Форум >
Публикувано на 26-03-2010 19:09 | Sheeplands farm
Predstoi ni na men i sykvartirantite mi da zaminem avgust mesec v taq ferma nqkoi ako ima info za fermata molq da pishe blagodarq predvaritelno
Публикувано на 26-03-2010 19:16 | RE: Sheeplands farm
Сигурен ли си, че е шиипланд? 
Да не е тази?
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=162

Да не е тази?
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=162
Публикувано на 26-03-2010 19:21 | RE: Sheeplands farm
да сигурен съм даже я видях фермата със Google Eart намира се мн близо до Рединг и на 80 км някаде е от Лондон
Публикувано на 26-03-2010 19:36 | RE: Sheeplands farm
Иначе заминаваме с Конкордия клон Карлово с агента Спиро Андонов и избрахме тази ферма някои ако е ходил или нещо е чувал моля да напише своите впечатления
Публикувано на 30-03-2010 21:36 | RE: Sheeplands farm
Аз и моя приятел също заминаваме с агента Спиро във Sheeplands Май месец, за 1-ва година.... Имам познати, които са много доволни от тази ферма
))

Редактирано от tonituuu на 30-03-2010 21:37
Публикувано на 19-05-2010 17:15 | RE: Sheeplands farm
Някой ако се прибрал на скоро от там и може да ни даде някаква полезна информация ще бъде награден с 2 литра домашна ракия от Карнобат все пак е създадена с майсторлък
мерси предварително

:)
Публикувано на 13-10-2010 04:19 | RE: Sheeplands farm
Редактирано от nikoyman на 13-10-2010 04:21
Публикувано на 15-11-2010 13:57 | RE: Sheeplands farm
не знам дали не съм закъсняла с комнтара, ама дано е полезен на някой..тази година бях там,изкарах 4 месеца във фермата,която като цяло хич не е лоша..условията за живот са добри,камп-а е доста спретнат,работа имаше почти целия сезон,като изключим към края на сезона,когато умираха повечето полета...гадните неща там бяха отношението на harvest manager-ите ктм нас..държаха се общо взето като с животни, но пък те са заменими и дано скоро да ги махнат..другото неприятно бяха ниските цени и високите норми, но пък те също се определяха от въпросните мениджъри,така че мисля че е ясно къде е проблема
а пък за Спиро просто думи нямам..и ние заминахме с неговата агенция...дали от лош късмет или просто от неорганизираността на агенцията имахме доста премецдия докато стигнем...да стигнахме до Англия определено,ама как стигнахме не е истина..първо трябваше да излетим от Бг на 13-май от София..когато отидохме на летището се оказа че нямаме билети..естествено обвиниха wizz air, но според мен авиокомпанията нямаше нищо общо с това..след като висяхме около 6 часа на летището да чакаме да ни кажат кога ще летим се оказа че не знаят нова дата и всеки трябва да се прибере от където е дошъл..след това се оказа че ще летим на 18-ти май но този път от Бургас..на 18-ти слава ба Бога излетяхме най-сетне,естествено и там имаше някво премеждие,но този път не зависеше от Спиро( закъсня ни самолета с 2 часа)..пристигнахме ж Англия на летището и там трябваше да ни чака Спиро да ни заведе до камп-а..само че познайте...дам никой не ни чакаше..обади се Спиро и каза че е в много голямо задръстване и не може да дойде и да си търсим сами бус-а,който ще ни закара..много хубаво само че тва е англииско летище и бусчетата и автобусите там не са един или два...както и да е стигнахме накрая до фермата живи и здрави...обезщетения за пътя,който бихме до софия първия път не получихме,въпреки че ни бяха обещани..така че бъдещи фермери опичайте си акъла и си търсете правата,ако не е както трябва..успех на всички

Публикувано на 16-11-2010 12:42 | RE: Sheeplands farm
Мисля, че в Азбучника с линковете към различните ферми, би било по-коректно да се напише "Hall Hunter Partnership", защото това дружество управлява следните няколко ферми: http://www.hallhunter.co.uk/Where.aspx ... а именно (подредени по големина): Tuesley 469 акра, Sheeplands 200 акра, Heathlands 196акра, Manor & Groves 98 акра, Holland & Zuider Zee Nurseries 44 акра, Donaldsons Nursery 6 акра; ... или евентуално да се впишат всичките тези ферми в азбучника и линковете да водят към една обща тема. От изброените ферми, можеби има хора, които са били доволни ако са били там през лятото, защото тези с многото акри са на открито, а само последните две са с оранжерии, и зимно време, като свърши работата да другите места всички биват местени при оранжериите, и става така, че има излишък от хора, и нормите стават несравнимо трудни за постигане спрямо други места, и се задържат на работа за зимния период само най-големите бързаци, които все още имат месеци остатък от работната карта. По-принцип до зимата на 2009-2010 Българи почти не са оставали целогодишно, защото във фирмата си има предостатъчен закрепостен контингент от ПОЛЯЦИ, без ограничения в периода на престой, които изкарват там с години наред, и на които им се дължат големи обезщетения ако трябва да напускат, и които винаги са с предимство пред българите или румънците, защото са около 70% от служителите, а останалите са към 15+15% и никой от вайзърите и мениджърите не смее да закача поляците, защото освен, факта, че ако започнат да протестират, реколтата ще изгние на корена, има и множество случай на полска шуро-бадженащина, където половин дузина работници са престигнали от една и съща фамилия, и всеки е на някого някакъв, и освен това си имат техни хора в ръководството. Това е НАЙ-ДИСКРИМИНИРАЩАТА БЪЛГАРИТЕ ферма, за която съм чувала, и в която съм била. Да не говорим, че никое от изискванията за условията на заплащане и нормите, да са такива като за англичаните не се спазва. ОТИВАТЕ в някоя от тези ферми, само ако ви дават дати около пиковия сезон Юни-Юли, или отивате за да сте ВТОРА РЪКА ХОРА, резерви, които могат да се ползват само за най-ВРЕДНИТЕ за здравето дейности, и които ако няма работа могат половината седмица да я изкарват в караваните, или направо да бъдат изгонвани с лекота, когато се наложи. Това е моето мнение. Който има друг опит нека пише. Познавам хора, които там, не можаха дори парите за заминаването да си избият преди да ги изгонят, а други пък за 6 месеца едва и с чужда помощ изкараха по около 2000 паунда, дето можеха и в България да изкарат същите пари без да плащат такси на конкордия. ПОЛИТИКАТА е да се изредят повечко желаещи българчета, за да им се съберат таксичките, и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да НЕ им се казва ПРЕДВАРИТЕЛНО КАКВА ЩЕ Е НОРМАТА, за да не се откажат от плащането АВАНСОВО, защото и Агента на Коркордия има свои хора във фермата, а той самия си има добре платена английска работа и само когато му остане време се занимава с агентските си задължения и почти за всеки новопристигащ има по-нещо пропуснато от организацията, та и такса на какво отгоре събира не знам. Не случайно е ПОСЛЕДЕН в списъка на конкордия с препоръчваните агенти http://www.concordiafarms.org/students/agents.aspx . Това са моите наблюдения.
Редактирано от izmamenata на 16-11-2010 13:07
Публикувано на 17-01-2011 12:26 | RE: Sheeplands farm
Ясна тя работата яко сме пре*бани с тоя спиро и с фермите му схте ядем х*я зимата там

Редактирано от Ivo на 17-01-2011 12:28
Информация
Намери евтини самолетни билети до Англия
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Информация Транспорт от летището до фермата.
Информация Актуални позиции за работа
Прехвърли се към форум:
Вход за потребители