Форум >
Архив >
Публикувано на 09-03-2010 11:09 | Намалени бройки за САЩ?
Записах се на бригада за САЩ с фирма Викинг(работят със Спирит) . Днес ми казаха от офиса че има голямо съкращение на работните места и ми дадоха една единствена оферта, която не ми върши работа съвсем... На някои да му се е случило нещо подобно през последните дни? Наистина ли има такова "орязване" на местата и какво да правя?
Публикувано на 09-03-2010 11:27 | RE: Намалени бройки за САЩ?
Ами не знам. Чел съм доста противоречиви мнения.
На едно място съобщават, че студентските бригади в САЩ залязват. На друго, че тепърва още повече ще има интерес.
За 2007 година например студентите, които са ходили на бригада в САЩ са 11 000.
От посолството на САЩ в България си пожелават през 2010 да бъдат още повече, което какво ти говори? Явно трябва да имат нужда от нашенски студенти....
п.п. А, аз пък от своя страна мога да кажа, че съдейки по потребителите в този форум - то се вижда, че са много малко желаещите за бригада в САЩ...
И от друга страна се вижда, че тези, които са ходили на бригада в САЩ не са настроени да споделят информация във форум като този. (за разлика от ходилите в Англия)
На едно място съобщават, че студентските бригади в САЩ залязват. На друго, че тепърва още повече ще има интерес.
За 2007 година например студентите, които са ходили на бригада в САЩ са 11 000.
От посолството на САЩ в България си пожелават през 2010 да бъдат още повече, което какво ти говори? Явно трябва да имат нужда от нашенски студенти....
п.п. А, аз пък от своя страна мога да кажа, че съдейки по потребителите в този форум - то се вижда, че са много малко желаещите за бригада в САЩ...
И от друга страна се вижда, че тези, които са ходили на бригада в САЩ не са настроени да споделят информация във форум като този. (за разлика от ходилите в Англия)
Редактирано от Ivo на 09-03-2010 11:29
Публикувано на 03-04-2010 14:20 | RE: Намалени бройки за САЩ?
Като се има предвид доскорошното ниво на долара, кризата в САЩ и тройно по-големите разходи по заминаването хората желаещи да зминат за САЩ са даже много, Англия се предпочита от много хора единствено заради разходите по заминаване за които наистина завиждам
Публикувано на 04-04-2010 12:26 | RE: Намалени бройки за САЩ?
Ivo писа:
И за мен е необяснимо слабото посещение на бригадири в САЩ в този форум. Не е вярно, че са малко желаещите да заминат. Всичко опира до парите според мен. Но винаги има начин стига силно да желаеш нещо. Криза в САЩ поне аз не съм усетил. За Американците може да е криза, но за бригадирите едва ли. Работодателите имат изгода да наемат български студенти за работа. Долара наистина се срина до нива от сорта на 1.29. И то точно в края на лятото, когато всички се прибраха с една торба гущери. Наложи ми се преди заминаването да купувам и плащам в долари от порядъка на 1.46. Та вътрих се, но това няма голямо значение. Сега наблюдавам нещо подобно. Долара взе да се вдига месец преди лятото.
А това че даваш 4000 лв за да заминеш в САЩ също не би било обезателна причина да не го направиш според мен. Има кредити от банки, има кредити от фирмите, които изпращат, има кредити и от родители..
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители