Форум >
>
Архив >
Тема: Work and Travel 2012 - Аляска

страница 9 от 14

<< < 6 7 8 9 10 11 12 > >>
Публикувано на 24-01-2012 12:06 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
patkana
Потребител
https://facebook.com/Александър Друмев

juli777 писа:
DAMN3D писа:
Здравейте на всички! Мисля лятото на 2012 да го изкарам с една бригадка в САЩ и по-точно в щата Аляска. Фирмата в която се записах е Ориндж. Та...пишете!
П.С. Понеже не видях нова тема за това, реших да направя такава и да събера другарчета със същите планове

А от твоята фирма не са ли ти казали, че Аляска вече не е приоритет за програмата Work and Travel и не се гледа добре на нея от към условия за работа?
До колкото знам е твърде възможно да се изключат опциите за програмата там или ако не, то не се гледа с добро око на нея както за останалите щати. Това е важно и не бива да се пропуска. Също така сезона в Аляска е по - малък от 4 месеца. Следователно дори да получиш по - високо заплащане от друг щат, сезона като ти е по - кратък пак не си на далавера. А възможност за втора работа ще имаш ли? Полита ли ги хората във фирмата за тези подробности? Колко ти е минимума часове и заплащането? Квартирата плащаш ли я или ти е осигурена? И билета ще ти е по - скъп.
Ти си знаеш де, аз само споделям какво знам за тази година, а и имам приятели, които са били предни години там.Тези , които са били по - отдавна са били доволни. Специално за рибните фабрики. Обаче мой приятел, който беше преди 2 години там е изкарал 2 месеца сезон, който е бил слаб, не са покрили достатъчно часове, защото улова е бил малък и е изкарал толкова, че да си върне по - голямата част от вложените пари.
Успех и се надявам при теб да е различно!

Чакай малко де,човека не е писал че ще ходи на рибни фабрики писал е само за това че иска бригада в Аляска,а това че рибните фабрики е риск печели,риск губи е вярно...Ако има сезон и добър улов,си раотиш по 16 часа около 3 месеца и правиш лудите пари(над 10 К със сигурност),ако не едвам едвам ще си върнеш разходите както каза да вярно е,...Във рибните фабрики нямаш възможност за 2-ра раота..Но има и много други работи,във хотели и ресторанти и супермаркети във Аляска където е добре да се работи и се изкаравт хубави пари тъй като е по-добре платен щат от другите и разходите ти там за квартира и храна са доста по малки(изключваме самолетния билет,който е доста скъп защото е много далечна дестинация),но като цяло Аляска според мен е най желаната дестинация,и там се правят най много пари,там няма само рибни фабрики и въпреки че е далечна дестинация според мен си заслужава cool

Публикувано на 25-01-2012 11:26 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
juli777
Потребител

patkana писа:
juli777 писа:
DAMN3D писа:
Здравейте на всички! Мисля лятото на 2012 да го изкарам с една бригадка в САЩ и по-точно в щата Аляска. Фирмата в която се записах е Ориндж. Та...пишете!
П.С. Понеже не видях нова тема за това, реших да направя такава и да събера другарчета със същите планове

А от твоята фирма не са ли ти казали, че Аляска вече не е приоритет за програмата Work and Travel и не се гледа добре на нея от към условия за работа?
До колкото знам е твърде възможно да се изключат опциите за програмата там или ако не, то не се гледа с добро око на нея както за останалите щати. Това е важно и не бива да се пропуска. Също така сезона в Аляска е по - малък от 4 месеца. Следователно дори да получиш по - високо заплащане от друг щат, сезона като ти е по - кратък пак не си на далавера. А възможност за втора работа ще имаш ли? Полита ли ги хората във фирмата за тези подробности? Колко ти е минимума часове и заплащането? Квартирата плащаш ли я или ти е осигурена? И билета ще ти е по - скъп.
Ти си знаеш де, аз само споделям какво знам за тази година, а и имам приятели, които са били предни години там.Тези , които са били по - отдавна са били доволни. Специално за рибните фабрики. Обаче мой приятел, който беше преди 2 години там е изкарал 2 месеца сезон, който е бил слаб, не са покрили достатъчно часове, защото улова е бил малък и е изкарал толкова, че да си върне по - голямата част от вложените пари.
Успех и се надявам при теб да е различно!

Чакай малко де,човека не е писал че ще ходи на рибни фабрики писал е само за това че иска бригада в Аляска,а това че рибните фабрики е риск печели,риск губи е вярно...Ако има сезон и добър улов,си раотиш по 16 часа около 3 месеца и правиш лудите пари(над 10 К със сигурност),ако не едвам едвам ще си върнеш разходите както каза да вярно е,...Във рибните фабрики нямаш възможност за 2-ра раота..Но има и много други работи,във хотели и ресторанти и супермаркети във Аляска където е добре да се работи и се изкаравт хубави пари тъй като е по-добре платен щат от другите и разходите ти там за квартира и храна са доста по малки(изключваме самолетния билет,който е доста скъп защото е много далечна дестинация),но като цяло Аляска според мен е най желаната дестинация,и там се правят най много пари,там няма само рибни фабрики и въпреки че е далечна дестинация според мен си заслужава cool

Ясно е,че е от най - желаните дестинации, обаче както споменах, разбрах че не се възприема добре от Консулството,защото смятат, че не отговаря на принципите на програмата. А аз съм с оферта за 10$ на час в супермаркет, овъртайма ми е 15$ и дори в офертата ми е вписано,че ще имам опция за овъртайм. Така че при положение,че ще си работя на топло в Лонг Айлънд за тези пари, нямам причина да се бутам в Аляска. И от тази гледна точка споменах недостатъците на Аляска. Иначе всеки сам си избира къде да ходи и какво да работи. Идеята ми беше да съм полезна до колкото е възможно
Публикувано на 25-01-2012 17:49 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
patkana
Потребител

juli777 писа:
Ясно е,че е от най - желаните дестинации, обаче както споменах, разбрах че не се възприема добре от Консулството,защото смятат, че не отговаря на принципите на програмата. А аз съм с оферта за 10$ на час в супермаркет, овъртайма ми е 15$ и дори в офертата ми е вписано,че ще имам опция за овъртайм. Така че при положение,че ще си работя на топло в Лонг Айлънд за тези пари, нямам причина да се бутам в Аляска. И от тази гледна точка споменах недостатъците на Аляска. Иначе всеки сам си избира къде да ходи и какво да работи. Идеята ми беше да съм полезна до колкото е възможно

Еми тя е най-желаните дестинации именно защото там се вадят най-добре пари,еми ти си късметлийка във със тази работна оферта и аз се радвам на това,при положение че искаш да си на топло ,няма лошо всеки да си даде мннението да е полезен,то за това и пишем тука,да си кажа чесно и аз ако имах по близка оферта със уреден овъртайм щях да се хвана,тъй като и самолетния билет е по-ефтин и т.н.,но живот и здраве на есен тази година ще си кажа впечетленията от аляска,а на теб успех дано искараш много пари и си изкараш много яко,сигурен съм че ще е така cool
Редактирано от Ivo на 30-01-2012 13:03
Публикувано на 30-01-2012 11:47 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
juli777
Потребител

Благодаря ти!
И аз пожелавам на теб и всички останали успешно лято.Надявам се всички да сме доволни

Ivo: моля, не се цитирайте един друг и то най-вече такива огромни цитати.
Редактирано от Ivo на 30-01-2012 13:03
Публикувано на 07-02-2012 14:13 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
DAMN3D
Потребител

Здравей и от мен! Видях, че вече са ти отговорили вместо мен, ама сигурно е така защото не ми остава време да влизам често напоследък...
Тези неща които ги казваш са така наистина, но има една малка подробност, отнасят се главно за рибните фабрики, а аз не съм споменал, че ми е такава офертата. Всъщност съм споменал, че е housekeeper. Сезона си е също 4 месеца на нормалните работи. Часовете са добре, ако мога да си намеря на време втора работа, ще е още по-добре. Града е втория по-големина (което не е много голямо като цяло) в щата, но вярвам, че с желание ще се получат нещата...и малко късмет
Пожелавам на всички да си изкарат така както са планирали, било то наблягайки на купоните и забавата или събирането на парички wink
Публикувано на 08-02-2012 21:59 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
patkana
Потребител

DAMN3D писа:
Здравей и от мен! Видях, че вече са ти отговорили вместо мен, ама сигурно е така защото не ми остава време да влизам често напоследък...
Тези неща които ги казваш са така наистина, но има една малка подробност, отнасят се главно за рибните фабрики, а аз не съм споменал, че ми е такава офертата. Всъщност съм споменал, че е housekeeper. Сезона си е също 4 месеца на нормалните работи. Часовете са добре, ако мога да си намеря на време втора работа, ще е още по-добре. Града е втория по-големина (което не е много голямо като цяло) в щата, но вярвам, че с желание ще се получат нещата...и малко късмет
Пожелавам на всички да си изкарат така както са планирали, било то наблягайки на купоните и забавата или събирането на парички wink

Успех и на теб coolcoolcoolcool
Публикувано на 05-03-2012 20:02 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
notdamnepic
Потребител

Някой за ANCHORAGE около 15 МАЙ ?
Публикувано на 07-03-2012 00:10 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
memfis_89
Потребител

Който ше ходи със сигурност в Anchorage нека драсне едно лично .Имам опит там 2 лета ,търся сериозни за да се организираме с квартирата ( очаква се голям наплив тая година ,което е предпоставка за по-високи цени - и конкретно на хостелите ) , може и на скайп да ме търсите memfis_89 . Успех на всички , и има ли вече хора с ВИЗА , аз чакам до края на месеца. ( стискайте палци)
Публикувано на 07-03-2012 00:13 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
memfis_89
Потребител

notdamnepic писа:

АЗ СЪМ за 15 Май за там . драсни на скайпа . по горе го има
Публикувано на 07-03-2012 16:47 | RE: Work and Travel 2012 - Аляска
notdamnepic
Потребител

memfis_89 писа:
notdamnepic писа:

АЗ СЪМ за 15 Май за там . драсни на скайпа . по горе го има

Чуек, ти ме махна от скайпа, щото си забравил сигурно че съм аз laugh dai_edna_grozdova - отблокирай ме ако си ме блокирал, за да се разберем, че билетите може да поскъпнат

страница 9 от 14

<< < 6 7 8 9 10 11 12 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 13 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти