Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: PDM PRODUCE (UK) LTD

страница 1 от 12

1 2 3 4 > >>
Публикувано на 01-02-2010 20:27 | PDM PRODUCE (UK) LTD

Здравейте,

Интересува ме дали някой има информация за тази ферма - PDM PRODUCE (UK) LTD. на 1-ви Май ще пътувам за там и ще се радвам на каквото и да е инфо. Благодаря!

Поздрави
Деян

Публикувано на 01-02-2010 20:35 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD
napusnal
Потребител

http://www.pdmgroup.co.uk/
Публикувано на 01-02-2010 20:37 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD

Мерси много, но ще се радвам, ако някой може да ми даде лично мнение. Понеже е ясно какво пише във тези сайтове, само суперлативи и хубави неща. Иска ми се, ако някой е ходил и може да каже нещо конкретно.

Мерси за сайтовете.

П.П. Фермата е за салати и доколкото разбрах ималко яко работа (което е супер). Дали можете да ми кажете за самата работа на салати? Вадят ли се парички и самото естество? В апликейшъна ми пише, че е team work..., което на мен не ми допада, честно казано.

Редактирано от на 01-02-2010 20:45
Публикувано на 03-02-2010 12:49 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD

Ехаа, никой ли не е ходил или чувал нещо за тази ферма? Май я водят като една от най-големите за салати на острова. Няма ли българи, съфорумци били там?

П.П. Сори за тройния пост, умишлено вдигам темата, с надежда да се появи някой бил там. Ако все пак е проблем, нека се изтрият постовете.

Публикувано на 24-02-2010 00:47 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD
ago_nazim
Потребител

dokoloto razbrah v tazi ferma usloviqta na jivot bili dobri-koeto e dobreclap
Публикувано на 24-02-2010 00:50 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD
ago_nazim
Потребител

rabota sa6to se namirala.Nqma da se stoi prez cqloto vre.Az 6te patuvam s moi priqteli,vse o6te o4akvam bileta si no na 1vi mai trqbvada bada vav fermata TAM 6TE SE VIDIM nadqvam se da si izkarame dobre
Публикувано на 12-02-2011 16:18 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD
tigara83
Потребител

здравейте казвам се Вяра Митова за тази ферма знам само, че има много работа съответно има и пари, условията за живеене са готини , което е най-важното за една ферма .Ако някой знае и е ходил там нека пише за самата работа как се извършва (работи) бере Благодаря ви за което.Аз и моят приятел заминаваме на 1 май от Благоевград сме с ibc-exchange ако няма промяна .Благодаря за вниманието.
Публикувано на 12-02-2011 16:22 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Май Владимир Пигов е бил там миналата година. Гледам, че се появява във форума от време на време. Ако има желание може да даде повече подробности

Публикувано на 12-02-2011 18:19 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD
vladimir_pigov
Потребител

Аз бях в PDM през 2010,така:

Условия за живот:
Живее се в каравани по 4-6 човека в стай по двама.90% от караваните са в доста добро състояние,обзаведени са с кухня(има кухненска посуда),баня и тоалетна,и холово пространство.Газта се плаща,тока е на карти по 5 паунда на седмица(ако не стигнат се купуват още карти).Има газова печка за отопление в хола и в повечето каравани има и духалки.Има хладилник/ци.

Работа и заплащане:
Мъжете берат, а жените опаковат салати,така е в 95% от случаите.Първите 2 седмици се плаща на час и след това на заработка.Работи се в тимове по 8 берача 4 опаковача и не си спомням колко бяха отзад на ремаркето,има и един двоен тим от 16 берача и 8 опаковача.Бачка се различно,от 5-6-7 сутринта до като се изпълни поръчката което значи че може да е 10 сутринта някой път отива до 12-1-2-3 вечерта и после пак.В началото на сезона се работи по 5 дена и се почива по два,някой работеха по 4 почиваха 3,зависи какво реши вайзъра,но след средата на сезона ми казаха че са бачкали без почивка или с един почивен ден.Заплащането също е различно за различните салати и различните поръчки.А относно дали ти плащат навреме отговора е твърдо ДА,дори и накрая на сезона си плащат отпуската.

Какво да си носим:
Ботуши,дъждобрани и спални чували продават ТАМ,първите две препоръчвам от ТАМ да се купят, а спалният чувал от БГ.Носете си чаршафи,възглавници от магазина в града ще си купите по 1-2 паунда са, храна за 1-2 дена да имате.Като пристигнете там се гответе за голямо чистене на караваната,защото са пълни кочини,никой не чисти като си заминава laugh.Транспорт от фермата до града градски няма,но всеки ден от фермата има по 3-4-5 пъти на ден бусчета до магазина,има таксита по 4 паунда взимаха до града в едната посока(шофьора на таксито е Рашид,питайте там който и да е от тия дет са се върнали 2ри път ще ви дадат номера му).Носете си цигари,колкото повече толкова по-добре,а ако не пушите там ще ги продадете веднага за по 30-35 паунда картона.Там има постоянно цигари и алкохол на много по-ниски цени,нелегално разбира се laugh.

Основният контингент там са Латвийци и Литовци,Българи и Румънци.

Тия който незнаят английски се оправят,а ако поназнайваш руски си цар laugh

Дупе да ви е яко,работа има и на който му се бачка ще изкара някой паунд

П.С. Интернет там има в залата,може да се ползва не техния комп или ако имаш лаТоп си ползваш Wifi-то,плаща се на час,колкото повече си предплатиш толкова е по-евтино,бърз е един филм 700Мб се тегли за 10-15мин.Иначе има и доставчик,"3"/"Тройката",купува се от търговските центрове,една антена(флашка) със СИМ карта вътре ама задължително трябва да се вземе одължителен кабел допълнително,за да си "вадиш" антената през прозореца, че иначе не фаща,малко е бавен и е с ограничение ама за скайп и браузване става.

Народ който изтрезнява с бира има какво да покаже на народ който се напива с бира...
Редактирано от vladimir_pigov на 12-02-2011 18:38
Публикувано на 12-02-2011 18:24 | RE: PDM PRODUCE (UK) LTD
Fairy
Модератор
http://www.facebook.com/Fairy.Brigadiri

Хаха, ама как те издебнах и "подтикнах" да отговориш, а razz

Редактирано от Fairy на 12-02-2011 18:25

страница 1 от 12

1 2 3 4 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 22 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти