Форум >
>
Живота по време на студентските бригади >
Тема: За пушачите и фермите

страница 3 от 4

< 1 2 3 4 >
Публикувано на 23-03-2013 15:55 | RE: За пушачите и фермите
Mr-Tokamori
Потребител

Jijafka писа:
В ръчния или в регистрирания багаж трябва да нося цигарите от България, някой може ли да ми каже?

Никой май не ти отговори, та ето какво, понеже цигарите в Б-я са патент и имат лиценз, се слагат в регистрирания багаж, защото в ръчния (кабинен) багаж, не се допускат такива, алкохол и цигари - това е 'по-принцип' - а сега ти колко, къде и как ще си натъпчеш стековете си е твой проблем. За да си нямаш никакви проблеми, опаковай си ги в чанта и ги слагаш в чекирания багаж. До колкото помня не повече от 2 стека - ако си тарикат и знаеш как може и повече да се прекарат, аз лично не съм го правил, но имам приятели който са прекарвали по 5-8 стека, имаше и някакви такива за 'безмитна зона' - това не го знам. Сега, ясно е че всеки има различно мнение - аз казвам какво съм правил аз, слагай в чекирания багаж и няма да имаш никакви проблеми. А тук може да прочетеш и малко повече за стандартните условия за багаж: http://www.air.bg/bg/baggage - това е за Bulgaria Air, ако не си с тях, търсиш условията за багаж на съответната авиокомпания с която ще летиш wink успех !

Редактирано от Mr-Tokamori на 23-03-2013 15:58
Публикувано на 23-03-2013 17:06 | RE: За пушачите и фермите
hgi
Потребител

Значи не са точно така нещата......специално при мен аз лично си ги носех в ръчния багаж и ще поясня защо.Моя приятелка си беше взела преди да замине от нейния си град още като е била 1 стек български цигари и си го беше прибрала в нормалния си багаж.Аз обаче не го направих поради простата причина че очаквах да си купя от безмитната зона на тънки цени.Според страните до които се лети са и цигарите в магазина т.е.имаше син и червен етикет с цени....за тия извън EU цените бяха доста ама доста ниски а тези за EU бяха също ниски по-ниски от тези в БГ.Аз си купих 2 стека (понеже бяха пакет с 1 целуфан) т.е.2 стека общо с 20 кутии Lucky Strike за 24 евро общо.Излиза с една дума по 1.20 евро на кутия, което си е офертичка.И естественно обезсмисля купуването на цигари предварително от някой магазин в БГ преди тръгване и поставянето в нормалния багаж.При мен бяха в ръчния като от единия стек измъкнах 2 кутии за джобовете да имам да пуша здраво и тва е.laugh Обикновенно когато някой купува от тия магазини питат продавачите за къде патуваш и съответно показваш билета на касата...аз иначе понеже знаех че 1 стек е лимита попитах дали няма да имам проблем с тия 2 в пакет на което момичето леко се замисли и ми каза-абе взимай няма проблеми и така и стана тъй че тва е от мене - ръчен багаж-2 стека на промоция взимаш на няква ултра тънка цена и тва е......ся не ми се изреждат другите марки на кви цени бяха но определено бяха далеч по ниски от тия из магазините
Редактирано от hgi на 23-03-2013 17:07
Публикувано на 23-03-2013 17:25 | RE: За пушачите и фермите
Mr-Tokamori
Потребител

hgi писа:
Значи не са точно така нещата......специално при мен аз лично си ги носех в ръчния багаж и ще поясня защо.Моя приятелка си беше взела преди да замине от нейния си град още като е била 1 стек български цигари и си го беше прибрала в нормалния си багаж.Аз обаче не го направих поради простата причина че очаквах да си купя от безмитната зона на тънки цени.Според страните до които се лети са и цигарите в магазина т.е.имаше син и червен етикет с цени....за тия извън EU цените бяха доста ама доста ниски а тези за EU бяха също ниски по-ниски от тези в БГ.Аз си купих 2 стека (понеже бяха пакет с 1 целуфан) т.е.2 стека общо с 20 кутии Lucky Strike за 24 евро общо.Излиза с една дума по 1.20 евро на кутия, което си е офертичка.И естественно обезсмисля купуването на цигари предварително от някой магазин в БГ преди тръгване и поставянето в нормалния багаж.При мен бяха в ръчния като от единия стек измъкнах 2 кутии за джобовете да имам да пуша здраво и тва е.laugh Обикновенно когато някой купува от тия магазини питат продавачите за къде патуваш и съответно показваш билета на касата...аз иначе понеже знаех че 1 стек е лимита попитах дали няма да имам проблем с тия 2 в пакет на което момичето леко се замисли и ми каза-абе взимай няма проблеми и така и стана тъй че тва е от мене - ръчен багаж-2 стека на промоция взимаш на няква ултра тънка цена и тва е......ся не ми се изреждат другите марки на кви цени бяха но определено бяха далеч по ниски от тия из магазините

Я хвърли малко повече яснота покрай това за безмитната зона. Миналата година едно момче ми донесе стек 'Боро' от там, но не разбрах как е станало това - Значи, ето защо в този случай цигарите се слагат в ръчния багаж, тоест ако ще са от безмитна зона е добре да са в ръчния багаж, аз не съм казал че е забранено а, а по-принцип не се допуска. Нито цигари, нито алкохол, както споменах в предния пост, всеки за себе си знае, един е пробвал дин вариант друг - други вариант. Мен по специално ме интересува за безмитната зона - няма проблем да си купя колко стека 2+ или 2 макс ? - и доколкото знам, опаковат ти ги в специална чанта и ги слагаш в ръчния, нали така ? - защото миналата година ми се сториха наистина на оферта, но не си купих и заминах само с 2 стека от магазина, но сега ... май мисля да си купя от безмитна зона, та не съм наясно с процедурата им в летището.
Иначе по темата - аз не свивам, не се занимавам в тези историйки ! Карам я на контрабанда по £3,50 VICEROY (син) от един Полски магазин, давам около £22 на седмица - ако свивам, ще ми излезе с 4-5 паунда по евтино, но .. все ми е тая !!
Който иска да си ги спира, решението е индивидуално, аз пък колкото повече бачкам, повече пуша, най ми е хубаво като се прибера от полето вечер, пред караванката с биричка да си дръпна ей така на спокойствие

Редактирано от Mr-Tokamori на 23-03-2013 17:28
Публикувано на 23-03-2013 17:46 | RE: За пушачите и фермите
Elektra
Модератор

И аз съм "пренасяла" точно като hgi.
От безмитната /не помня дали 1 или 2 стека бяха/. Плащаш си на касата, слагат ги в една синя чантичка, на която пише AIRPORT и айдеее

Публикувано на 23-03-2013 18:08 | RE: За пушачите и фермите
Mr-Tokamori
Потребител

Благодаря Електра, аз ще си видя кое как ще стане на летището чак. hgi - имаш право за стековете в ръчния, бях забравил за тази безмитна зона, много ясно че там ще ги сложиш, след като регистрирания ти вече не е с теб laugh да сме си наясно - стек с цигари може да се слага в ръчен и в регистриран багаж ...
Ето и малко повече информация, относно безмитната зона: http://www.sofia-airport.bg/pages/content.aspx?lm01=51&lm02=80&lm03=92

Редактирано от Mr-Tokamori на 23-03-2013 18:16
Публикувано на 23-03-2013 18:26 | RE: За пушачите и фермите
prodanov
Потребител
pfclevski https://facebook.com/Plamen Prodanov

в ръчният сам пренасял 10 стека, няма проблем стига на летището в англия да не те набарат че ще има да обясняваш защо имаш толкова много цигари

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 23-03-2013 18:32 | RE: За пушачите и фермите
Elektra
Модератор

Проданов е най-големият laughlaugh
Аз съм правила прикачване на Лондон за Единбург и на безмитната в Единбург исках да купя 1 пакет тютюн за съквартиранта ( така ми беше поръчал ), ама не ми дадоха

Публикувано на 23-03-2013 21:03 | RE: За пушачите и фермите
hgi
Потребител

Ами да то просто няма как да минеш през безмитната да си вземеш цигари и да не са ти после в ръчния след като там си вече в зоната на гейтовете за излитане Иначе за цигарите офертичка си е само от там да се пазари бил съм и в други безмитни магазини по други летища там има пакети от по 5 стека в 1 събрани на супер тънки цени и Малборо и Камел и какви ли не примерно говоря за Турция,Чехия,Полша,Дания,Финландия и Германия.Не навсякаде цените са тънки но са определено много на оферта спрямо останалите то за това е и без митна зона все пак.Ако на някой му се рискува може да вземе 10на само незнам самия продавач дали би продал 10 на 1 лице при все пак въведени лимити.......а за нехващането там незнам защо веднъж хващат веднъж не.Всичко минава през скенери както и ръчния багаж и всичко се гледа и вижда, но защо веднъж си затварят очите и веднъж не ей това е въпроса?
Публикувано на 16-05-2015 15:11 | RE: За пушачите и фермите
toshko90tnt
Потребител

Здравейте към днешна дата може ли някой да каже по закон със сигурност колко стека цигари може в куфара и колко още можеш да си купиш от безмитната зона и по специално за летище Варна говоря.
Публикувано на 28-05-2015 23:37 | RE: За пушачите и фермите
drugatajena____
Потребител

Здравейте може ли някой да ми каже как стои въпроса с колетите по пощата от България. Така няма ли как да ми изпратят 1-2 стека? Благодаря.

страница 3 от 4

< 1 2 3 4 >

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 30 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти