Форум >
>
Ферми в UK - Англия, Шотландия... >
Тема: G'S Fresh Salads

страница 2 от 15

< 1 2 3 4 5 > >>
Публикувано на 17-06-2010 15:04 | RE: G'S Fresh Salads
edinstvena
Потребител

Аз ще съм на айсберг.Как са нещата там тази година?Имат ли работа?Благодаря...

Публикувано на 09-07-2010 16:44 | RE: G'S Fresh Salads
vesko
Потребител

здравейте!на 8 август заминават заG’s - Barway Services Ltd
Barway, Ely, Cambs, CB7 5TZ да бера little gем.ще съм ви много благодарен ,ако ми кажете нещо за там-условия,работа и т.н.благодаря ви предварително!
Публикувано на 10-08-2010 21:34 | RE: G'S Fresh Salads
art30
Потребител

ако няма работа
помисли след това за трансфер
Публикувано на 01-10-2010 18:05 | RE: G'S Fresh Salads
batdaka
Потребител

G's- pulna pomiq e tam za nishyo ne te ebavat kakvoto i da ti se slu4i sam trqbva da se opravqsh
Публикувано на 14-10-2010 11:42 | RE: G'S Fresh Salads
speeedy1981
Потребител

Здравеите аз бях тази година там , и не сам особено доволен бях на целина (органик) в на4алото бяхме слаба група но после се засилихме , но колкото и да си 4упихме гарбовете беше без смисал защото все ни зяеха 4е сме бавни и 4е не ставаме а на тази култура аз не виждам как може някои да е бьрз след като целината я тьрсехме в 2м треволяци по цял ден по4ти.Нормите бяха високи а вставките нали се сещате говорихме и с менажери но без смисьл щото и те си бяха натурални Бьлгари и оправия нямаше за това и в БГ
Публикувано на 15-10-2010 10:33 | RE: G'S Fresh Salads
chefolino
Потребител

здравейте ,

казвам се стефан , работих в тази компания/ферма 4 сезона . последно тази година , от месец май до месец септември

на кратко , Не хотеде , освен ако нямате никакви други варианти .
всяка следваща година е по-лошо от предходната , условия на работа , заплащане , за условията на живот ...

в зависимост от културата на която заминат, хората биват разпредени в различните общежития на фермата , те се намират на около 20-25 мили едно от друго . някои от местата за живеене са страшно изолирани от градовете , на минимум 15-20км , условията мизерни , спи се в стаи от хостела или в каравани от по 6-12 човека в зависимост на кое място .

за работа , всяка година се цели максимален производствен процес , с минимални разходи , дефакто те карат да бачкаш повече , а ти плащат по малко , или не поне дължимото . можеш да стоиш по полетата по 12-13 часа в студа и дъжда , и накрая да вземеш 40 паунда , от които вече ще ти се спират удръжки ..

мениджърите като цяло са кофти твар хора , които преди 6-7 години са били обикновеени работници , сега се мислят за голямата работа , и в тон с новата политика на фермата (save money) изобщо не им пука за твоето физическо и психическо състояние , за тях ти си просто един номер , от който искат да бачка като роб и да се оплаква по-малко , по възможност изобщо да не се оплаква и да не прави проблеми от всякакво естество .

работил съм на 3 култури , кос , литъл джем и целина , от 3-те най доволен съм бил от литъл джем , но пък и работата е най-трудна . общо взето големият минус тук е ( а те го изтъкавт като плю'с) е че се работи в екип и парите на групата се делят м/у хората в нея . така се създава предпоставка по хитрите и мързеливи хора да сспъват работата на групата и на тези които наистина имат желание за работа .

другият проблем , който масово зачестява от 2008-ма насам е отношението на супервайзерите към хората от групата ... отново заради политиката на фермата и на притискането отгоре от мениджърите , супервайзера мисли само и единствено как насилствено да те накара да бачкаш , а не да те стимулира , кофти отношение , в някои групи можеш да отнесеш и псувни по роднини от супервайзера .

условията на живот са отвратителни , насрани и задръстени кенефи поради лошо проектирана и изпълнена канализационна система , отвратителни бани , за които вече освен че никой почти не се грижи от персонала , а ми са и адски малко и претоварени след работа , налага се да чакаш понякога и 2 часа за да се изкъпеш след работа .

при проблем със здравето обикновенно ти се препоръчва аспирин , при по сериозно ти се дава почивен ден , ако ти решиуш да си вземеш такъв , обикновеено ти се прави забележка , можеш и да отнесеш warning . ако нещо ти стане по време на работа на полето , може да стоиш и 3-4 часа докато дойдат да те вземат и преберът , на мен ми се е случвало . е веднъж ме прибраха и само 40 мин след като спрях да работя .

за всичко трябва да искаш разрешение от някого , в противен случай ти се дава уорнинг , при 3 такива те гонят , но пък затова ги дават лесно и почти безпричинно . абе направо си забравете свободата като човешки личности .

поради съжителството със индивиди от всякаква етност , езикова култура и изобщо мозък се стига доста често до скандали , не рядко и до бой . не си праветре илюзии , във фермната рабоят изключително безмозъчни хора , без всякакви обноски и образование , които съчетани с изолираната и трудна среда на живот и работа , стават агресивни и проявяват първичните си черти .

ще ме питате защо съм ходил 4-ри пъти там ,... хм .. в момента и аз незнам как точно да отговоря . Да в началото всичко беше малко по различно , по -добро , а и не ми пукаше толкова , изкарваха се добри пари за работата която се правеше , бях студент и имах възможност да съм финансово независим с изкараните пари в един период от време . там наистина срещнах и някои много добри приятели с които поддържам отношения и сега . но откакто българите масово всязоха в управлението от ниско и средно ниво на фермата , целта за пестене от заплащане на работниците придоби нечувани форми . в същото време те карат да работиш повече . абе за много от мениджърите ти си парцал , ако не ти харесва , махай се , друг ще дойде . ако се оплачеш всеки ти казва , ами ще видим , ще разгледаме въпроса и до там ..

накратко , избягвайте да ходите в тази ферма , освен ако нямате друг избор поздрави и успех на всички
Публикувано на 15-10-2010 11:06 | RE: G'S Fresh Salads
Ivo
Админ
Instagram Brigadiri https://www.facebook.com/brigadiri

Добро включване.

За съжаление вече почти навсякъде е така. Откакто вайзери от България, Полша, Литва и прочие примитивни страни се добраха до "управленски" позиции - всичко върви на прецакване. Обясняват на мениджърите, че може да се работи и много повече - за много по-малко пари само и само да се издигнат на няква по-добра позиция. Англичаните не са прости хора. След като сами си го "слагаме" ще се възползват много ясно!
Прост народ - слаба държава.

Публикувано на 15-10-2010 14:29 | RE: G'S Fresh Salads
Oli_K
Модератор

chefolino-браво...дано има повече такива хора като теб които да дават толкова изчрпателна и подробна информация.Тук за едни тази ферма е едва ли не рай,за други ужас.Рядко нещо конкретно и подробно написано както ти си направил.
Публикувано на 15-10-2010 16:54 | RE: G'S Fresh Salads
little gem
Потребител

така,здравейте и от мен бях на little гем тая година в G'S BARWAY.знам кой е chefolino ,там му казваха chefo.това,което той казва е истина,но споменава само лошите неща.наистина се работи много при всякакви условия,но поне заплащането е коректно.има си голяма зала за развлечение с огромен екран и 2 плазми,няколко тенис маса,доста голяма кухня....наложи се да си тръгна по рано и не си изпълних договора въпреки това получих чек в бг с всички пари до стотинка които ми се полагаха(последен пеимант,данъци и холидеи).иначе за предните години сиг е било по добре,но и сега не е чак толкова зле..
Публикувано на 21-10-2010 22:07 | RE: G'S Fresh Salads
Antilopata
Потребител

Кога започва реално работата в тази ферма, кога викат работниците и какво се бере? Ако може някой да ми разясни това!

страница 2 от 15

< 1 2 3 4 5 > >>

Прехвърли се към форум:

Регистрирани в сайта: 23866 | Форумни мнения 29822 | Качени: 3023 снимки
Посетители онлайн в сайта: 24 | Логнати бригадири: 0 | Най-нов бригадир: sonq1984
Бригадири в момента или преди малко във форума:
sonq1984 marina666 Telenor Ivory7777 Balabanov777 Boys01 starsdesk Pepe315 YordankaAlek... GeorgiDimitr... Ivo puhinio stoqn_921 mitko55 megastas mir8611 radosslavv sisoko81 sarfaa quiksilver gogonbr miro75 _pepito_ statope precakan

Brigadiri.com е форум за студентски бригади и работа в чужбина, както и всякаква полезна информация за сезонна работа в чужбина. Снимки, мнения и коментари споделени от хилядите потребители на Brigadiri.com.
Creative Commons License 2008 - 2025 © Brigadiri.com | Регистрация| Търси в сайта | Условия за ползване | Декларация за поверителност | За контакти