Форум >
>
Work and travel дестинации >
Тема: Да се откажа или да изчакам?

страница 2 от 2

< 1 2
Публикувано на 17-12-2012 20:10 | RE: Да се откажа или да изчакам?
iNCREDIBAD
Потребител

Така е, просто исках първо да попитам и други хора. За сега мисля да изчакам до към края на септември поне и да се надявам, че ще излезнат хубави оферти. Се пак от 500 човека 100 да са намерили сега, другите 400, че и още много, които не са отишли в София първия път едва ли ще останат на сухо.
Все пак ако някой има мнение по въпроса нека сподели. Някой, който е взел оферта не от първият път.

Публикувано на 17-12-2012 21:50 | RE: Да се откажа или да изчакам?
silvia11
Потребител

Според мен дали ще ти върнат тези пари трябва да пише в договора ви,но като цяло щом си имаш застаховки значи ще ти ги върнат.
Колкото до това дали офертите на следащите феъри ще са свестни нз ,аз лично не намирам логика в това да няма свестни оферти в по-късните ,но консултантът ми от моята агенция ,също като други хора твърди ,че по-късните оферти са с по-ниско заплащане и ниво на английски.А за ориндж може и да е така и при тях,може и да не е ,нз.
emilkolev91 ,какво имаш предвид с това ,че са се набутали и са разбрали едва там ,може ли да разясниш-обеща ли са им едно ,а реалността е била друга или ...понеже като човек ,който ще ходи за първа година ме притесни поста ти.
Публикувано на 19-12-2012 07:17 | RE: Да се откажа или да изчакам?
estrellita
Потребител

iNCREDIBAD, имаш договор, в който трябва да е описано при какви условия се връщат пари и всички подобни клаузи. Най-добре си прочети договора.
Относно работните оферти - няма значение дали си взел работа на първо или на последно интервю, няма зависимост за качеството на работните оферти. Просто някои работодатели са взели решение колко човека ще им трябват още в края на тази година, а други решават в началото на пролетта. Винаги има кофти работодатели и недоволни студенти, това на какъв ще попаднеш ти си е и доза късмет. Не съм чула някой да се е върнал от Аляска без да си е избил парите и да е на минус, но това си зависи преди всичко от теб и дали ще си търсиш втора работа.
Публикувано на 19-12-2012 19:42 | RE: Да се откажа или да изчакам?
iNCREDIBAD
Потребител

Излезнаха доста нови оферти, някои от които не са зле. Говорим за Аляска, другите са си доста зле. Ще изчакам, всички нови до сега са скайп феър. Може да излезнат и по-добри януари.
ПП: Имате ли опит със интервю по скайп и нещо по-специфично има ли от job fair-a.
Публикувано на 20-12-2012 08:29 | RE: iNCREDIBAD
HarmonyConsult
Потребител
rosiharmony https://www.facebook.com/profile.php?id=554515835

На теб казано ли ти е при кандидатстването, че 10$ + на час и 40 часа минимум на седмица е стандартна WAT оферта? Защото не е така. Стандартната такава вече /най-вече за лято 2013 след многото промени в програмата/ е 7.25-8$ и 32 часа работна седмица. Съжалявам, ако го чуваш за първи път и вече си кандидатствал.
Да, вероятно ще си покриеш разходите по програмата и ако имаш 2ра работа, ще изкараш и малко отгоре /може и повече/.
Всичко това го казвам, за да си снижиш очакванията и съответно изискванията. Не става изобщо въпрос за получаване на "лоша услуга"; става въпрос дали програмата, за която си кандидатствал, може да ти предостави това, което ти искаш... в противен случай си кандидатствал за грешната програма. И не ти е виновна нито програмата, нито фирмата..
ПС. Аляска не е добре вече. Откакто забраниха работата в рибни фабрики, не си струва да платиш скъпия самолетен билет дотам. Няма втора работа.
Публикувано на 20-12-2012 23:25 | RE: Да се откажа или да изчакам?
iNCREDIBAD
Потребител

Явно доста си изостанал с информацията. Няма такова като стандартна ват оферта и съм наясно с това. Аз казвам какво аз търса и не се оплаква, че ориндж не ми предлагат това, а от условията при които бяхме на джоб феъра. Чети малкокакво съм написал. А тва, че повечето работи са 7-8 долара по 32 часа са пълни глупости. Има доста по-добри и са точно в Аляска, но се вземат бързо, като това за рибните фабрики въобще не важи , намират се доста други като housekeeper и т.н.

ПП: Не ми е само до парите, но при предположение, че аз си ги давам и не взимам от наще, като повечето бригадири ( и заем и от заплата давам). Ако беше по 7-8 долара за 32 часа "стандартната" оферта едва ли някой щеше да ходи вече на бригада, тъй като по никакъв начин не може да си избие парите освен ако не си мисли, само за печалба и разходи за храна и квартира там.
Редактирано от iNCREDIBAD на 20-12-2012 23:29
Публикувано на 21-12-2012 08:00 | RE: Да се откажа или да изчакам?
HarmonyConsult
Потребител
rosiharmony https://www.facebook.com/profile.php?id=554515835

Добре. Явно си имаш мнение за бригадите, изградено на това какво ти искаш и какво ти си представяш или каквото си чул от предишни години. Чакат те разочарования, ако не си промениш очакванията.
Успех ти пожелавам да си намериш оферта, каквато искаш.
ПС. Не ми е "изостанала" информацията"... за съжаление.
Публикувано на 21-12-2012 18:01 | RE: Да се откажа или да изчакам?
Paradise
Потребител

joe123, много съм съгласна с теб. И аз смятам, че очакванията на автора са твърде големи и накрая ще излезе разочарован.

Към автора, да работодателите предпочитат да наемат хора, които познават и са доволни от тях. Дори и да стигнеш до Аляска там втората работа ще бъде дадена на същите тези хора. Билета до Аляска е много по скъп от другите щати. Иначе ето едик линк, който може да ти бъде полезен от друг форум надявам се не е против правилата:
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/2917718/an/0/page/0
Публикувано на 07-01-2013 11:27 | RE: Да се откажа или да изчакам?
Elilito
Потребител

Напълно съм съгласна с теб, чудя се как някой може да ни пита кога-какви пари ще му се върнат, при положение, че САМ си е подписал договор и е говорил с фирмата. ХОРА, четете добре какво подписвате, питайте на място,а не по форуми за клаузите по собствените си договори!

estrellita писа:
iNCREDIBAD, имаш договор, в който трябва да е описано при какви условия се връщат пари и всички подобни клаузи. Най-добре си прочети договора.
Относно работните оферти - няма значение дали си взел работа на първо или на последно интервю, няма зависимост за качеството на работните оферти. Просто някои работодатели са взели решение колко човека ще им трябват още в края на тази година, а други решават в началото на пролетта. Винаги има кофти работодатели и недоволни студенти, това на какъв ще попаднеш ти си е и доза късмет. Не съм чула някой да се е върнал от Аляска без да си е избил парите и да е на минус, но това си зависи преди всичко от теб и дали ще си търсиш втора работа.
Публикувано на 07-01-2013 11:42 | RE: Да се откажа или да изчакам?
Elilito
Потребител

iNCREDIBAD, и аз се борих за оферта миналата година с още 30 човека. Ама така е-има конкуренция. Който не му харесва-да си хареса оферта, за която не се редиш на феъри. Знаеш ли защо се получават така, че 50 човека се редят за оферта с 5 места? В моя парк миналата година бяхме 20 българи. Всички се върнахме много доволни. Всеки един от нас тази година се записа пак за там, но привлече и по 1-2-3 приятели със себе си. И ето,че тая година ще се борят не 30, а поне 60 човека, и то пак за същите места като миналата година, защото парка няма да се е утроил по размери, само защото три пъти повече студенти искат да заминат там. Поне всеки може да се пробва, даже и последния може да мине на интервю, пък след това Божа работа....
Съмнявам се да не са си преброили хората,мен поне миналата година ме знаеха къде ще сядам на интервю...МОже би грешката на Ориндж е,че пускат всеки студент,който иска да кандидатства,а не примерно първите 20 човека...но така пък всеки има шанс да се пробва.

iNCREDIBAD писа:
Здравейте колеги. На 15.12.2012г. бях на Job Fair на Ориндж в София, от който съм изключително разочарован. Гадно е че не ме одобриха да, но по-гадното е че нямаше никаква организация. Явно Ориндж са решили, че няма нужда да знаят колко хора ще отидат там или по-скоро не са си направили труда да разберат. Имаше поен 500 човека за 5 работни оферти. Трябваше да се чака цял ден, да се плащат сини зони и не знам още какво. Повечето работни оферти приемаха от раз студенти, които са били миналата година на същото място, а другите да се оправят. И ето, цял ден чаках, както и много други колеги, да им кажат и то по телефона, че не са одобрени. Въпреки, че аз самият отговарям на абсолютно всички изисквания. Още по-лошото е, че още като отидохме ни казаха, че може да отидем само на най-желаното интервю, защото имало много хора. Т.е. другите ми две желания изгарят.
Та виждам, че има още 1-2 Job Fair-а февруари март и някъде януари скайп феър, но самите предложения от работодателите още не са излезнали. Тъй като най-желаната от мен дестинация е Аляска, според вас дали има някакъв шанс тогава да излезнат приемливи оферти и примерно ако февруари ме одобрят, няма ли да е късно за самолетен билет, т.е. да стане доста по-скъп.
Благодаря ви за отделеното време колеги.

ПП: Тъй като спечелих финансиране от Ориндж (след направата на тест по английски 71 въпроса) съм заплатил само 153 долара такса сега и трябваше като се върна останалите. Направил съм две застраховки, в които пише ако се провали визата или нещо друго свързано с работата да ми се върнат парите. Тъй че мога ли да си върна тези 153 долара или вече съм изгорял с тях.?

страница 2 от 2

< 1 2

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23847 | Форумни мнения 29812 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 54 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: ivanivanov85
Бригадири в момента или преди малко във форума:
miro75 mitko55 emo-ivanov jordasha shushoni83 bambi12345 Ivo karamfila puhinio bLqsuchko minkoV milkras venelinabg cepeur Min4ev83 sissi_vt pacho plamen365 mihailova80 ivanivanov85 sepuko Mitre Geri1 megastas quiksilver

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2023 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти