Форум >
>
Живота по време на студентските бригади >
Тема: Доволни и недоволни?

страница 1 от 5

1 2 3 4 > >>
Публикувано на 12-11-2008 17:19 | Доволни и недоволни?
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Пускам темата, защото останах с впечатлението, че наистина всички са недоволни. А, доволните не се знае дали с право са доволни или всичко зависи от настройката на човека.

Та... какво ще рече "доволен съм" и "недоволен съм"?

Аз съм недоволен, когато условията за живот са мизерни. Не искам лукс, а нормални условия за живот. Сега какво ще рече нормални ...за всеки сигурно е различно, но все пак...

Недоволен съм, когато от 7 дни в седмицата се работи по-малко от 5. По-малко от 8 часа, и ако заплащлането е на норма - да се налага да работиш като за двама, за да изкараш надница като за минимално заплалщане на час.

Доволен съм, когато горните са в обратна посока:
- Условия за живот - по-добри от поносими.
- Работа - 6 дни в седмицата
- Заплащане - над 50 паунда дневно.

Производните на доволни и недоволни са ... много доволни, много недоволни и в границата на нормалното. laugh

Айде сега тези, които казваха, че са недоволни и тези, които са доволни да си дадат своите доводи, защото в темата за "Тодоров и ко" се получи така, че явно всички сме недоволни, защото така сме научени.

Публикувано на 12-11-2008 20:00 | RE: Доволни и недоволни?
nun@
Потребител

Ne sam saglasna, che sme naucheni da sme "nedovolni" . Usloviqta za jivot naistina bqha gadni i pod vsqkakva kritika, e ne sme ochakvali -***** zvezden hotel, no vse pak. Jivot v konteiner???
Da, trqbva da se radvame dori i na nai-malkoto, koeto imame, no da te izpolzvat kato bql rob,da te iztiskvat, kato limon za jalti stotinki... N a tova nikoi ne bi se radval...
... SANDFIELDS FARMS...
Публикувано на 12-11-2008 23:35 | RE: Доволни и недоволни?
liglichka
Потребител

хайде друга гледна точка - само за тези, които са били в Англия - останалите не могат да имат мнение
всички работници работят ли при същите условия? ДА
живеят ли при същите условия? ДА
плащат ли им същите пари? ДА
поне при нас беше така - може да не е било навсякъде
при нас имаше всякакви - източноевропейците няма да ги споменавам, но англичани, новозеландци и даже един бразилец живееха и работеха като нас
та май наистина ние очакваме от живота повече, а????
а, още нещо - ако сте видели как живеят "шефовете" - в смрад и плесен, 'щото вечно вали и къщите им са прогизнали - може и да оцените панелките в "Тракия" пък ние си идваме обратно и пак по барове и на море, а те си остават там цял живот....и са щастливи!?
там никой не е станал богат от бране на ягоди - защо очаквате ние да станем богати???
хайде още нещо: колко от НАС като заминавахме не бяха виждали самолет? и не знаеха как да стигнем от Victoria coach station до фермата и се изпотяваха при мисълта, че трябва да си купят билет за автобус? (аз не - аз съм била в САЩ и съм се изпотявала там) а като се прибирахте всички си намерихте low cost ticket.... изгодно
само този опит и това самочувствие според мен също си струват- даже и ако не си спестил нищо
Публикувано на 12-11-2008 23:56 | RE: Доволни и недоволни?
Ivo
Админ

Лично мен пък не ме интересува как живеят англичаните.
По-точно...как живеят на някои места англичаните.
Бил съм само в 2 ферми в Англия, но ми е достатъчно да имам база за сравнение. Плюс още няколко места, на които са били мои приятели и познати, което също ми дава представа кое и как е. В общи линии не знам ти къде си била и как е било, което в случая би трябвало да споделиш, защото не знам какви са твоите бази за сравнение. Най-лесно ще е ако сама си отговориш на въпросите, които зададох в първия пост. Иначе се губи смисъла. Ти може да си била в хубава ферма и нормално да говориш така.
Англичани не съм видял да живеят с нас, а тези, които работеха във фермата си бяха на прилични заплати (доколкото разбрах над 2500 паунда месечно), имаше и слухове, че трактористите (англичани) работят на 20 паунда/час, но лично аз не го вярвам.

Не вярвам някой да отива с мисълта да се върне богат. Ако има такива то те са адски заблудени. Повечето ми познати включително аз отиват, за да изкарат бързи пари - спестени, които в България не могат да се изкарат ...да не говорим за спестяване.

Публикувано на 13-11-2008 12:03 | RE: Доволни и недоволни?
liglichka
Потребител

пак малко извън темата моите бази за сравнение са доста - когато преди 3 години аз заминах за САЩ мои приятели отидоха и останаха в Англиа - някои са в Лондон, някои горе в Шотландия... та аз ги видях всички тази година - включително сестрата на мой приятел, която е лекар в супер богаташка болница и живее вече сигурно повече от 10 г. там.... А, от нея знам, че според статистиката в Англия 90% от населението работи за по-малко от 30 000 годишно - така че ако във вашата ферма англичаните са взимали по 2500 на месец, трактористите по 20 на час, а вие сте изкарвали по 50 на ден - ами направо си уцелил шестица от тотото! Супер! Наистина няма как да не си доволен!
Публикувано на 13-11-2008 15:13 | RE: Доволни и недоволни?
Ivo
Админ

Ами не. Не съм казал, че съм заработвал 50 паунда на ден, а че 50 паунда е минимума, за който бих работил. Средно съм работил за по 90 паунда на ден. И мисля, че трябва да съм доволен.
Публикувано на 13-11-2008 15:39 | RE: Доволни и недоволни?
geripz
Потребител

liglichka,napravo neznam otkude gi izmislq6 tezi ne6ta i tezi cifri..az sam bila v 2 fermi- v parvata jiveehme 4 momi4eta v karavana,rabota ima6e dosta,prez pika sme rabotili po 17h na den i sme izkarvali dosta pove4e ot 50 liri.6efa be6e super,pla6ta6e bonusi u vsi4ko be6e OK.Minalata godina sa6to bqh na qgodi ala v dr.ferma-jiveehme 4 4oveka v edin konteiner,bez banq wc i kuhnq..spqhme na legla tip voini6ki,na 2 etaja..izvinqvai-na tova li kazva6 normalno???i da rabotim 2-3 dni po 6h,ostanalite da po4ivame?nikoi ne e oti6al s misaltta za barzo zabogatqvane i 4e 6te spe4eli mnoogo pari,prosto da izkara dostata4no i da ne jivee kato skot!
a za drugite nacionalnosti-pak gre6i6.pri nas portugalcite,zimbabviicite, litovcite jiveeha v ka6ti,s full extri,a nie se gar4ehme kato hlebarki v malkite box-ove.i zaplatite im bqha po golemi ot na nas.ako nie rabotehme po 5h,te praveha po 10h,i vzemaha po 150 liri na den..na tova li mu kazva6 ravnopravie???4e edin traktorist-portugalec vzema 100 liri na den,a nie i 50 nemojehme da hvanem,i to ne za6toto ni e marzqlo,a za6toto ne ni puskat da rabotim.
a otnostno rabotata v London i dr.gradove..neznam kakvo rabotqt tvoite poznati,ala moqta hazqika e bg-ka izkarva po 50 000-60 000 godi6no,majat i izkarva sredno kam 40 000,i ne jiveqt hi4 lo6o.tuk sa ot 6g,uredili sa si jivota i si go jiveqt.imam poznati lekarki,rabotqt v London i znae6 li kolko polu4avat???min e 5o liri na 4as,stiga se i do 200,tai 4e ne ni kazvai kolko e lo6 jivota v UK i kolko malko pla6tat..vij v saitovete za rababota,min ako si UK grajdanin i to nai-mizernata rabota zapo4va ot 22-24 000 na godina,ako si s opit e dosta pove4e...
i nakraq-ne se oplakvam ot jivota vav fermite/sama sam iskala da otida/,ala tezi koito naemat rabotnici pone trqbva da im osigurqvat normalni usloviq za jivot i rabota, a ne da ni tretirat kato jivotni
Публикувано на 13-11-2008 15:50 | RE: Доволни и недоволни?
geripz
Потребител

do liglichka:
ti kato zamina za parvi pat v USA i kato kacna-znae6e li vsi4ko,koe kude se namira,koe e normalna cena i koe ne?
i ti kato doide v London,nqkoi 4aka6e li te da te zavede do Victoria coach station,da ti kupu bilet i da te ka4i na avtobusa???
nqkoi znaqt ezika pove4e,drugi po-malko,normalno e da se pritesnqvat v 4ujda strana?I na tova izpotqvane mu kazva6 samo4uvstvie...prosto nqmam dumi
Публикувано на 14-11-2008 08:18 | RE: Доволни и недоволни?
Ivo
Админ

И аз да допълня за англичаните.
Англичаните си бяха възрастни и не толко възрастни хора, жители на селцето, където се намирахме и са си работят във фермата - то си е компания, не просто няква малка ферма. И 2500 паунда им е заплатата, що да не е много случайно?
Публикувано на 14-11-2008 12:14 | RE: Доволни и недоволни?
3f40
Потребител

Относно Sandfields Farm(Orchard Farm)[главния офис на бившия BOMFORDS] aз 2 години бях в тоя холдинг.Значи условията за живот не са луксозни живее се в Порткабини без отделен санитарен възел,с тази разлика че в 1та ми ферма JJBarker на всеки 2 порт кабини имаше супер оборудвана кухня ,в Sandfields нещата стоят мнооого по зле,там си готвиш в един хамбар,на мен лични ме дразнеше много,в последствие се свиква,не всеки може да го изкара там.Значи почти неможе да се прави сравнение ,но малко от към работно време и условия на работа:1во в JJBarker съм работил средно по 15-16 часа на ден стигало се е до 20 часов ден, мениджъри и тем подобни ти висят на главата и ти викат колко си бавен,работи това са твоите пари .От друга страна в Sandfields се работеше в абсолютно нормални часове max 12-13 часа,което си абсолютно нормално,имаш 1ден почивен,а в 1та ферма съм имал 42дни без day off.
Относно изказванията на мацката по-горе нямам думи ако знае какви пари вземат мениджърите ще и падне шапката (че нямаше шефче с заплата по-малка от 40000лири),а това с как беше самочувствието laugh аз знам английски да не казвам голяма дума много добре и за 1ви път като слязох на Gatwick не знаех къде се намирам така, че не ми обяснявай некви врели некипели.
Това,че всяка ферма си е окупирана от дали Литовци или поляци или БГ-та си е от значение и то голямо ама стига да ти се бачка се правят кинти.
За Sandfields просто нямам думи това сигурно е най-разхайтената ферма от към контрол на ходенето на работа:Пример човек не ходи 6дни на работа ,защото го марзи отива 1ден изкарва за каравана и е доволен :|,оплаква се от вида на работа при положение,че на аспержи си докарваш до кам 40-90 лири за 5-7 часа ,или нещо от сорта на аз съм дошал да живея тук СТРАННА логика laugh
ПС:предпочитам да изкарвам по 50-60лири на ден в тия мизерни условия отколкото да изкарвам по 80-90лири на ягоди лично мое мнение
пс2:Sandfields не е за хора свикнали на глезотия

страница 1 от 5

1 2 3 4 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 66 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти