Форум >
>
Живота по време на студентските бригади >
Тема: Първото пазаруване ?

страница 3 от 6

< 1 2 3 4 5 6 >
Публикувано на 11-02-2011 16:43 | RE: Първото пазаруване ?
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

И общо взето си опира до самата ферма...следавателно е хубаво в темите за фермите да се пита и това, покрай информацията за работа, живот и етц...

Публикувано на 11-02-2011 17:27 | RE: Първото пазаруване ?
iztrit-profil
Потребител

Дори и да го закарат да си напазари,пак би трябвало да си ги вземе тези нещица.Те просто са задължителни,такива вкусотии там просто липсват а и никому няма да му дотежи в багажа 2-3 кила БГ деликатесчета.Просто излишни отговори даваме на момчето.И без да е ходил човек това трябва да го направи,от там нататък вече никаква идея по темата а и твърде много се загрижихме при това излишно особено и като видях единия от отговорите.За вбъдеще ще гледам да не съм в помощ на подобен тип хора
Публикувано на 29-03-2012 01:54 | RE: Първото пазаруване ?
van4etoo
Потребител

Може ли някой да сподели, с колко пари най-малко се е прехранвал за 1 седмица в UK на бригада? Искам да разбера с колко най-малко средно можеш да изкараш 1 седмица, като даваш само за храна и се храниш разбира се, не да оставаш гладен wink. Ориентировъчно, ако може даже и продуктите които сте си купували да напишете, ще съм много благодарна.
Редактирано от van4etoo на 29-03-2012 01:56
Публикувано на 29-03-2012 11:08 | RE: Първото пазаруване ?
Elektra
Модератор

van4etoo писа:
Може ли някой да сподели, с колко пари най-малко се е прехранвал за 1 седмица в UK на бригада? Искам да разбера с колко най-малко средно можеш да изкараш 1 седмица, като даваш само за храна и се храниш разбира се, не да оставаш гладен wink. Ориентировъчно, ако може даже и продуктите които сте си купували да напишете, ще съм много благодарна.

Ванче, обади се да пием по кафе да ти разясня
От последната година си спомням имаше една седмица, с която със съквартирантката ми дадохме общо 15 паунда за храна за 1 седмица laughlaugh И не сме се лишавали, просто като сме 2 и не ядем кой знае колко.
Когато съм живяла с мъже и си купуваме общо храна отиват повече, защото те хапват по доста. Но пък и сам да си купуваш не е работа.

Публикувано на 29-03-2012 11:18 | RE: Първото пазаруване ?
van4ona
Потребител

Аз също искам да знам горе долу, колко пари трябват, за да изкараш седмицата докато започнат да ти плащат и ти открият карта 100паунда дали стигат за всичко квартира и храна?
Публикувано на 29-03-2012 12:05 | RE: Първото пазаруване ?
alex
Потребител

Зависи как и какво пазаруваш но по принцип 100 паунда трябва да ти стигнат за две а и може би малко повече седмици за храна и то от всичко необходимо без да се лишаваш месо,яйца,зеленчуци,плодове,сладкиши и т. н. а относно наема той си се удържа от заплатата ти кат почнеш работа
Публикувано на 29-03-2012 16:27 | RE: Първото пазаруване ?
van4ona
Потребител

Така ли е във всички ферми направо ти удържът наема, без ти да им го даваш на ръка, питам защото не съм била до сега! Алех благодаря много за отговора ти
Публикувано на 29-03-2012 16:45 | RE: Първото пазаруване ?
Elektra
Модератор

van4ona писа:
Така ли е във всички ферми направо ти удържът наема, без ти да им го даваш на ръка, питам защото не съм била до сега! Алех благодаря много за отговора ти

Да, приспадат ти го от седмичната заплата. Но да се придържаме към темата!

Публикувано на 29-03-2012 17:05 | RE: Първото пазаруване ?
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

За първото пазаруване все пак не се изхвърляйте много много
Все пак зависи с колко пари тръгвате, но ако тръгвате с 100-150 паунда си смятайте, че от тях ще дадете и за транспорт до фермата.

Публикувано на 29-03-2012 17:45 | RE: Първото пазаруване ?
Mr-Tokamori
Потребител

Ivo писа:
За първото пазаруване все пак не се изхвърляйте много много
Все пак зависи с колко пари тръгвате, но ако тръгвате с 100-150 паунда си смятайте, че от тях ще дадете и за транспорт до фермата.

От мой приятел който е бил в моята ферма ми каза следното (Аз също съм за първа година)
- 30 - 35 паунда: Транспорт от летището до фермата ти (приблизително)
- 60 - 65 паунда: Двете седмици по 30 паунда за храна (Относително)
- Пари за депозит за караваните: Ако нямате се вземат периодично от заплатите ви
- около 10-15 паунда за тютюн за една седмица ще ви стигнат.
За друго в момента не се сещам. В моята ферма и в повечето ще си вземете първия пей-слип след две седмици, който ще бъде доста оскъден - заради удръжките и наема на караваната, която се удържа от седмичната ти заплата, доколкото разбрах е масова практика да ти ги вземат от заплатата, но може и да има ферми в които трябва ти сам си ги дадеш на ръка, но не ми се вярва.
За първото пазаруване, аз може да нямам такова защото ще си нося неща от България, колкото да изкарам седмица или по малко, няма да мога да взема и за двете седмици. В моя наръчник по ПССР - пише да си вземем джобни около 150 паунда - тези пари мисля, че ще са достатъчни докато вземете първия пей-слип. Индивидуално е за всеки - аз мога да мина с по малко !
За друго не се сещам в момента.

страница 3 от 6

< 1 2 3 4 5 6 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 60 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти