Форум >
Публикувано на 04-05-2010 12:09 | RE: Отношенията между българи в чужбина
е вие не разбрахте ли , че тук са събрани все много можещи , неоправдани , прецакани от системата и т. н . защо почти никой от тия , които са доволни и са били в добра ферма , с добра заработка не пише в този форум !?
Публикувано на 04-05-2010 12:24 | RE: Отношенията между българи в чужбина
d15b2 писа:
Как пък само точни българи се събрахте в този форум. Все някой друг ви прецаква а вие сте светата вода........
Как пък само точни българи се събрахте в този форум. Все някой друг ви прецаква а вие сте светата вода........

И на мен ми е чудно.Не смятат ли хората от по предните постове не влизат ли е те в тая бройка
Публикувано на 04-05-2010 13:14 | RE: Отношенията между българи в чужбина
Fermerkata писа:
Karina6677 и мен това много ме е дразнило, най- вече как хората свикват, че им помагаш и идва един момент, в който приемат това като твое задължение, а не като услуга. И ако не го направиш ти си кривата. Тогава контра на всички и като им се наложи да се опрвят сами те оценяват... естествено тогава идват и коментарите, ама кво ти пука... ти и без тва си се справяш и сама

Karina6677 и мен това много ме е дразнило, най- вече как хората свикват, че им помагаш и идва един момент, в който приемат това като твое задължение, а не като услуга. И ако не го направиш ти си кривата. Тогава контра на всички и като им се наложи да се опрвят сами те оценяват... естествено тогава идват и коментарите, ама кво ти пука... ти и без тва си се справяш и сама

Много точно казано ,но човек се учи докато е жив .......

Публикувано на 04-05-2010 16:45 | RE: Отношенията между българи в чужбина
Аз съм разочарован от отношението българин / българин ... ние сме много разпокъсана нация , няма нищо което да ни сплотява ! Чесно да си призная само историята ме крепи до някаква степен за това да нося с гордност националността си в чужбина ,където и да е !Но усещането когато си в България да кажеш ,че си българин е много ама много по различно когато си някъде другаде , тъй като Тук си заобиколен от еднин Неопределим свят където стават Невероятни НЕбивалици (Начален учител-Педофил....Шофьор блъска бебе в центъра на София.....Питбул ,почти обезобрази дете...... и още много много неща които вгорчават животът ми Тук!НЕ говоря за пари....,а за това Къде подяволите отиде човещинката!?Ето това липсва и на българите ,когато заминат на някаде на гурбет ,ето това чуство от което са обсебени в собствената си държава показват ,когато са в чужбина !Тази Алчност , тази злоба , тази завис ще ни погуби !!!! Наясно съм с Тежкия живот който живеем , но НЕКА ДА СЕ ПРОМЕНИМ , нека погледнем по-положително на нещата искам много млади хора да ходят по запада за да сравнят обективно начина на живот тук и там ... съжалявам ,че ходим там по друга причина , а не на екскурзиика , но все пак ОГЛЕДАЙТЕ СЕ и донесете по-частица от западния образец и в нашата мила родина !Защото колкото и да не ни се вярва ние сме бъдещето и ние трябва да го направим така както ТРЯБВА ,а не каквото стане !
Отношението между българите трябва да се промени от ТУК,за да можем да си помогнем утре ТАМ !
Има 3 основни групи българи по бригадите !
1-та са умни,с амбиции и желание да постигнат нещо в живота , да се запознаят с другия начин на жовот бит и култура , НО пък Бедни тъй като все още са объркани незнаещи на къде да поемат и са в процес на лутане из наща бирократична мила родина!
2-та група са хора тип ТАРИКАТИ с не толкова умствен капацитет,но пък бързо адаптиращи се към обстановката ,лепват се до някой с познания в областа на езиците,към други които пък са за 2-3 година!Те Харчат много изкарват малко,постоянно са недоволни от всичко което се случва в работата!Постоянно лавират в обстановката за тях всички са приятели / и врагове !Егоизма им е ненадминат в моменти.Готови са да ти оберат реда (ягоди,малини и т.н) стига да могат да изкарат повече от др-я!Изказвания от рода :Виж го тоя ,колко е набрал на него въобще не му проверяват касетките----показват злобата с която се е въоражил и е готов на секундата да откъсне главата на др.
3-та група са хора от малките градчета и селата ,хора със свити сърчица тъкмо излезли за 1ви път извън страната ни ,сблъскващи се с Големия свят , но това въобще не ги вълнува,те са амбицирани да работят да изкарват пари пари ПАРИ!Тежкия живот на село ги е превърнал в хора които искат да прогресират !Ще се стискат,ще се бият по дупето за да не ходят до тоалетна,ще си седят по караванките,но пък ще си купят нов ГСМ,нови дрежки и ще инвестират спечелените си парички в Образование,в закупуването на няколко декара земя,в плащането си на квартирата и най-вече в помощ на семейството си!
НИЩО ЛОШО НЕ ИСКАМ ДА КАЖА - просто правя кратък профил на хората които са на бригада ! МОЖЕ сами да си направите някой изводи и да кажете от кой тип хора сте били заобиколени по време на пребиваването си !
Отношението между българите трябва да се промени от ТУК,за да можем да си помогнем утре ТАМ !
Има 3 основни групи българи по бригадите !
1-та са умни,с амбиции и желание да постигнат нещо в живота , да се запознаят с другия начин на жовот бит и култура , НО пък Бедни тъй като все още са объркани незнаещи на къде да поемат и са в процес на лутане из наща бирократична мила родина!
2-та група са хора тип ТАРИКАТИ с не толкова умствен капацитет,но пък бързо адаптиращи се към обстановката ,лепват се до някой с познания в областа на езиците,към други които пък са за 2-3 година!Те Харчат много изкарват малко,постоянно са недоволни от всичко което се случва в работата!Постоянно лавират в обстановката за тях всички са приятели / и врагове !Егоизма им е ненадминат в моменти.Готови са да ти оберат реда (ягоди,малини и т.н) стига да могат да изкарат повече от др-я!Изказвания от рода :Виж го тоя ,колко е набрал на него въобще не му проверяват касетките----показват злобата с която се е въоражил и е готов на секундата да откъсне главата на др.
3-та група са хора от малките градчета и селата ,хора със свити сърчица тъкмо излезли за 1ви път извън страната ни ,сблъскващи се с Големия свят , но това въобще не ги вълнува,те са амбицирани да работят да изкарват пари пари ПАРИ!Тежкия живот на село ги е превърнал в хора които искат да прогресират !Ще се стискат,ще се бият по дупето за да не ходят до тоалетна,ще си седят по караванките,но пък ще си купят нов ГСМ,нови дрежки и ще инвестират спечелените си парички в Образование,в закупуването на няколко декара земя,в плащането си на квартирата и най-вече в помощ на семейството си!
НИЩО ЛОШО НЕ ИСКАМ ДА КАЖА - просто правя кратък профил на хората които са на бригада ! МОЖЕ сами да си направите някой изводи и да кажете от кой тип хора сте били заобиколени по време на пребиваването си !
Човек е голям толкова,колкото са големи мечтите му !
Публикувано на 04-05-2010 17:06 | RE: Отношенията между българи в чужбина
Ти от кой тип хора си?

Публикувано на 05-05-2010 12:39 | RE: Отношенията между българи в чужбина
Аз пък мога да кажа, че в много от бригадирчетата открих приятели. Да са ми живи и здрави 
Иначе лицемерието винаги ще го има...за жалост. Тарикатите-също

Иначе лицемерието винаги ще го има...за жалост. Тарикатите-също

Публикувано на 05-05-2010 12:47 | RE: Отношенията между българи в чужбина
nsergeev писа:
е вие не разбрахте ли , че тук са събрани все много можещи , неоправдани , прецакани от системата и т. н . защо почти никой от тия , които са доволни и са били в добра ферма , с добра заработка не пише в този форум !?
Защо да няма? Мисля, че не са малко доволните хора. Факт е обаче, че повече се пишат негативите, но това е както за всичко останало. Хубавите неща се премълчават, а лошите се изтъкват.

А, колкото до типовете хора на бригадата - може да се каже, че си се справил добре. Само, че тези от третия тип може би се делят на 2-3 подгрупи. Писал, че искат да прогресират. Не съм много сигурен или просто дефиницията за прогрес не е изяснена в случая.
Най-много са от Тип 2. Прав си.

Публикувано на 11-05-2010 23:33 | RE: Отношенията между българи в чужбина
и аз споделям п0зициите на фермерката и stylius. Прави са. различни хора-различни идеали
Редактирано от Fairy на 15-06-2011 11:11
Информация
Минимално заплащане в Англия 2020
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители
ВХОД