Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: Ферма "Haygrove"

страница 16 от 22

<< < 13 14 15 16 17 18 19 > >>
Публикувано на 27-08-2012 11:01 | RE: Ферма "Haygrove"
mellissa
Потребител

sarfaa писа:
Добре, само едно не ми стана ясно. След като толкова хора са написали, че положението е меко казано ужасно, след като и във вестника има статия по този повод, как така се намериха още хора, кандидати за тази ферма?
Пичове, не се лъжете, моля Ви! Ако толкова сте го закъсали за 500-600 лева на месец, останете си в България, и краставици и домати да гледаш ще искараш повече пари. Жалкото е, че масата от кандидати все още вярват в слуховете от преди 2-3 години за 10 000 паунда за 6 месеца. Край, свърши! Събудете се и мислете реално! Все още има добри ферми в УК, но просто тази я забравете angry

Добре, аз ако мога да попитам - някой ще каже ли най-после кои са тези "добри ферми в ЮК". Аз имам чувство, че се пишат само негативите, но никой който е доволен, не казва нищо, да не вземе да му изстине мястото и хората да се засилят натам. Може и да бъркам, обаче....

Публикувано на 01-10-2012 15:26 | RE: Ферма "Haygrove"
aleks789
Потребител

В момента имат обява за сезон 2013.Които се интересува да посети Jobs.bg да разгледа и евентуално да кандидаства!
Публикувано на 22-10-2012 14:08 | RE: Ферма "Haygrove"
devilsdreams
Потребител

хора искам да ви кажа че аз лично не съм ходила в тази ферма но имам доста познати, които са били там. Едни колеги от ууниверситета тази година им беше първа и казаха че в началото докато свикнат с нормите им е било кофти, но след това са били добре и се прибраха доста доволни от изкараното там. Други приятели ходят там за 3-4 година с майките си с сетрите и братята си и също са доста доволни. А като се пребирах тази година от друга ферма( за която четох в сайта че е много добра и много добри условия на живот имало и като отидох там и беше абсолютно различно от това, което изчетох) се срещнах с една двойка, която също се пребираше от тази ферма и казаха че не са изкарали колкото са очаквали, но все пак са спестили някой лев. Иначе това, което знам за фермата е че са поне 4-5 кампа и във всеки камп е различно, някои са с общи бани и тоалетни, а други са пълен лукс имат си всичко в караваните и са си супер. та като заключение мога да кажа, че докато не идеш сам да видиш как е не можеш да кажеш, зависи от късмета ти и зависи какво очакваш от тази бригада успех на всички за новия сезон
Публикувано на 22-11-2012 15:43 | RE: Haygrove
bisko
Потребител

здравейте.Казвам се Бисер в бригадири името ми е bisko.Значи аз преди 3,4 години заминах за фермата с тодоров и ко.на 10ят ден от 50 човека останахме 30 още 1 месец и останахме 7 .много хора нейздържът на работата.който не е сигурен в себе си и знае че го мързи и нейска да работи да не ходи никъде.защото ще си тръгне на 5ят ден.Аз съм се връщал там да работя много пъти и пак отивам .
Публикувано на 22-11-2012 17:39 | RE: Ферма "Haygrove"
berbati_zg
Потребител

някои да ми напише съобщение как да кандидатствам и каде та в наи кратак срок да ме извикат за интервиу ,аз опитах в конкордия и там чак за 03.04.2013 ме извикаха искам по рано евентуално отиване . Мерси за съдеиствието
Публикувано на 22-11-2012 23:37 | RE: Ферма "Haygrove"
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

За кандидатстването в тази ферма има отделна тема:
http://brigadiri.com/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=1574&rowstart=10

Публикувано на 30-01-2013 01:29 | RE: Ферма "Haygrove"
luxorius
Потребител

Ето и при мен с няколко думи какво се случи в Хейгрув сезон 2012
Така за първи път ми предстоеше отиване на бригада и през Май месец заминавах за Ледбъри където се намира въпросната ферма. Преди това кандидатствах с конкордия но така и не ми се обадиха. Хубаво бях се заклел че ще бачкам някъде зад граница това лято и мой колега в университета ми спомена за въпросната ферма и че има интервю в Пловдив. Казах си защо пък не ще отида да видя за какво става на въпрос. Отидох общо взето ни убедиха да не ходим, и че ще ни се разкатае фамилията там, но аз съм такъв човек, че заявя ли си че ще работя в ферма ще отида.
И ето ме бях в самолета аз и 2-ма мой колеги пътуващи за въпросната ферма, която доста хора писаха негативизми и се бях запознал с тях, но тръгнах. Трябваше да ни вземе един българин, работещ като таксиметров шофьор в Англия - още когато разбра че отиваме в Хейгрув веднага ни вика - пичове вие не сте уред, но аз не се предавах и бях оптимист.
Така пристигнахме - чакахме над 2 часа тъпият камп ордер Наско да дойде - хубаво настани ни в караваната (която впрочем беше ужасно малка и гадна, но друго не съм и очаквал) и така след няколко дена ни започна тренинга. Аз бях на Ягоди. Тренинга беше 3 дни в които общо взето само ни крещяха 2 връзкарки които грам не знаеха английски и се чудех аджеба как са там, а аз с перфектният английски вече ме счупваше кръста от болки.
Вкараха ни в тима вече и започнахме същинската час - времето като че ли беше спряло отначало ми беше много трудно, нормите бяха жестоки - имало е дни в които нормата е била 27 кила в час. Всеки ден се прибирах като сдран от бой, имащ сили за една баня (която се намира на 50 метра от караваната и 99% само студена вода) и малко ядене (консерви от Теско) Така дните минаваха и мен вече спря да ми прави впечатление, че спя в бункер,мия се с студена вода, ям нездравословно, тялото ми се унищожава, викат ми през цялото време за норми, за да не се берат зелени ягоди и т.н. Бях вече като робот - една машина за бране и това е - пръстите ми бяха толкова изхабени от бране, че можех пирон да закова с тях без да ме болят.
Тази ферма за мен има няколко главни недостатъка :
1. Шефове българи - смях ! Пълна българщина цари в цялата ферма и всичко е просто толкова дезориентирано че направо се чудиш да се смееш ли или да плачеш
2. Нормата - ами шефчетата българи правеха така нормата че винаги да си около нея, но никога да е превишаваш много, щото нали ако береш много над нормата трябва да ти плащат повече...
3. Подбора на хора в тимовете - ами какво да ви кажа - примерно при ягодите си трябват ниски хора - особено ниските ягоди (щото има и високи дето береш до кръста височина) ами половината ми тим беше с хора над 1,75 - направо се смазвахме от болка с тоя кръст. 2 Седмици бях на малини щото имаше бум и ни местиха и ги счупих всичките а никога не съм брал преди, но както и да е.
4. Лошо отношение към бригадирите - моят приятел в караваната е с температура - отивам при камп ордера (Наско който работното му време започва в 6:00) аз бях там в 5:58 защото в 6:00 тръгва рейса, който впрочем събира около 70 човека а ние бяхме сигурно 200, но това е друга тема и Наско милия отваря а аз с думите че съквартиранта ми има температура и че няма да може да бере днес тоя ме прекъсва с думите - след 6:00 часа и ми тръшка вратата. Така съквартиранта ми получи Warning за дето не се е обадил на НАско че неможе да стане от леглото....
Общо взето това е момчета и момичета който иска да отива там да си стяга гъза - много хора не се справиха, но имаш ли хъс и търпиш ли ще успееш. За мен това лично си беше една казарма - вече мога спокойно да кажа че съм бил и в казарма laugh
Общо взето- за 3 месеца и половина се прибрах с чисти 5000 лева, хубав лаптоп, телефон и дрехи. Както и си унищожих тялото като отслабнах с 13 кила
Бях един от бързите и успях да оцелея, защото отначало започнахме 30 човека и ги изпогониха и останахме малко
Успех на всички които ще заминават тази година (особено ако вайзъра ви е Митко Бомбата...)
Редактирано от luxorius на 30-01-2013 01:41
Публикувано на 28-02-2013 15:01 | RE: Ферма "Haygrove"
tteeddii
Потребител

Кой ще заминава за Haygrave-Ledbury за дата 5 май
Публикувано на 28-02-2013 15:01 | RE: Ферма "Haygrove"
tteeddii
Потребител

Публикувано на 08-03-2013 23:40 | RE: Ферма "Haygrove"
gancho_stoyanov
Потребител

tteeddii писа:

Ами аз ще заминавам за дата 12 май, но мисля някъде към 10-11 май да летя. Аз също си търся някой, че за сега съм сам

страница 16 от 22

<< < 13 14 15 16 17 18 19 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23863 | Форумни мнения 29818 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 52 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: SILVIYA MS
Бригадири в момента или преди малко във форума:
Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan sv85uk garvana8308

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2024 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти