Форум >
>
Живота по време на студентските бригади >
Тема: С кое Ви беше най-трудно да свикнете във фермата

страница 2 от 2

< 1 2
Публикувано на 21-03-2015 14:15 | RE: С кое Ви беше най-трудно да свикнете във фермата
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Да вдигна и тази тема, тъй като според мен е интересна за всички, които се интересуват от бригадите.

Публикувано на 21-03-2015 14:57 | RE: С кое Ви беше най-трудно да свикнете във фермата
Bazuka
Потребител

С боклуците българи...
Публикувано на 23-03-2015 12:01 | RE: С кое Ви беше най-трудно да свикнете във фермата
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Надявам се не слагаш всички под един знаменател?

Bazuka писа:
С боклуците българи...

Публикувано на 23-03-2015 13:48 | RE: С кое Ви беше най-трудно да свикнете във фермата
Bazuka
Потребител

Не, разбира се, Иво, че не слагам всички под един знаменател. Просто за голяма част от тях съм с такова впечатление, което не пречи пък тяхното за мен също да е такова, хахахха. Не мога да възприема хора, които псуват шефа си на български в лицето без причина, а в същото време искат следващият сезон да ги направи трактористи, да не са берачи. А шефът им плащаше добре, държеше се добре с тях и т.н. Почивката от 30 минути си я правеха час и 30, приключваха работа по свое усмотрение 15-20 минути по-рано, накрая за капак осраха и реколтата. В другата ми ферма, пристигаме двойка и съквартирантката ми още не ме е попитала за името и ми казва - вие ще спите в коридора, а тя и съквартирантът, без да са двойка се ширеха в две големи спални. Нямах против, но като са ни сложили в коридора поне да се съобразяваха. Казваха ми къде да си слагам лаптопа, къде да си слагам торбата с прането, бъркаха ни в личните вещи докато спим, за да вземат запалка, отмъкваха ни я, преобличах се често в "кенефа", защото вратите им бяха постоянно отворени и т.н. Подяволите, искаха всичко да правим върху леглото и да не слизаме от него. Ъгловият събран в легло, на което спяхме се удряше в масата, канеха си хора там без да попитат. В смисъл нямала съм против, но обичам възпитани и тактични хора, което е рядкост. Тази не познаваше думички като моля, ако обичаш и едно просто може ли, тя ми заповядваше. Това все пак са битови отношения и знам, че при доста бригадири сигурно е така в караваните. И само да вметна, тук бях в тим само с чужденци - поляци, чехи, латвийци, португалци и шотландци, нямах никакъв проблем, дори с вайзерката полякиня, която личеше, че има афинитет към поляците, но се грижеше и за всички останали и се интересуваше от тях.
Публикувано на 15-04-2015 07:48 | RE: С кое Ви беше най-трудно да свикнете във фермата
nikolino30
Потребител

Ами да ти кажа че сам си си виновен! При мене тази коза отдавна ще си е на място,а гостите от вратата върнати.Като ще спиш в хола-коридора,слагаш перденце и от там на татък само с почукване или може ли!Ако това не ги устройва се прави реорганизация.Първия път забележка,втория за яката,че и партакешите от хола излитат.Просто с теб така са намерили.А отворените постоянно врати се лекуват като се метнете по патки и се поразкарате ден -два из караваната.
А сега по темата-Бил съм в казарма-1г,нищо не може да ме уплаши ,нито кал,нито дъжд,липса на пространство,на близки.....абе корав съм,до момента в който дойде или се сблъскам с бай Ганьо.Мръсен гаден долен мазен с малки злобни алчни очички,наведен в поза -връзвам сандалите на всеки,и озлобен срещу българите. Та е това ме мори и немога да свикна! Латвийците идваха и ми казваха че казал-Това българите не са хора!!!! Идеше ми да отида и да му извия врата,ама за тва мекотело пък да ме изгонят не си струва,той типично по ганьовски приказваше по хората,няма смелост пред нас да каже. Голям мор това за мене.

Ми смо си Ми

страница 2 от 2

< 1 2

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 57 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти