Колеги мисля че в много ферми няма значение каква категория имаш а въпроса е дали ще можеш да се справиш.Лично карах електрокар на 3-я месец(работа ) само с Б категория .Фермера ми( Господ да го пази ) позволи цял ден да си игра с елктрокара за да се науча.
BMB
Публикувано на 30-11-2009 13:50 | RE: Драйвар
prav e za tova,,,,,,,,,,,az karah bus sas hora i predi da mi go dadat durjah izpit pred angli4anin da me vidi kak karam i togava mi go dadoha.........zakonite sa jelezni tam.........a za 1 pak da ide6 i da te slojat na takava poziciq si e kasmet ili nqma drugi jelae6i................
Публикувано на 11-02-2010 23:32 | RE: :)
Znachi rabotite sa malko stranni, az bqh traktorist i naistina ne se iziskva da imash kategoriq za traktor, trqbva da imash B kategoriq, no imash pravo da karash opredeleno vreme s neq i posle se kara edin kratuk kurs i ti izdavat angliiski sertifikat. Izpita vkluchva test i kormuvane.
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители