Форум >
Публикувано на 24-03-2010 06:31 | Holland nursery, Littlehampton, Hall Hunter Partnership - някой да е бил там?
Здравейте,
разгледах азбучника и ползвах търсачката но не открих почти нищо за фермата Holland nursery в Littlehampton.
Спомената е само като място за живеене в ето тази тема за една друга ферма:
http://www.brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=1031&pid=11939#post_11939
Бих се радвал някой ако е ходил в Holland да напише как е било там (колко и каква работа е имало, условията на живот, нормите за заплащането, коректноста на шефовете) и през кои месеци е ходил (защото аз заминавам на есен).
Благодаря предварително!
П.С. Тъй като google беше дал разнообразни (дори в щатите) резултати за тази ферма - се наложи да корегирам името на фирмата в заглавието, защото в крайна сметка от Hall Hunter Partnership е фермата.
разгледах азбучника и ползвах търсачката но не открих почти нищо за фермата Holland nursery в Littlehampton.
Спомената е само като място за живеене в ето тази тема за една друга ферма:
http://www.brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=1031&pid=11939#post_11939
Бих се радвал някой ако е ходил в Holland да напише как е било там (колко и каква работа е имало, условията на живот, нормите за заплащането, коректноста на шефовете) и през кои месеци е ходил (защото аз заминавам на есен).
Благодаря предварително!
П.С. Тъй като google беше дал разнообразни (дори в щатите) резултати за тази ферма - се наложи да корегирам името на фирмата в заглавието, защото в крайна сметка от Hall Hunter Partnership е фермата.
Редактирано от nikoyman на 13-10-2010 04:11
Публикувано на 02-04-2010 14:46 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Needham Growers Ltd - който е бил там да пише!
След като никой не може да сподели каквото и да е за тази ферма. Ще покажа снимки от Гуугъл на самите оранжерии:
http://nikoyman.snimka.bg/europe/mix-of-pix.532147.20506544
http://nikoyman.snimka.bg/europe/mix-of-pix.532147.20506547
http://nikoyman.snimka.bg/europe/mix-of-pix.532147.20506544
http://nikoyman.snimka.bg/europe/mix-of-pix.532147.20506547
Редактирано от nikoyman на 08-09-2010 12:05
Публикувано на 03-04-2010 05:43 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Needham Growers Ltd - който е бил там да пише!
http://www.hallhunter.co.uk/Holland.aspx
с благодарности към dari_e
с благодарности към dari_e
Редактирано от nikoyman на 05-09-2010 19:49
Публикувано на 03-04-2010 09:54 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Needham Growers Ltd - който е бил там да пише!

Публикувано на 06-01-2011 19:54 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Hall Hunter Partnership - някой да е бил там?
Здравейте и от мен ,извинявам се ,че чак сега ще напиша своето мнение за тази ферма въпреки че бях там през 2009 , но сега забелязах че някой е питал .И дано отговора ми бъде полезен на някой друг ,на който му предстои заминаване през тази година .
И така ..........пристигнахме в Холанд Нърсъри на 10.10.2009 ,живяхме в кампа на фермата(уточнявам защото имаше хора ,които идваха от други кампове)Кампа представлява 16-18 контейнера на площ около 1-2,5 декара(доста сбити)За който не знае контейнера представлява строителен фургон(от по новите разбира се дето са без колела) вътре има 5 двуетажни легла ,1 маса ,4 стола , 1 хладилник ,1-2 шкафа с чекмеджета ,като размери контейнера е около 3,5м Х 8м. Няма да обяснявам колко е удобно за живеене ,защото става ясно че не е особено когато е пълен -10 души в такова помещение без значение пол и години - ужасно е .Банята ,тоалетната и кухнята са на около 500 метра от въпросните фургони ,за чистота не говоря защото ще повърна.Вечер отключваха една тоалетна която е на 10метра от кампа иначе за през деня ,далечните. В случай че не съм споменал кампа гъмжеше от плъхове ,особено активни вечер
тичаха и ровеха из кофите лудница .Освен тези контейнери има и 2-3 нормални каравани за 6 души и 2-3 стаи в сградата където са офисите (излишо е да казвам че там е за стари кучета вайзери и поляци .
Относно работата - берат се къпини в гласхауси(стъклени оранжерии)и малини в тунели .Работи се на piece с норма ,ако нямаш нормата до първата почивка отиваш в караваната(контейнера),аз бях на къпини и честно да си кажа не ме биваше особено имал съм дни с по 10-15 паунда заработка .Преди това бях на ябълки ,бил съм и на брюкселско зеле в Шотландия(добри пари изкарах) , просто с тия къпини не можах да се справя .
Вайзерите са поляци имаше и една българка ,като цяло отношението към работниците не е много добро ,мисля че и един от мениджърите беше българин.
За сега това се сещам ,бил съм и на много по добри места не ме мързи и не мисля че съм прекалено гнуслив ,но смело мога да заявя ,че не бих отишъл в тази ферма отново .
Успех на всички
И така ..........пристигнахме в Холанд Нърсъри на 10.10.2009 ,живяхме в кампа на фермата(уточнявам защото имаше хора ,които идваха от други кампове)Кампа представлява 16-18 контейнера на площ около 1-2,5 декара(доста сбити)За който не знае контейнера представлява строителен фургон(от по новите разбира се дето са без колела) вътре има 5 двуетажни легла ,1 маса ,4 стола , 1 хладилник ,1-2 шкафа с чекмеджета ,като размери контейнера е около 3,5м Х 8м. Няма да обяснявам колко е удобно за живеене ,защото става ясно че не е особено когато е пълен -10 души в такова помещение без значение пол и години - ужасно е .Банята ,тоалетната и кухнята са на около 500 метра от въпросните фургони ,за чистота не говоря защото ще повърна.Вечер отключваха една тоалетна която е на 10метра от кампа иначе за през деня ,далечните. В случай че не съм споменал кампа гъмжеше от плъхове ,особено активни вечер

Относно работата - берат се къпини в гласхауси(стъклени оранжерии)и малини в тунели .Работи се на piece с норма ,ако нямаш нормата до първата почивка отиваш в караваната(контейнера),аз бях на къпини и честно да си кажа не ме биваше особено имал съм дни с по 10-15 паунда заработка .Преди това бях на ябълки ,бил съм и на брюкселско зеле в Шотландия(добри пари изкарах) , просто с тия къпини не можах да се справя .
Вайзерите са поляци имаше и една българка ,като цяло отношението към работниците не е много добро ,мисля че и един от мениджърите беше българин.
За сега това се сещам ,бил съм и на много по добри места не ме мързи и не мисля че съм прекалено гнуслив ,но смело мога да заявя ,че не бих отишъл в тази ферма отново .
Успех на всички
Публикувано на 11-01-2011 10:22 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Hall Hunter Partnership - някой да е бил там?
сега няма нищо общо контейнерите така наречените бункери, конкордия ги забрани и сега холанд разполага с най-новият и красив камп можеби в ХХП за работата нз, ферма е нова и постоянно я правят 

Дори живота си аз да прекарам, в мизерия и крайна нищета. ЛЕВСКАР завинаги си аз оставам, ЛЕВСКАР дори и след смъртта
Публикувано на 21-02-2012 23:18 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Hall Hunter Partnership - някой да е бил там?
prodanov писа:
сега няма нищо общо контейнерите така наречените бункери, конкордия ги забрани и сега холанд разполага с най-новият и красив камп можеби в ХХП за работата нз, ферма е нова и постоянно я правят

Искам да попитам за по-актуална информация за тази ферма.Благодаря предварително
Публикувано на 23-08-2012 08:59 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Hall Hunter Partnership - някой да е бил там?
Някаква информация за Фермата Hall Hunter Partnership ?
Публикувано на 23-08-2012 16:09 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Hall Hunter Partnership - някой да е бил там?
Никой ли не е бил там тази година ? 

Публикувано на 23-08-2012 16:30 | RE: Holland nursery, Littlehampton, Hall Hunter Partnership - някой да е бил там?
Ето информация за една от фермите http://www.facebook.com/hhptuesley/photos
Във ФБ може да намериш и останалите. Аз бях там последно миналата година, доколкото знам условията за живеене са се подобри ли но работата си е все същата (гадна и не за всеки).
Във ФБ може да намериш и останалите. Аз бях там последно миналата година, доколкото знам условията за живеене са се подобри ли но работата си е все същата (гадна и не за всеки).
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Превод на пари от Англия към България! Препоръчано с Transferwise!
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители