Форум >
>
Живота по време на студентските бригади >
Тема: Първото пазаруване ?

страница 2 от 6

< 1 2 3 4 5 > >>
Публикувано на 11-02-2011 00:43 | RE: Първото пазаруване ?
iztrit-profil
Потребител

Ами пич аз самия не съм от тия който обичат да мъкнат квото и да било но 100 пъти съжалих че не си взех някои от тези неща примерно,и за да не го мислиш това кво му има да си вземеш?Вегетарианец ли си?Не ядеш БГ манджи ли?нещо немога да те разбера.....ако след такъв отговор казваш че отговора е излишен то незаслужаваш при следващо питане някои да се наеме с подобен тип отговор подробен.Невиждам кво щи дотежи да си ги вземеш тези неща.........има някои се сещат 2-3 литра че и повече ракия да си сложат в саковете но нещо БГ за хапване което там не се среща да си сложи не се сеща,ама тва е българска работа,дай му ракия да пие и на заплата да си снима паундовете и после да ги показва снимките

Публикувано на 11-02-2011 01:22 | RE: Първото пазаруване ?
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Да, ама има ограничения за месо и млечни продукти. Забранено е пренасянето им wink И има едно лошо кученце, което души багажа и ги намирисва тея неща wink
http://www.air.bg/bg/products_animal_origin
Отнася се за всички авиокомпании, не само за българските авиолинии...

Публикувано на 11-02-2011 01:28 | RE: Първото пазаруване ?
iztrit-profil
Потребител

Fairy писа:
Да, ама има ограничения за месо и млечни продукти. Забранено е пренасянето им wink И има едно лошо кученце, което души багажа и ги намирисва тея неща wink
http://www.air.bg/bg/products_animal_origin
Отнася се за всички авиокомпании, не само за българските авиолинии...
Лично при мен не е имало никакви дyшешти животинки както и при всички останали които заминавахме както на отиване така и на връщане........моя съвет е да си вземе въпросните неща дори и да има свободен ден и да си купи седмичната храна то това са вкусотии които после във времето напред ще може да си ги хрупа когато си пожелае.........но вече друг е въпроса че по отговора му разбрахме че не е това май проблема
Публикувано на 11-02-2011 02:22 | RE: Първото пазаруване ?
iztrit-profil
Потребител

sevgin писа:
Fairy писа:
Вариянт е от летището по пътя към фермата да минеш през някой магазин да си купиш хляб и там още нещо за всеки случай, ако имаш спирки или смени ( прехвърляния) по пътя разбира се.
според мен това не е добра идея защото той със всичкия си багаж няма как да влиза да пазарува , най много да изтурве автобусаза затова най добре е каквото ще взема да е от самото летище на, heathrow даже има супермаркет
Смятам че темата се е изчерпала и ми се струва твърде несериозно, да продължаваме да обсъждаме по какъв начин един човек може да си купи 2 сандвича и да се нахрани,щото очевидно тва е проблема а не как да си вземе храна от БГ или от UK за 1 седмица.Да се говори може ли да си купи сандвичи от летището с багаж или без,че щял да изпусне рейса.......еми то майка му и баща му едва ли ще ги обсаждат тия два сандвича толкова колкото вие.Казано е вариантите нека си преценя не е на 13-15
Публикувано на 11-02-2011 10:40 | RE: Първото пазаруване ?
viktor popov
Потребител
viktor.popov44

във малка ферма е по добре защото ти обръщат внимание като престигнеш аз миналата година стигнах във фермата във 23 часа и спахме във кухнята а на другия ден каравана ни намериха на магазин ни заведоха и във офиса бяхме

Ivo: колко пъти трябва да ти се каже да ползваш "кирилизатора"?
Редактирано от Ivo на 11-02-2011 11:15
Публикувано на 11-02-2011 15:32 | RE: Първото пазаруване ?
dodo
Потребител

v1p3ra писа:
h123 писа:
Ами лично моето мнение е че дали ще имаш време за магаэин или не то това е без значение поради простата причина,че не е нужно да зареждаш храна от БГ за една седмица то е ясно,но ако си купиш от тук неща които там да си хрупкаш пак ще искараш 1 седмица че и повече без да си купил кой знае какви неща от тук.Давам един лек пример-минаваш през някой голям супермаркет тук и задължително си купуваш минимум 2-3 петълки луканка,сушеница и всякакви подобни закривени суджуци за които ще оставиш не повече от 20 кинта поне за 4 средно големи парчета....добавяш към тях поне 2 големи буркана БГ лютеница от по 475грама (нещо което ще ти липсва там ако ядеш разбира се)Можеш да добавиш и едно кило разфасовка БГ краве сирене което е в тенекиена кутия фабрично + 5-6 консерви от големите мусака,дробчета по селски,кюфтенца по тракийски и така и така нататък плюс още доста неща които нито ще ти тежат кой знае колко нито нищо най-много общо 5-6 кила което не е проблем предполагам.Това е храна която през месеците можеш да си дърпаш от нея защото подобни неща там рядко има да не кажа че някои въобще ги няма,но сега акали да ти даваме не си на 10 годинки но нека направим изключение че има доста хора после които след като заминат и вкусят от тамошните помии value и се сещат че и хубави неща е имало в БГ които е можело да си вземат........laugh

Дълъг отговор, но много от него излишен, питам просто като си вече в фермата, ако нямаш хран, както ти казваш луканки сирене и кво ли не..как ще изкараш, като незнаеш кога ще ходиш на пазар това е въпроса?

Драги v1p3ra, не знам как определи че много от отговора е излишен след като ти дори не си бил никога във ферма а имаш 173 мнения. Явно обичаш да си чешеш езика, и предполагам че ако един ден отидеш във ферма, то ти ще повече запознат за всичко дори и от хора на по 2-3 години по фермите laugh.
Сега по темата вземи си от тук нещо месно (луканка, сушеница, суджук...) може сирене (вакуум или тенеке) вземи си и подправки, ако пушиш цигари, и разбира се ракийка. Вече във фермата или ще те закарат да пазаруваш, или на следващия ден някой ще ти каже как и къде. Малко са фермите според мен, където никой няма да ти обърне внимание особено в началото..
Публикувано на 11-02-2011 16:03 | RE: Първото пазаруване ?
LUDIQ
Потребител

dodo писа:
v1p3ra писа:
h123 писа:
Ами лично моето мнение е че дали ще имаш време за магаэин или не то това е без значение поради простата причина,че не е нужно да зареждаш храна от БГ за една седмица то е ясно,но ако си купиш от тук неща които там да си хрупкаш пак ще искараш 1 седмица че и повече без да си купил кой знае какви неща от тук.Давам един лек пример-минаваш през някой голям супермаркет тук и задължително си купуваш минимум 2-3 петълки луканка,сушеница и всякакви подобни закривени суджуци за които ще оставиш не повече от 20 кинта поне за 4 средно големи парчета....добавяш към тях поне 2 големи буркана БГ лютеница от по 475грама (нещо което ще ти липсва там ако ядеш разбира се)Можеш да добавиш и едно кило разфасовка БГ краве сирене което е в тенекиена кутия фабрично + 5-6 консерви от големите мусака,дробчета по селски,кюфтенца по тракийски и така и така нататък плюс още доста неща които нито ще ти тежат кой знае колко нито нищо най-много общо 5-6 кила което не е проблем предполагам.Това е храна която през месеците можеш да си дърпаш от нея защото подобни неща там рядко има да не кажа че някои въобще ги няма,но сега акали да ти даваме не си на 10 годинки но нека направим изключение че има доста хора после които след като заминат и вкусят от тамошните помии value и се сещат че и хубави неща е имало в БГ които е можело да си вземат........laugh

Дълъг отговор, но много от него излишен, питам просто като си вече в фермата, ако нямаш хран, както ти казваш луканки сирене и кво ли не..как ще изкараш, като незнаеш кога ще ходиш на пазар това е въпроса?

Драги v1p3ra, не знам как определи че много от отговора е излишен след като ти дори не си бил никога във ферма а имаш 173 мнения. Явно обичаш да си чешеш езика, и предполагам че ако един ден отидеш във ферма, то ти ще повече запознат за всичко дори и от хора на по 2-3 години по фермите laugh.
Сега по темата вземи си от тук нещо месно (луканка, сушеница, суджук...) може сирене (вакуум или тенеке) вземи си и подправки, ако пушиш цигари, и разбира се ракийка. Вече във фермата или ще те закарат да пазаруваш, или на следващия ден някой ще ти каже как и къде. Малко са фермите според мен, където никой няма да ти обърне внимание особено в началото..

хаха,ей ДОДО ,направо ми взе думите от езика човек,наистина е мн интересно,спомням си когато този човек започна да "сърфира" от тема в тема ,а сега е по-напред и от хора с няколко години по фермите
иначе ВЪПЕР ,добър вариант е да си направиш сандвичи с нещо сухо нз колко ядеш но да са поне 3-4 ,другите неща ти ги казаха -сушеници,кашкавалче,лютеничка ,зависи кво обичаш,защото едва ли ще тръгнеш веднага да пазаруваш като стигнешwink а конкетно при теб съм сигурен че няма да знаеш какво става в първите няколко дни.
да ме извинят модераторите и Админа че се отклонявам ,ама с мен първата година имаше един такъв като тебcar2 ,в БГ беше огромен,вс знаеше и постоянно "хапеше" и се дразнеше,но като стигнахме ..........
резултата беше- 3 дни след работа стоеше затворен в стаята си,не се ИЗКЪПА нито веднъж ,всяка вечер говореше с приятелката си и ревеше като малко детеcry ,и на четвъртият ден си хвана пътя и се прибра
та за това вслушвай се в другите с опит ,не ти е излишно да знаеш нещо в повече

НЕ ВСИЧКО С ДВЕ БУЗИ Е ЛИЦЕ.....
Публикувано на 11-02-2011 16:14 | RE: Първото пазаруване ?
v1p3ra
Потребител

Опитвам се да задам въпроса правилно, а вие вместо да помагате почвате да философствате и да давате примери за някой си какво е правил и тн.Просто споделете, като сте пристигнали в фермата носили ли сте си храна и кога са ви закарали да пазарувате това е въпроса? Разбрах, че в малката ферма са обърнали повече внимание на хората и са ги закарали да пазаруват на другия ден, това беше най-смисления отговор в темата + това какво да си вземеш от Бг
Публикувано на 11-02-2011 16:22 | RE: Първото пазаруване ?
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Айде не спорете за глупости.
Няма излишни мнения - има излишни спорове.

Някой да напише дали са го оставили гладен и тва е. )

Публикувано на 11-02-2011 16:40 | RE: Първото пазаруване ?
dodo
Потребител

След 1 седмица заминавам за 5-ти път, и ако ме оставят гладен ще пиша (майтап). Във много от фермите, ако пристигнеш много късно вечерта или през нощта, може и никой да не те настани, та дори и никой да не те вземе от жпгара, автогара и т.н. Ето защо е хубаво да имаш нещо под ръка а не да умираш от глад докато се ориентираш в обстановката. Вече във фермата ще ти кажат всичко. Обикновено на следващия ден не си на работа и ако не те закарат ще ти бъде обяснено как да стигнеш до магазина. Във нашата ферма неведнъж се е случвало някой да пристигне през нощта и да седи и чака на гарата. Ето ти една причина да събереш информация за фермата преди да отидеш, тук е перфектното място затова. Да речем че си кандидатствал и си одобрен, ще ти кажат за къде те разпределят и ще имаш време да влезеш в сайта и да разбереш как е в тази ферма и возят ли до магазина и т.н. Дано не съм прекалил с философстването този път. И като заключение да кажа че винаги може нещо да се обърка, затова не е никак лошо да имаш 1 сандвич в повече в багажа.

страница 2 от 6

< 1 2 3 4 5 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 61 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти